stengs-vs-fc-dordrecht

VK Sportphoto

Nieuws

Stengs over rol als aanvoerder: "Mooi om dat op me te nemen"

Karst

Feyenoord boekte vanmiddag een overtuigende overwinning op FC Dordrecht. De ploeg van Brian Priske was met 0-4 te sterk voor de Schapekoppen. Na afloop van de wedstrijd verscheen Calvin Stengs, aanvoerder van de eerste helft en de maker van het eerste doelpunt, voor de camera van Feyenoord ONE.

Tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen FC Dordrecht kreeg de nieuwe trainer Brian Priske meteen de kans om zijn nieuwe 3-4-3 opstelling uit te proberen, en met succes. Feyenoord versloeg FC Dordrecht met 0-4. "Het ging goed", begint Stengs tegenover Feyenoord ONE. "In het begin hadden we nog wel wat moeite met het drukzetten, maar na een half uurtje hadden we het beter onder controle. We spelen nu in een nieuwe formatie dus het is af en toe nog een beetje wennen en er zit zeker nog verbetering in."

Calvin Stengs speelde de eerste helft met de aanvoerdersband om de arm. "Ik heb nog niet vaak de aanvoerdersband gedragen, maar vandaag kreeg ik hem", begint Stengs. "Dat is heel mooi natuurlijk. Er zijn veel jongens niet bij en ik ben nu een van de spelers met meer ervaring, dus het is mooi om dat op me te nemen. Ook lekker om meteen een goal mee te pakken."

 

 

Delen

Reacties

Misschien is dit wel de juiste coach om wat meer pit en vuur in het spel van Stengs te krijgen. Als dat erin zit zal je ook zien dat de kritiek zal verdwijnen. Maar Stengs heeft dat ook nodig wil die verder komen in zijn carrière.
Snap zijn punt wel. Over Kokcu was er in begin altijd kritiek op balverlies maar die won veel duels. Stengs wint zelden een duel maar doet soms wat moois. Het wordt gewoon echt tijd dat die en stabieler wordt en duels wint. Zo niet is dit zijn max tenzij Feyenoord dat voorbij groeit
Ik hoop echt dat hij en Quinten Timber dit seizoen nog blijven. Dat zouden de dragende spelers moeten zijn. Hij was vandaag iig heel behoorlijk, al blijf ik de indruk houden dat hij als aanvaller met veel vrijheid misschien nog wel dreigender en dus beter is dan als aanvallende middenvelder.
Over Timber gesproken, is hij nog steeds geblesseerd?
Bij 2-jarige contracten is het verlengen of verkopen, dat laatste ligt het meest voor de hand
Dat is dus nog maar de vraag. het is aannemelijk dat je een hogere afkoopsom krijgt als van een contract 2 jaar moet worden afgekocht dan wanneer van dat zelfde contract nog maar 1 jaar hoeft te worden afgekocht in die zin klopt je redenering.
Maar wat is de impact op het prestatieniveau van de selectie van het vertrek van een speler en wat is het je waard om die negatieve impact te voorkomen? Daar gat het om. Je moet waarschijnlijk het vertrek van Hancko ook nog gaan compenseren. Bij een vertrek van Geertruida dat ook voor de hand ligt, heb je met Nieuwkoop, Tsoungui, Beelen, Trauner en Jeyland Mitchell waarschijnlijk voldoende alternatieven. Voor de vertrokken Wieffer staat i.i.g. Zerrouki klaar en is Nadjé wellicht een adequate vervanger. Maar met name een vertrek van de creatieve linkspoot Stengs, lijkt me problematisch.
Transferbeleid is in- en uitkomend cruciaal voor een in alle opzichten gezonde clubmaar dat betekent niet dat je als een bol.com voor het topvoetbal moet willen functioneren. Wat heb je aan je transferinkomsten als dat je kans op Champions League deelname voor 25-26 en verder er door verkleind wordt?