Pro Shots
Transfers
Feyenoord bereidt bod voor op El Azzouzi
Feyenoord is op de achtergrond druk bezig met de komst van Oussama El Azzouzi. De middenvelder van het Italiaanse Bologna wordt gezien als vervanger van de naar Brighton & Hove Albion vertrokken Mats Wieffer en de eerste formele aanbieding wordt op de achtergrond voorbereid. Daarna komt het spel definitief op de wagen.
De Rotterdammers willen het eveneens concurrerende Como en Lazio achter zich houden in de strijd om de Marokkaans-international, die tot medio 2027 onder contract staat in de Serie A. Het Champions League spelende Bologna heeft nog de optie om dat contract met een extra jaar te lichten.
De 23-jarige El Azzouzi speelde in Nederland eerder in de jeugd van Vitesse, waarna hij via DOVO bij FC Groningen terechtkwam. FC Emmen wist hem daarna transfervrij op te pikken, waarna de rechtspoot zich via Royale Union Saint-Gilloise doorontwikkelde. In België was hij teamgenoot van Bart Nieuwkoop.
Een jaar geleden kocht Bologna El Azzouzi weg uit België voor naar verluidt twee miljoen euro. Dat bedrag kan de Serie A club met de aanstaande concrete toenadering al minimaal verdubbeld zien worden. De speler zelf zit op zijn plek in Italië, maar een overstap naar Feyenoord klinkt ook aantrekkelijk. Zijn eventuele komst wordt bij Feyenoord intern breed gedragen.
Haalbaarheid: gemiddeld
Legenda
Reacties
Aanbieding in de maak? Interesse vanuit clubs? Of volgende zomer transfervrij de deur uit?
Die maakt op de beelden erg veel indruk
Mijn punt is, ik denk dat we maar moeten wennen aan een hele stoet talenten en af en toe kermisklanten iedere seizoenstart, want als je het goed doet dan loont dit spelletje.
Bepaald percentage is voor Excelsior
Bepaald percentage is voor FC Twente (opleidingsvergoeding)
€ 25m lijkt me dan iets te optimistisch. En ik weet dat het een voorbeeld is maar de 20-30 spelers moet je ook de salarissen van betalen
Wieffer is zo goed geworden omdat de kwaliteit van de trainer/trainingen en zijn teamgenoten goed zijn.
Bij aankoop 13 in een dozijn gaat het basisniveau naar beneden en gaan ze nooit die sprongen maken