rob-penders

Nieuws

FC Utrecht strijdbaar: “We zullen het zondag laten zien”

Van de redactie

Terwijl het in supporterskringen vooral om de Champions League loting gaat, wacht morgen een cruciale competitiewedstrijd in de Galgenwaard tegen FC Utrecht. Na de valse start met slechts één winstpartij uit drie wedstrijden, is een overwinning noodzakelijk zodat de bovenste plekken niet direct uit het zicht raken. De club kan een strijdbaar FC Utrecht verwachten dat op zoek gaat naar eerherstel.

Bij FC Utrecht hebben ze dan ook een roerige week achter de rug. Trainer Michael Silberbauer werd ontslagen, waarna zijn assistent Rob Penders op interim basis de taken overnam. Hij spreekt van een vervelende week. “Je weet dat dit in de voetballerij kan gebeuren, maar je hebt altijd met mensen te maken. Je moet het menselijk in de gaten houden richting Michael, maar je moet ook weer verder en zorgen dat het elftal klaar is voor zondag”, aldus Penders op het clubkanaal van FC Utrecht.

Volgens de interim-trainer ging de knop snel om. “We hebben één baaldag gehad toen het bekend werd en daarna getraind en het hoofdje leeggemaakt. We hebben tegen elkaar gezegd dat de volgende dag iedereen op de club komt en alles in het teken van Feyenoord staat. Zo zijn we de week ingegaan.”

Volgens Penders kan Feyenoord een strijdbaar FC Utrecht verwachten. “Vanuit die insteek gaan we de wedstrijd in. Er zijn altijd kansen. We spelen in eigen huis tegen een team dat aanvallend voetbal durft te spelen. Vandaaruit liggen er altijd kansen in de omschakeling. We gaan niet alleen maar voor onze eigen goal hangen. We willen een FC Utrecht zien dat vooruit durft te spelen en druk durft te zetten.”

Penders verwacht niet dat het ontslag van Silberbauer een negatief effect heeft op zijn spelers. “We zijn professionals, we weten waarom het draait. Ik en de jongens hebben dit vaker meegemaakt. Vandaaruit hebben we de focus op Feyenoord gelegd. Hoe moeilijk het misschien ook is, maar weten waar het om gaat en dat zullen we laten zien zondag.”

Delen

Reacties

Almere fokte de boel ook op. Als Fortuna gelijk kan spelen kunnen wij het ook. Dat hebben ze geweten. Come on boy’s.
Mooi laten.ze maar lekker veel aanvallen dan...
Counteren wij er effen 6 in.
We willen en Utrecht zien dat vooruit durft te spelen en er liggen mogelijkheden in de omschakeling.....

Deze tegenstrijdigheid belooft veel goeds voor morgen
En dat zegt, Rob Penders...... ok 😅😅
Utrecht heeft pech. Feyenoord heeft ook iets te bewijzen. Ze gaan eraan
hoop bla bla bla. Hang dit op in de kleedkamer bij feyenoord en speel ze morgen gewoon helemaal weg met 0-3. Lekker degraderen.
Foutje in de tekst, ze hebben drie wedstijden en zero puntjes scherp blijven.
Meen je? Dat gaan over Feyenoord natuurlijk. Wie moet er hier nu scherp blijven?
Natuurlijk. In een x kunnen ze voetballen natuurlijk. Je zal daar morgen verliezen. Dan heb je een slechte start zeg.
Begrijpend lezen is schijnbaar erg moeilijk voor je want ze hebben het in die alinea over Feyenoord sufferd.
Noem mij geen sufferd, maar idd verkeerd gelezen