Primeur Bevestigd
Erik Elias | Scout Feyenoord | Foto via zijn LinkedIn

Foto via LinkedIn

Nieuws

Feyenoord breidt scouting uit met Erik Elias

FeyenoordTM

Feyenoord gaat het scoutingsteam versterken met de komst van Erik Elias. De voormalige videoscout van FC Groningen zal deze maand in dienst treden bij de club. 

Elias is geen onbekende in de voetbalwereld. Hij heeft eerder gewerkt voor 11tegen11 en het Twittermedium Between the Posts opgezet. Elias zal nu zijn kennis en ervaring inzetten voor de Rotterdamse club. Met de komst van Elias breidt Feyenoord zijn scoutingteam verder uit.

Hij zal gaan samenwerken met de huidige scouting, die bestaat uit Govert Soeters, Christos Akkas, Bjarne Hansen, Koen Gerla en Micha Jansen. De club is ervan overtuigd dat Elias met zijn expertise een waardevolle toevoeging zal zijn voor het team.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FeyenoordTM zou je een helder overzicht kunnen maken tzt voor de lezers wat hier nu speelt.

De een zegt weggepromoveerd, de ander zegt een mooie klus bij Dordrecht + internationale samenwerkingsverbanden.

Daarnaast wordt nu niet duidelijk waarom deze keuzes gemaakt zijn en wat de visie is voor de scouting.

Dit leidt tot dan wel negatieve assumpties over het handelen van DtK dan wel over sensatie zoeken van 1908.

Beter om er wat dieper op in te gaan zodat iedereen weet hoe het zit.
Ik neem het in overweging om zo'n stukje te tikken, komt goed.
Goede suggestie van Champions_League_23-24
Heel graag als je zo'n stukje schrijft.
https://www.transfermarkt.nl/bernard-schuiteman/profil/trainer/5379
https://www.transfermarkt.nl/mark-ruijl/profil/trainer/91559
De Cler is ook weg uit de scouting zie ik, bij VI zie ik dat hij tegenwoordig barman is.
Toch best veel scouts die vertrokken zijn.
Worden er nog meer nieuwe namen naast Elias verwacht voor de scouting, of blijft het hierbij?
In een eerder interview gaf Dennis te Kloese aan minimaal twee scouts toe te willen voegen. De eerste daarvan met Elias is binnen.
Toch dubbel om nieuwe scouts aan te nemen als je er toch bijna geen gebruik meer van maakt...
@FeyenoordTM beetje aansluitend bij het verzoek hierboven van Champions League, maar zou je als je tijd hebt misschien een wat langer artikel hieraan kunnen wijden om meer inzicht te geven voor de 1908 lezers? Het lijkt erop dat de scouting is weggepromoveerd, maar waarom wordt bijvoorbeeld deze scout aangenomen? Wat is precies de rol van de scouting momenteel, wat was het verschil in inzicht met de 'weggepromoveerde' scouts en waar wil Feyenoord naartoe met de scouting. En gezien de prominentere rol van DtK in het transferproces, wat is zijn visie op scouting en het aankoopbeleid?

Er gaat veel goed met Feyenoord, maar ik heb tevens de indruk dat enkele factoren achter het succes wat 'losgelaten' zijn onder invloed van Slot en DtK.
De Conspiracy theories zijn weer in volle gang zie ik.
Het is goed met je. Feiten gewoon op orde.
Nieuwtje lag hier al wat maandjes, waardoor mij ook ter oren was gekomen dat hij al wat werkzaamheden heeft verricht. Elias was recentelijk bijvoorbeeld aanwezig bij Bayer Leverkusen - BK Häcken (4-0) in de groepsfase van de Europa League.
Dit kan toch alleen zijn voor Sonko. Wat trouwens een leuke speler is
Snel een goede rechtsback scouten in de winterstop
Die Nino gaat naar Forest helaas
Had goed bij Feyenoord gepast daar hij ook centraal had gekund
Neemt wel veel risico met overtredingen maar een echte winnaar
Erg jammer
Gelukkig geen Stengs en andere NL spelers meer halen!

Nee grapje, blij met deze scout! Kom maar door met die pareltjes.
Hoezo geen Stengs en andere Nederlandse spelers meer halen? Stengs speelt uitstekend en Timber ontwikkeld zichzelf uitstekend dit seizoen. Van mij mogen de Nederlandse jongens gewoon naar club blijven komen: een Manhoef bijvoorbeeld als die relatief goedkoop is.
Hij vervolgt toch met: Nee, grapje 🤔
Zo uitstekend speelt die Stengs niet.
Heb het wel een beetje gehad met zijn wegwerpgebaartjes en gedrag.
Haha precies 😉. De mensen die heel hard riepen dat Stengs, Timber en Zerrouki er niets van kunnen zijn nu toch wat stiller. Wat van ver komt is niet altijd beter. Je moet gewoon breed kijken: goede Nederlandse spelers die al iets hebben bewezen (categorie Stengs, Zerrouki of bij PSV bijvoorbeeld Schouten), Nederlandse talenten die de kans krijgen zich te ontwikkelen (bijvoorbeeld Beelen, van de. Belt), spelers die zich bij grotere clubs in kleinere buitenlandse competities of bij kleinere clubs in grote competities hebben bewezen (trauner, Hancko, Ueda, aursnes etc) en jonge buitenlandse talenten die de tijd krijgen om zich te ontwikkelen. En uiteraard moet je vol inzetten op het eigen jeugdopleiding.
Heb ik het nieuws dat Schuiteman niet meer in het scouting team zit, gemist?
Mark Ruijl idem dito. Zijn weggepromoveerd naar FC Dordrecht.
@FeyenoordTM enige idee waarom die zijn weggepromoveerd? Deze mannen presteerde toch juist goed? Want vind je van aanstellen van deze Elias?
Volgens mij vanwege verschillen van inzicht
Tnx voor je reactie. Blijf t bijzonder vinden gezien onze scouting onder hun toch mooi namen heeft binnen gehaald. Heb je nu nog interessante namen gehoord als winterversterking?
Genoeg, maar zo veel als men denkt wordt er echt niet meer met scouting gedaan bij Feyenoord. Namen als Ueda, Van Sas, Nieuwkoop, Zerrouki, Stengs, Lamprou en Beelen zijn niet op aanbeveling van de huidige scouting gekomen.
Zijn onderstaande namen op data aangetrokken?
Nee, zeker niet. Slot en Te Kloese beslissen tegenwoordig samen. Eerstgenoemde prefereert spelers die er direct staan, veelal met Nederlands vlaggetje/ervaring dus.
Terwijl Krabbedam in zijn podcast nog zei dat Beelen op basis van data was aangetrokken
"Ueda, Van Sas, Nieuwkoop, Zerrouki, Stengs, Lamprou en Beelen zijn niet op aanbeveling van de huidige scouting gekomen."

Maar stionden ze op z'n minst wel op de lijstjes van onze scouts?
Zo niet, dan snap ik dat onze AD/TD en coach de scouts zo afentoe negeren.
Stonden allen zeer zeker niet op de shortlists.
Sommigen van deze namen waren beste missers van ze dan.
Als supporter ben ik dat heel erg eens met je.
En dat zijn we/jij op de eerste plaats, supporters.
Dus ik snap de hele scouting vs DtK/AS discussie niet zo.
Weggepromoveerd betekent dat men niet tevreden was over Schuiteman en Ruijl en ze een ander baantje hebben gekregen.

Waarom was Feyenoord niet tevreden? Zijn daar goede redenen voor? En heeft Feyenoord nu dan een betere scouting opgezet ivg met daarvoor?
Ik heb geen feiten,maar geloof er niets van.
Dat mag, maar denk je dat ze met zo'n staat van dienst nou echt voor de lol bij Dordrecht zitten?
@FeyenoordTM Hoe groot is de kans dat Ruijl en Schuiterman weer terug de scouting in gaan als Slot vertrokken is? In mijn ogen namelijk echt top scouts.
@Mittadino volgens mij moet er dan eerder op bestuurlijk vlak iets veranderen 😉
@FeyenoordTM thanks voor je reactie dus dat deze scouts weggepromoveerd zijn komt vanuit DtK. Hij ziet het niet in hun zitten? Is er ooit een voor Robert Eenhoorn bij ons weggelegd?
Opzich heeft hij best een prima baan bij dordrecht? maakt alle lijntjes naar feyenoord toe en heeft daar ook iets van zeggenschap.
Hij kon ook naar ado maar dat heeft hij afgewezen. Als het echt allemaal zo negatief was dan had hij feyenoord wel helemaal achter zich gelaten.
Dit is gewoon zorgelijk, Te Kloese als passant denkt dus dat hij het wel beter weet. Zonde ook van het systeem dat Arnesen had opgezet, dat was voor de lange termijn veel gezonder dan een alleenheerser.
Dan waren ze toch allang vertrokken. Ruijl kon naar Ado.......
Ze doen nu toch alle samenwerkingsverbanden niet alleen Dordrecht ?
Ook Urawa , Orange County SC etc .

Op sociale media zie ik dat ze daar geregeld aanwezig zijn (Japan en Usa) , Schuiteman scout trouwens ook voor Urawa .
Kwam Ruijl ook nog tegen bij Varkenoord btw ( Youth CL tegen Celtic) zijn iig nog wel betrokken in een iets andere rol .
Schuiteman is verantwoordelijk voor ook alle buitenlandse samenwerkingen, dat heb je hier zelf in juli geplaatst. Lijkt nu net dat hij en Ruil in Dordrecht de broodjes smeren voor selectie.
Het houdt ook niet vanzelf op , de rancune tegen de huidige beleidsbepalers bestaat nog steeds hoor, wel zielig trouwens als je zo in elkaar zit.
Staat ook volgens mij op de Linked-In van Ruijl en Schuiteman dat ze ‘gewoon’ nog voor Feyenoord werken. Lijkt mij heel sterk dat ze daar niet de waarheid spreken