feyenoord-clubbrugger

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Feyenoord boekt degelijke 2-0 zege op Club Brugge

Twan

Feyenoord heeft vanmiddag in de tweede wedstrijd van de oefencampagne met 2-0 gewonnen van het Belgische Club Brugge. De hoofdrollen waren weggelegd voor de Brazilianen en Timon Wellenreuther.

Eerste helft

Feyenoord begon met de sterkst mogelijke selectie aan de aftrap om 16.00 uur. Zo mocht ook Zerrouki debuteren in het Feyenoord-shirt. Na een ietwat rommelig begin kregen de Rotterdammers het spel na een kwartier onder controle. Dilrosun creëerde een kans na een individuele actie maar schoot over. Ook Quinten Timber, die als de aanvallende middenvelder fungeerde kreeg een aantal mogelijkheden, maar wist deze niet te verzilveren. 

Uiteindelijk opende Danilo de score in de 35e minuut, nadat hij eerst ook al twee keer dichtbij was. De aanval ontstond uit een counter die begon met een verdedigende actie van Hancko. De bal kwam uiteindelijk met een fraaie voorzet bij de Braziliaanse spits terecht, die koelbloedig afrondde. Drie minuten later is ook de andere Braziliaan, Igor Paixão, trefzeker. Na een keurige dribbel schoot de vleugelspeler hard en laag binnen in de hoek. 

Tweede helft

Na rust kwam Feyenoord zoals verwacht met een geheel ander elftal terug het veld op. De meest gevaarlijke spelers bij Feyenoord waren Sauer, die definitief is overgenomen, en huurling Minteh. Na 60 minuten wisselden ook de Belgen hun volledige selectie. 

De grootste heldenrol van de tweede helft was weggelegd voor Wellenreuther. In de 67e minuut ging de bal op de stip na een overtreding van Kasanwirjo. Wellenreuther liet zien wat hij al eerder had gedaan en keerde de bal. Toen er vijf minuten voor tijd weer een penalty gegeven werd in het voordeel van Club Brugge, wist de Duitse doelman zichzelf tot penaltykiller te kronen. Wellenreuther koos de andere hoek en pakte zo ook de tweede strafschop. 

Vlak voor tijd was Minteh nog dicht bij een doelpunt. Na een sterke aanval schoot de Gambiaan de bal op de onderkant van de lat, waarna de bal aan de verkeerde kant van de lijn weer het doel uitstuiterde. 

Delen

Reacties

@FTM RB Leipzig heeft nu Openda gekocht. Denk je dat ze nog terugkomen voor Geertruida?
Ivanusec, Zakharyan en nog een buitenspeler zoals Isaksen halen, dan worden we komend seizoen gewoon weer kampioen hoor.
Timon doet het erg goed. Zal nog spannend worden wie keeper nummer 1 word.
Dat dacht ik ook al maarja ik laat me verassen
Prima wedstrijd, wereld van verschil t.o.v. vorig seizoen. Toen was de kern van het team ingestort, en konden we weer helemaal opnieuw beginnen. Nu kunnen we al vanaf het begin van de voorbereiding aan details werken! Wieffer is een genot om naar te kijken, en Hancko moet inmiddels 50 miljoen opleveren denk ik. Alleen jammer dat Zechiël niet speelde..
Duidelijk dat we een nieuwe AM en LW nodig hebben. Eigenlijk is Paixao de enige winger van het nodige niveau. Een creatieve 8 zou ook niet misstaan, tenzij Zerrouki heel snel gaat groeien....
Eens met de behoefte aan goede buitenspelers en een 10. Wat betreft de 6 en 8 van Feyenoord, hoeven dit niet de creatiefste te zijn met Hancko en Geertruida erachter, die voor verdedigers erg creatief zijn en regelmatig opstomen
Ik heb de wedstrijd niet gezien. Zerrouki stond dus op 8? Het lijkt me meer een controlerende middenvelder. Goede kans dat Timber een serieuze kandidaat is voor de 8 positie als er een aanvallende middenvelder wordt gehaald.
Nee, Wieffer. Al werd het wat anders ingevuld dan vorig jaar.
Wieffer op 8 en Zerrouki op 6 lijkt me inderdaad logischer dan andersom.
Zerrouki is natuurlijk nog een beetje zoekende. v/d Belt viel me meer op. Die loopt ongeveer dezelfde lijnen als Kokcu, en vraagt een beetje op dezelfde momenten om de bal. Timber mocht vandaag weer eens op 10.
Ik ben wel nieuwsgierig naar de ontwikkeling van Van den Belt komend seizoen. In principe heeft hij alle eigenschappen die een nummer 8 nodig heeft. Benieuwd of hij dat ook op het niveau van Feyenoord kan laten zien.
Ik geloof er wel in dat hij aanpikt. Veel minder als Timber vind ik hem zeker niet. Hij laat ook gelijk zien dat hij overzicht heeft. Vandaag zag ik hem al mensen aansturen. Hij moet nu een marathon man zien te worden, die nog sneller gaat denken en handelen.. Deze gaat echt wel minuten maken hoor.
Zerrouki stond op 6, en ze speelden met de punt naar achter. Timber en Wieffer waren allebei naar voren geschoven.
Dan gaan ze dus nu waareen iets ander systeem spelen op het middenveld.dan vorig seizoen.
Mooie wedstrijd. Nu tijd voor het uutgaand nieuwtje.
Honderd keer beter gespeeld dan vorig jaar in de voorbereiding. Reden moge duidelijk zijn. Het team is lekker ingespeeld. Van den Belt speelde trouwens prima. Goede jongen om erachter te hebben.

Nu vond ik sowieso al dat Paixao komend seizoen basisspeler moet zijn, ongeacht welke aanwinsten er komen. Maar de eerste helft versterkte mijn mening. Leuk als Isaksen komt, maar hij mag de veters van Paixao nog niet eens strikken.

Verder werd duidelijk dat we een goede 10 nodig hebben. Gelukkig is Feyenoord daarmee bezig. Timber speelde prima, was goed ik het druk zetten en had fraaie momenten/acties. Maar heb zelden een prof gezien die zo slecht afwerkt. Stond ‘ie al om bekend, vandaag wilde hij zijn reputatie hooghouden. En laat scorend vermogen nou net een belangrijk aspect zijn voor een aanvallende middenvelder.

Afijn, deze vorm in de voorbereiding geeft veel vertrouwen voor komend seizoen. Ondanks dat het goed was, kan het alleen nog beter gaan zelfs!
Klopt wat je zegt. Timber mist scorend vermogen. Ik had hem eigenlijk een linie naar achter verwacht. Maar ik heb het al gezien, die v/d Belt is echt niet veel minder hoor. Alleen de prijs was anders ;-)