gimenez-2

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord behaalt historische 0-4 overwinning tegen Ajax

Van de redactie

Arne Slot en zijn ploeg hebben na het restant van de Klassieker welke afgelopen zondag gestaakt werd vanwege het gooien van vuurwerk op het veld met 0-4 gewonnen van Ajax. Santiago Gimenez maakte zijn hattrick compleet door meteen na vier minuten de 0-4 binnen te schieten.

Het hervatten van de wedstrijd begon met wissels aan beide kanten. Yakuba Minteh werd door Slot vervangen voor Ramiz Zerrouki. Ajax maakte een aanvallende wissel waar Chuba Akpom erin kwam voor Salah-Eddine. Het strijdplan van de Amsterdammers was van korte duur nadat Giménez in de 59ste minuut zijn hattrick kon maken. Met zijn 9e doelpunt heeft Gimenez nu twee doelpunten meer gescoord dan de gehele Ajax-selectie bij elkaar.

Ajax werd nauwelijks gevaarlijk in het restant van de Klassieker. Feyenoord was nog een aantal keer dichtbij een vijfde doelpunt. Zo was Trauner gevaarlijk met een kopbal vanuit een vrije trap, en kwam invaller Lingr net te kort om de bal binnen te tikken in de slotfase van de wedstrijd. Tot slot mocht Ueda zijn rentree maken na de blessure die hij opliep in de interlandperiode. De Japanner wordt klaargestoomd voor de aankomende Champions League ontmoeting met Atlético Madrid. 

Ajax- Feyenoord 0-4 (0-3)

10' 0-1 Gimenez
19' 0-2 Gimenez
37' 0-3 Paixão
59' 0-4 Gimenez

Gele kaarten: Taylor, Brobbey, Vos (Ajax), Gimenez, Wellenreuther (Feyenoord).

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida (88' Nieuwkoop), Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber (88' Lingr), Stengs (82' Ueda); Minteh (55' Zerrouki), Gimenez, Paixão (82' Jahanbakhsh).

Wissels: Van Sas, Lamprou, Nieuwkoop, Beelen, Lopez, Zerrouki, Zechiël, Van den Belt, Lingr, Jahanbakhsh, Sauer, Ueda. 

Opstelling Ajax: Gorter; Gaaei (32' Rensch), Šutalo, Hato, Sosa (46' Salah-Eddine) (55' Akpom); Van den Boomen, Taylor, Vos (81' Avila); Berghuis (C), Brobbey, Forbs (81' Van Axel Dongen). 

Wissels: Pasveer, Ramaj, Rensch, Medic, Avila, Salah-Eddine, Mannsverk, Tahirovic, Akpom, Mikautadze, Van Axel Dongen, Hlynsson.

Delen

Reacties

Gaat er iemand niet naar go ahead thuis toevallig ? of kaartje over ? Het is voor een minder bedeelde . Dank alvast!
Haha: Met zijn 9e doelpunt heeft Gimenez nu twee doelpunten meer gescoord dan de gehele Ajax-selectie bij elkaar.
Je moet Ueda idd. rustig brengen, maar de tijd naar Atletico wordt steeds korter.
Trots op de club, wat een ontwikkeling, vorig jaar bijzonder, beter maar net aan gewonnen.
Geeft vertrouwen in de club en haar mensen. Wij zien vaak maar een klein stukje op afstand. Iedere keer volgt de bevestiging dat we fantastisch op koers liggen, niet in de stress moeten schieten en op deze leiders kunnen bouwen. Gewoon doorgaan zo.
Feyenoord heeft nu echt betere spelers die een wedstrijd kunnen lezen, en die neuzen zijn echt niets, ja misschien in de 2e divisie maar dan hebben zij het ook moeilijk.
Giménez is de tweede Feyenoorder ooit die negen doelpunten heeft weten te scoren in de eerste zes wedstrijden.

Henk Schouten deed dat in het seizoen 1959/1960. Het bijzondere is dat hij de eerste drie wedstrijden droog stond. In speelronde 4 tegen PSV thuis was hij eenmaal doeltreffend. Daarna was het 5x raak bij Blauw-Wit en thuis tegen MVV scoorde hij een hattrick.

Het seizoen erop schoot Henk Schouten weer uit de startblokken met 8 goals in zes wedstrijden. Ajax kwam al in speelronde 2 naar de Kuip en werd met 9-5 ingemaakt. Henk Schouten scoorde toen 4 van de 9 treffers.

In het historische seizoen 1969/70 stond Ruud Geels na 6 wedstrijden op 8 doelpunten.

Die prestatie evenaarde Pétur Pétursson in het seizoen 1979/80.

De meest productieve Feyenoorder in één seizoen is Cor van der Gijp met 32 doelpunten in het eerste Eredivisieseizoen: 1956/57.
Waarom had welllenreuter geel? Had ik zeker even gemist?
Hij had in zijn doelgebied moeten blijven na een overtreding op één van de Feyenoorders.
Op sommige momenten ben ik echt een extreem trotse fan. De laatste maanden volgen deze momenten elkaar snel op. Hoop dat dat de komende maanden nog zo blijft. Schitterend resultaat dit!
0-4 nog altijd beter dan 0-3 natuurlijk, het moet nog behoorlijk bezinken. In mijn ogen was het een hysterische wedstrijd.
Precies zoals ik het zeg. Al dat gedoe eromheen.
Fantastische foto trouwens, wat een baas 💪🏻
Punten in de tas, laten we maar stoppen om te zeuren over straf voor hun, kan bij ons ook altijd wat gebeuren en dan krijg je ook een maatregel.
Laat ze daar maar lekker doorgaan, zijn goed bezig daar.
Verder deze wedstrijd genoten van met name Gimenez, moeten we van genieten, die is niet te houden na dit seizoen. Verder zie ik ook Slot na dit seizoen gaan, hou je niet tegen als er geld op tafel wordt gelegd.
@ftm wanneer weer updates op transfermarkt. Ben weer erg benieuwd er naar
Laat Ajax een voorbeeld zijn. Iets moois kan door gekkies zo weggegooid worden. En wat ik mij afvraag: hoe veel shirtjes van Santi zouden er in Mexico al verkocht zijn? €€€€
Vooruit, ik was wat geirriteerd met het besluit om de overige tijd uit te spelen, maar vanaf vandaag de blik weer vooruit. Wat ik me wel afvraag is of de KNVB nog bezig is met een sanctie voor ajax? Ik heb nog niks gehoord over wedstrijden zonder (specifieke) supporters, of enige reprimande/puntenaftrek voor de lakse veiligheidmaatregelen.
Dat is aan de arbitragecie vd Knvb, daar gaan ze nog van horen. Dat staat los van wat de knvb besloot overet uutspelen.
Ik hoor weinig mensen meer over een mislukte transferzomer en de verwachting dat play-offs het hoogst haalbare is. #blijmee
Nou ik er genoeg gehoord die vandaag nog bang waren dat het 4-3 zou worden dus ze zijn nog niet verdwenen
Jij bent vast een jonge man. Ik heb dit soort dingen wel meegemaakt bij deze mooie club. Hopen op mooie dingen, maar veel pijn geleden. Daarom is dit zo ongelooflijk mooi!
Ik ook alleen dat waren echt andere tijden.
Het degradatie spook is onderweg naar Amsterdam 🤣😱👻👻👻👻👻
Onder het motto dat **** lekker is. Maar deze overwinning is gewoon beter dan! Het was ook vanmiddag een, helaas, kort genot om het klasse verschil te zien. Ik heb zitten genieten en voor mij had de wedstrijd nog langer mogen duren.

Want het zal helaas altijd en eeuwig de vraag blijven wat de werkelijke eindstand was geworden wanneer we zondag gewoon zonder gedoe de wedstrijd hadden uitgespeeld. Ik denk groter dan nu. Maar goed. Dank aan de hele selectie en staf voor dit heerlijke hoogtepunt. De oude man heeft genoten hiervan.

Waar ik minder van heb genoten was van het interview met Dennis waarin hij aangeeft dat drie namen waarschijnlijk niet te houden zijn. Arne, David en Santi......

Dat zou waardeloos zijn. Voorlopig nog maar even blijven genieten van dit Feyenoord. Ik zou, met name richting de trainer geen nieuwe coach weten voor ons. Jullie wel?
Grote verschil is dtk. Die Haalde al vroeg veel aankopen.
Zo goed als Slot vind je ze in Nederland niet. Je moet trainers net als spelers scouten, waarbij je wedstrijden analyseert en informatie inwint over hun werkwijze. Je moet in ieder geval trainers in kaart brengen die al langere tijd herkenbaar aanvallend voetbal met hun selecties spelen en daarmee goede resultaten halen. Pascal Janssen zou een kandidaat kunnen zijn en het is ook wel interessant om te zien hoe Oosting het bij Twente gaat doen. Ik vermoed echter dat er in het buitenland betere kandidaten rondlopen. Knudsen doet al jarenlang bij Bodo Glimt wat Slot bij Feyenoord doet bijvoorbeeld.
We zijn de laatste jaren lekker bezig in de Arena. De onsportieve mindset van de Amsterdammers heeft de laatste edities al veel spelers, bekers en vuurwerk op het veld doen vallen om onze ploeg af te remmen. Maar dat we ons nu weer tekort gedaan mogen voelen met “slechts 0-4” maakt wel duidelijk dat de rollen tussen Ajax en Feyenoord in slechts een paar jaartjes volledig zijn omgedraaid.

Eigenlijk was het rechtvaardiger geweest als Ajax vanavond ook nog eens gewoon tegen Volendam had moeten spelen. Ben benieuwd met wie en hoe ze dan vandaag tegen ons de wedstrijd hadden afgemaakt.
Vandaag is weer een record geëvenaard: 4x op rij met minimaal 4 doelpunten verschil winnen.

De eerste keer:
08-12-1974 NAC uit 1-5
15-12-1974 Wageningen thuis 8-2
22-12-1974 Telstar uit 0-4
05-01-1975 FC Twente thuis 4-0

Nu Almere City 6-1, FC Utrecht 1-5, Heerenveen 6-1 en Ajax 0-4.
Die wedstrijd tegen wageningen was mijn eerste ooit in de kuip, 4x theo de jong, en een weergaloze Willem v Hanegem, mooie tijd
Die is makkelijk te onthouden. Ik weet niet wat mijn eerste wedstrijd was. Het was vermoedelijk een 1-1 tegen FC Den Bosch want de 7-2 tegen FC Haarlem was mijn tweede. Die van Excelsior heb ik wel onthouden: 6-0 tegen Fortuna, nog altijd de grootste thuiszege ooit in de Eredivisie.
Rustig aan iedereen. Feyenoord moet niet alleen van de kleintjes winnen. Zaterdag eindelijk weer een lastige wedstrijd maar ik heb groot vertrouwen in dit team.
Jammer dat Sauer niet meer kansen krijgt ipv Ali die zoals altijd weer een hoop ballen verprutste.
Ik vraag mij af of Ajax nog een straf te wachten staat na alles wat ze hebben laten gebeuren? Is de aanklager daar mee bezig of vindt Zeist het verder helemaal prima?
Uitzinnig over:
- de uitslag. (2x binnen een week winnen in de Arena)
- de hattrick van Gimenez op vijandelijk grondgebied.

Tevreden over:
- de vertwijfelde blikken van Berghuis. (Zou hij............)
- de zondagse nederlaag van Twente (die zijn al bijna gearresteerd).

Ontevreden over:
- het feit dat Ueda maar 10 minuten speeltijd kreeg.
“Berghuis zou hij”…….. Moet er niet aan denken, heel blij dat hij vertrokken is. Onruststoker. Zal nooit vergeten hoe hij bewust een rode kaart scoorde in se bekerwedstrijd tegen Heerenveen. Laat maar lekker bij Mokum blijven!
Ueda moet je rustig brengen, je weet dat die neuzen gefrustreerd zijn en gaan schoppen, wat je veel op het einde zag.
Je zou er niet aan moeten denken dat die een rotschop krijgt en er weer weken uit ligt, in een wedstrijd die al beslist was.
Mag het misschien niet zeggen. Maar soms is het ook de KNJB..............
Het probleem is dat ze bij de knvb erg slecht zijn in rekenen, ze begrijpen de waarde van het getal -1 niet. Wat is namelijk het geval: ajaks verdient 6 strafpunten. Ze hebben er echter nog maar 5 en komen dan dus onderaan te staan met -1 punt.
Maar dat is erg lastig voor de knvb, dus wachten ze op het eerstvolgende gelijkspel van ajaks, als ze op 6 punten komen. De som wordt dan 6 - 6 = 0.
Dat snappen ze, dan pas kunnen ze de strafpunten aan ajaks geven.
In Zeist zit de helft mensen met een Ajax achtergrond, de andere helft personen die zelfs bij de overheid mislukt zijn. Dan begrijp ik inderdaad dat dit taaie kost is, Zwaluw.
Heerlijk om deze 0-4 te 0-vieren met een paar biertjes!!
Zondag een tik en vandaag weer één. Ze hebben gekregen waar ze om gevraagd hebben
leek wel of ajakkes voor stond, tijdrekken, achter rondspelen, bange, niets zeggende wezels daar
ik vind dat ze Ajax nog gespaard hebben,gezien de gemiste kansen
Maar dit Feyenoord heeft ook zeker nog niet verloren van Atletico. Zoals Michiel Schelvis op Rijnmond zei moet Wieffer wel zijn gandelingssnelheid gaan verhogen in zich staande te houden tegen de spelers van Atletico. Maar het is zo verschrikkelijk knap waar Feyenoord qua positiespel staat t.o.v. de eerste twee wedstrijden.

Ik hoop dat de mensen, die toen riepen dat met name het middenveld hopeloos was en dat Feyenoord niet voor de prijzen zou spelen dit seizoen, zich dat herinneren en dat ook voor de toekomst in hun achterhoofd houden. Slot en zijn staf hebben duidelijk iets meer verstand van het spelletje dan wij met zijn allen bij elkaar. Levenslang contract voor Slot en zijn staf. En ten Kloese ook maar gelijk meenemen in deze deal.
Toen dat geroepen werd was de samenstelling van het middenveld wel anders
...omdat we zoveel doelpunten hebben ingeleverd met het vertrek van Kökcü en Szymanski...
Netjes dat Feyenoord er nog eentje inprikt, maar Ajax lag afgelopen zondag op d’r rug en had gewoon een nederlaag van 0-7 om de oren gekregen. Dus ook voor Ajax is de missie geslaagd, nl. schadebeperking qua doelsaldo en daarmee ook het imago op het veld in het voordeel van Ajax weten te vertekenen.
Maar goed, dat wordt dan weer volledig teniet gedaan door de wereldvreemde verongelijkte houding van de Ajax directie en hun bestuur. Deze club is op alle punten ver afgezakt en ontmaskerd.
Ze hingen vandaag ook in de touwen, deden we ook wat weinig mee
Maar geloof me, zondag lag Ajax nog meer op zijn reet dan nu. Of je nou na vijf minuten met nog een halfuur op de klok een tik krijgt, en met een redelijk uitgerust lichaam, of dat je al ruim 50 minuten volledig zuur getikt bent en je weet dat je conditioneel veel minder bent dan de tegenstander en het alleen maar zwaarder en erger wordt voor je in het resterende deel van de wedstrijd.
Gast lekker boeiend, de vernedering is nu net zo groot. Na al die heisa zoals dreigen met rechtzaken zo bizar zwak voor de dag komen is echt lachwekkend. We walsen gewoon door!
Lekker.zo door gaan.we worden weer kampioen.
Santi dacht, laat ik er nog eentje maken aan de kant van de F side
Als je ook hoort hoe positief Gimenez over Slot praat lijkt me zijn contract opwaarderen de grootste prioriteit. Gewoon verdubbelen voor komend seizoen en dan mag Van Persie het vanaf 25/26 overnemen.
Slot heeft net een verdubbeling gehad. Van 2 miljoen naar 3,5 of 4 miljoen, als ik het goed heb begrepen.
Gimenez loopt 9 goals op 6 wedstrijden nu.
Vertaald naar het eind van de competitie, worden dat 51 goals... Zou niet gek zijn..
Waarom mag Ajax 4x wisselen in een wedstrijd?
Zondag 2x en vandaag ook 2x.
Je mag toch maar 3x een wissel moment gebruiken voor 5 spelers?
Gaai - Rensch 32 min
Sosa - Salah Eddin 46 min
Slah Edinn - Apkom 55 min
Forbs - van Dongen 81 min
Vos - Avilla 81 min
poging om reglementair op 0-3 uit te komen ;)
5 wissels
3 wissel momenten
rust telt niet als wisselmoment (Sosa)
Benieuwd naar het plan van Maurice
Die staat z'n lockertje uit te ruimen.
Ja vond ik ook en onze Ali speelde naar verkeerde kleur bij een van zijn eerste passes dat is nu best vaak gebeurd bij een invalbeurt, maar toch vind ik het een held met een aantal hele mooie goals vorig seizoen (vooral in de EL in het begin en tegen PSV thuis)
Echt goed om te zien. Hij gaat echt nog belangrijk worden voor ons.
We zijn nog lief geweest, zelfs in deze 35 minuten had er met wat meer scherpte nog meer gescoord kunnen worden. Maar zoals hieronder geschreven, trots overheerst. Wat zijn wij als club gegroeid.
Feyenoord speelde nu aan de bal een stuk beter dan afgelopen zondag en Ajax juist minder. Goed om te zien van Feyenoord kant want ja we stonden met 0-3 voor maar zo goed was het voetbal niet.
Deze keer hadden ze helemaal niets in te brengen. Weer binnen 10 minuten bingo. Probleem opgelost.
Toch de eerste wedstrijd van het seizoen gezien waar Ajax niet door het eigen publiek werd uitgefloten..
Zou wel legendarisch zijn als we nu kampioen worden op doelsaldo met 1 doelpunt verschil
Jammer dat het 'maar' 0-4 is geworden. Maar goed dat ze sowieso al gewonnen hadden zondag, want zo voelt het. Die viezerikken van vak F toch hun zin gekregen, aangezien het zondag 0-6 of 0-7 had kunnen worden. Bah!
Ga maar lekker uithuilen Ajax!
Glij maar lekker nog dieper in het dal..

Força Feyenoord!
De beste club van Nederland!

♥️🤍
🖤🖤
Sinds wanneer heb je 4 wisselmomenten?
"De IFAB heeft vijf wissels per wedstrijd nu permanent gemaakt. De tijdelijke regels werden in mei 2020 ingevoerd om de gezondheid van spelers tijdens de coronacrisis beter te kunnen beschermen. De duur van de regel werd meerdere malen verlengd en is nu door de IFAB definitief in de spelregels opgenomen."
Volgens mij mag je inderdaad 5 spelers wisselen maar wel in 3 wissel momenten en niet in 4 of 5 wissel momenten.
Niet. Tenzij je in de rust wisselt.
Haha Slot in zijn handen wrijvend met een lach, zoals "Zo , dat klusje is geklaard"
  • 1
  • 2