VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord begint met ruime zege op FC Dordrecht overtuigend aan oefencampagne

Karst

Feyenoord begint met een ruime zege overtuigend aan de oefencampagne. Op bezoek bij de Schapekoppen waren de Rotterdammers onder Brian Priske met 0-4 te sterk voor FC Dordrecht.

Brian Priske trainde afgelopen week op een 3-4-3 formatie en gebruikte deze ook in het eerste oefenduel van het seizoen tegen FC Dordrecht. De Rotterdammers begonnen in de nieuwe formatie met Tsoungui, Van den Belt en Plug als defensief blok. Bart Nieuwkoop speelde als rechter wingback en Patrik Walemark als linker wingback, terwijl Ramiz Zerrouki en Antoni Milambo de twee middenvelders waren. Het aanvallende trio bestond uit Calvin Stengs, Ayase Ueda en Igor Paixao.

Opstelling Feyenoord [1H]: Wellenreuther; Tsoungui, Van den Belt, Plug; Nieuwkoop, Zerrouki, Milambo, Walemark; Stengs (C), Ueda, Paixao.

Feyenoord is de eerste ploeg die scoort. Na een goede ingreep van Bart Nieuwkoop kan Antoni Milambo overnemen en Calvin Stengs wegsteken. De aanvoerder van vandaag zet de Rotterdammers na een ruim half uur spelen op 0-1 voorsprong. Voor iemand met de klasse van Stengs een eenvoudig kunstje om de bal in de verre hoek te lepelen.

Nog geen vijf minuten later verdubbelt Ayase Ueda de voorsprong met een droge schuiver vanaf de rand van de zestien. Na opnieuw hoog druk zetten van Feyenoord, ditmaal aan de linkerkant van het veld, verovert Ramiz Zerrouki de bal en speelt Ueda aan. De Japanse spits heeft niet veel ruimte nodig en zet de ploeg van Brian Priske na veertig minuten spelen op 0-2.

Het laatste wapenfeit van Feyenoord in de eerste helft levert de derde treffer op van de wedstrijd. Na een kort genomen hoekschop van Calvin Stengs, die wordt weggewerkt door de Dordtse doelman, kan Ramiz Zerrouki voorgeven en Bart Nieuwkoop binnenkoppen. De mannen van Priske gaan met een overtuigende 0-3 voorsprong aan de thee.

Opstelling Feyenoord [2H]: Van Sas; Kasanwirjo, Zechiël (C), Giersthove; Read, Nadje, 't Zand, Slory; Had-Moussa, Groen, Sebaoui.

In de tweede helft begint Brian Priske met elf nieuwe namen. Mikki van Sas vervangt Timon Wellenreuther, die in de eerste helft de nul hield. Het verdedigende blok bestaat nu uit Neraysho Kasanwirjo, Gjivai Zechiël en Djomar Giersthove. Het middenveld wordt gevormd door Givairo Read, Shiloh 't Zand, Chris-Kevin Nadje en Jayden Slory. Het aanvallende trio wordt gevormd door Anis Hadj-Moussa, Nesto Groen en Ilias Sebaoui.

De grootste schrik van de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht was het geblesseerd raken van Gjivai Zechiël. De 20-jarige middenvelder, die in de tweede helft de aanvoerdersband droeg, ging in de 70e minuut naar de grond, maar kon gelukkig wel verder spelen.

Vlak voor het laatste fluitsignaal vergroot de voormalige huurling van FC Dordrecht de voorsprong naar 0-4. Nadat Givairo Read drie tegenstanders uitspeelt, schuift Ilias Sebaoui de bal achter de doelman van FC Dordrecht. Sebaoui's late doelpunt betekent tevens de eindstand. De wedstrijd eindigt in 0-4 en Brian Priske kan tevreden terugkijken op de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Volgende week oefent Feyenoord tegen het Belgische KRC Genk. De wedstrijd wordt in Rotterdam gespeeld op zaterdag 13 juli om 13:00 uur en is wederom te zien op Feyenoord ONE en uiteraard te volgen via 1908.nl.