arne-slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot kiest voor één wissel: "Zerrouki start voor Minteh"

Twan

Arne Slot heeft voorafgaand aan de hervatting van de Klassieker zijn eerste wissel ingezet. de trainer laat tegenover ESPN weten dat Middenvelder Ramiz Zerrouki aanvaller Yakuba Minteh vervangt. 

Voorafgaand aan de wedstrijd wil Slot het niet hebben over het inhaalmoment op de woensdagmiddag. "Niet relevant vlak voor de wedstrijd; wij zullen ons optimaal moeten voorbereiden, en dat hebben we geprobeerd te doen." Slot ziet verder dat Ajax met een grotere groep aan de warming-up bezig was. "Ik denk dat je al hebt gezien, en dat wekte ook interesse van ons, hoeveel spelers er mee zouden doen in de warming-up bij Ajax, en dat zijn er dertien. Dit zijn zaken waar we op het laatste moment op moeten reageren."

Bij het bijzondere scenario van de hervatting van de wedstrijd hoorden vanuit de KNVB enkele regels die de clubs opgestuurd kregen. "Toen heb ik zelf nog een of twee vragen gesteld: mag je al gelijk wisselen als de wedstrijd begint? En als je ziet dat de tegenstander dat doet, moet het dan op het wedstrijdformulier staan, ja of nee? Dat wist de KNVB op dat moment niet, en dat hebben ze uitgezocht. Het is dus zo dat wij voorafgaand aan de wedstrijd onze wissels zullen doorgeven. Ajax is daarvan op de hoogte, dus zij kunnen dat ook doen.''

Doordat de wedstrijd stilligt kan Slot gelijk zijn gewenste wissel maken. 'Daarna is er een stuiterbal, dus mag je wisselen. Dat stond niet in het overzicht, dus als trainer ga je nadenken over wat de tegenstander zou kunnen doen." Het spelscenario zorgt opnieuw voor een uitgebreide voorbereiding van de trainer. "Ik denk dat deze wedstrijd het meeste denkwerk vergt van alle wedstrijden die ik ooit heb voorbereid.''

Delen

Reacties

Slimme zet weer van Slot, Ajax was gelijk hun overwicht kwijt op het middenveld. Verder dan een paar speldenprikjes kwamen ze deze keer niet.