dilrosun1

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord begint eredivisieseizoen thuis tegen Fortuna Sittard

Van de redactie

Landskampioen Feyenoord begint het nieuwe Eredivisie seizoen met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Rotterdammers nemen het zondag 13 augustus om 14:30 uur op in de eigen Kuip, zo meldt de Eredivisie.

FC Volendam en Vitesse openen het nieuwe seizoen vrijdag 11 augustus om 20.00 uur in Volendam. De overige duels van de eerste speelronden zijn PEC Zwolle - Sparta Rotterdam, NEC - Excelsior, SC Heerenveen - RKC Waalwijk, Almere City FC - FC Twente, AZ - Go Ahead Eagles, PSV - FC Utrecht en Ajax - Heracles Almelo.

In de loop van woensdagochtend wordt het definitief competitieprogramma 2023-2024 bekendgemaakt.

Tevens versoepelt de KNVB de regels voor komend seizoen. Wanneer iemand een voorwerp op het veld gooit en de dader wordt direct gepakt en uit het stadion verwijderd, hoeft de wedstrijd niet meer definitief gestaakt te worden. De KNVB doet die aanpassing omdat supporters in sommige gevallen ook misbruik maakten van de in april ingevoerde strengere regels.

Ook wil de KNVB strenger optreden tegen wangedrag van spelers en trainers. De regels zullen hiervoor niet worden aangepast. Wel zullen scheidsrechters binnen de bestaande regelgeving sneller een gele kaart trekken bij duwen, trekken, schelden, hoofden tegen elkaar en praten tegen scheidsrechters.

Delen

Reacties

Dat is ongeveer de enige wedstrijd die op een normale tijd begint!
Zag al 3x thuis op zaterdagmiddag 16.30 uur, wat een klotetijd
voor mij niet haalbaar ivm amateurwedstrijden
Snap best dat we op zaterdag moeten spelen ivm CL wedstrijden, echter doe dit dan om 19.30/20.00 uur zodat iedereen kan komen, echt waardeloos dit
Er zijn buiten dat veel mensen zelf voetballen ook nog veel werkende mensen op de zaterdag
tijd voor een dik protest voor het Maasgebouw, beetje ouderwets maar wellicht nodig

We zijn supporters ,geen klanten