team-vs-fc-dordrecht

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord begint met ruime zege op FC Dordrecht overtuigend aan oefencampagne

Karst

Feyenoord begint met een ruime zege overtuigend aan de oefencampagne. Op bezoek bij de Schapekoppen waren de Rotterdammers onder Brian Priske met 0-4 te sterk voor FC Dordrecht. 

Brian Priske trainde afgelopen week op een 3-4-3 formatie en gebruikte deze ook in het eerste oefenduel van het seizoen tegen FC Dordrecht. De Rotterdammers begonnen in de nieuwe formatie met Tsoungui, Van den Belt en Plug als defensief blok. Bart Nieuwkoop speelde als rechter wingback en Patrik Walemark als linker wingback, terwijl Ramiz Zerrouki en Antoni Milambo de twee middenvelders waren. Het aanvallende trio bestond uit Calvin Stengs, Ayase Ueda en Igor Paixao.

Opstelling Feyenoord [1H]: Wellenreuther; Tsoungui, Van den Belt, Plug; Nieuwkoop, Zerrouki, Milambo, Walemark; Stengs (C), Ueda, Paixao.

Feyenoord is de eerste ploeg die scoort. Na een goede ingreep van Bart Nieuwkoop kan Antoni Milambo overnemen en Calvin Stengs wegsteken. De aanvoerder van vandaag zet de Rotterdammers na een ruim half uur spelen op 0-1 voorsprong. Voor iemand met de klasse van Stengs een eenvoudig kunstje om de bal in de verre hoek te lepelen.

Nog geen vijf minuten later verdubbelt Ayase Ueda de voorsprong met een droge schuiver vanaf de rand van de zestien. Na opnieuw hoog druk zetten van Feyenoord, ditmaal aan de linkerkant van het veld, verovert Ramiz Zerrouki de bal en speelt Ueda aan. De Japanse spits heeft niet veel ruimte nodig en zet de ploeg van Brian Priske na veertig minuten spelen op 0-2.

Het laatste wapenfeit van Feyenoord in de eerste helft levert de derde treffer op van de wedstrijd. Na een kort genomen hoekschop van Calvin Stengs, die wordt weggewerkt door de Dordtse doelman, kan Ramiz Zerrouki voorgeven en Bart Nieuwkoop binnenkoppen. De mannen van Priske gaan met een overtuigende 0-3 voorsprong aan de thee.

Opstelling Feyenoord [2H]: Van Sas; Kasanwirjo, Zechiël (C), Giersthove; Read, Nadje, 't Zand, Slory; Had-Moussa, Groen, Sebaoui.

In de tweede helft begint Brian Priske met elf nieuwe namen. Mikki van Sas vervangt Timon Wellenreuther, die in de eerste helft de nul hield. Het verdedigende blok bestaat nu uit Neraysho Kasanwirjo, Gjivai Zechiël en Djomar Giersthove. Het middenveld wordt gevormd door Givairo Read, Shiloh 't Zand, Chris-Kevin Nadje en Jayden Slory. Het aanvallende trio wordt gevormd door Anis Hadj-Moussa, Nesto Groen en Ilias Sebaoui.

De grootste schrik van de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht was het geblesseerd raken van Gjivai Zechiël. De 20-jarige middenvelder, die in de tweede helft de aanvoerdersband droeg, ging in de 70e minuut naar de grond, maar kon gelukkig wel verder spelen.

Vlak voor het laatste fluitsignaal vergroot de voormalige huurling van FC Dordrecht de voorsprong naar 0-4. Nadat Givairo Read drie tegenstanders uitspeelt, schuift Ilias Sebaoui de bal achter de doelman van FC Dordrecht. Sebaoui's late doelpunt betekent tevens de eindstand. De wedstrijd eindigt in 0-4 en Brian Priske kan tevreden terugkijken op de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Volgende week oefent Feyenoord tegen het Belgische KRC Genk. De wedstrijd wordt in Rotterdam gespeeld op zaterdag 13 juli om 13:00 uur en is wederom te zien op Feyenoord ONE en uiteraard te volgen via 1908.nl.

Delen

Reacties

Waar was Beelen eigenlijk? Niet op het EK, maar ook nog niet hier….
Tsoungui er lekker bij houden.
Zou Timber en Nadje wel eens naast elkaar willen zien met deze formatie, goede speler.
Weet iemand toevallig of de samenvatting op het youtubekanaal word geplaatst? Ik ben namelijk helaas niet in de gelegenheid om Feyenoord one aan te schaffen
Vaak wel, dus ga er nu ook van uit.
Dankjewel voor het antwoord👊 Ik ga het in de gaten houden
Priske is behoorlijk lovend over Zechiel good boy good mentaliteit born leider
Zechiel gaat meer kansen krijgen afgaande op dat interview, Priske was buitengewoon lovend.
Verdedigend wel erg kwetsbaar in dit spel maar het drukzetten zeer effectief.
Kijk welke verdedeging normaal staat daar Geert Beelen Hancko dan Kom je echt niet in de problemen
Is minder kwetsbaar als daar Beelen en Hancko staan
2 mans middenveld vind ik echt te karig. Ga je tegen goede tegenstanders echt problemen mee krijgen.
Niet kritisch zijn. Dat is waar ook. Het was fantastisch we pakken de dubbel mensen!!!
Misschien, heel misschien ligt het aan de toon waarop je dingen zegt?
Wat is er mis met de ‘toon’?? in de zin.

‘2 mans middenveld vind ik echt te karig. Ga je tegen goede tegenstanders echt problemen mee krijgen’

Ben erg benieuwd.
Ik denk dat het probleem is dat ik je dat moet gaan uitleggen
En dan durf jij iets over toon te zeggen🤣🤣🤣
Wat een niveau weer zeg. Chapeau.
Met Timber erbij is het al heel anders
Hopelijk. Team is natuurlijk ook nog niet compleet. Nieuwkoop kon je we zien dat hij bekend is met zo’n systeem.
Het spel van Priske is dynamisch. Nieuwkoop verovert de bal voor de eerste goal niet toevallig in het midden. Priske wil snelle verdedigers die de bal afpakken. Precies dit deed Tsongui die op het middenveld verdedigde (maar ook tegen grote tegenstanders tekort komt). Ik denk dat Priske denkt in bezetting achter, midden en voor en niet in vaste posities. We hielden tegen een behoorlijk Dordrecht de 0 maar volgende week - je hebt daarin gelijk - zul je een tegenstander hebben die het midden gaat opzoeken. Hoe reageren je spelers dan? Weten ze hoe ze dat compenseren? Interessante tijden maar ook een mooie pot gezien!
Wel eens, tegelijktertijd denk ik als de linkswingback ook een wat meer verdedigend ingestelde speler is dat je meer controle kan hebben, dit x natuurlijk met slory en walemark daar gespeeld.
Smal doet dat veel beter en Hartman kan dat als geen ander
Ik heb gewoon naar een 343 gekeken...
Beter dan een 308, leuke stadsauto, maar niet de beste van Peugeot.
niet? Het is namelijk wel een auto die ik heel graag wil hebben.
Eerste oefenwedstrijd pas, ken weinig teams die het dan organisatorisch al helemaal perfect op orde hadden. Kampioensjaar verloren we met 7-0 van Kopenhagen. In principe heb je achter de twee controleurs ook nog drie centrale verdedigers, dus een stevig defensief blok. Zeker als de kwaliteit die wij daar hebben weer terugkeert van vakantie/EK.