nextmatch

Vrouwen

NEXT MATCH • Feyenoord Vrouwen thuis tegen AZ op jacht naar meer

Saskia

Afgelopen zondag was het eindelijk zo ver: Feyenoord Vrouwen pakte de volle winst uit tegen Telstar. Matchwinnaar was Jada Conijnenberg met 2 doelpunten. Is het spitsenprobleem bij Feyenoord hiermee opgelost?

Trainer Torny had zondag de basiself op een aantal plekken omgegooid en dat lijkt zijn vruchten af te hebben geworpen. Conijnenberg mocht voor het eerst dit seizoen starten in de spits en binnen een half uur stond de eindstand al op het bord: 0-2. Captain Folkertsma ontbrak helaas in het team, zij had een blessure opgelopen en was niet inzetbaar in Velsen-Zuid. Het is nog onduidelijk of zij er zondag bij kan zijn. Op het programma staat, net als bij de mannen, AZ thuis.

De tegenstander

AZ is na een aanwezigheid van 12 jaar weer terug op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal in Nederland. Op doel staat de talentvolle Liefting, die in het team van Oranje O19 al menig doelpunt heeft tegengehouden. De aanvoerder van AZ, Desiree van Lunteren is ook geen onbekende in het vrouwenvoetbal. Sinds 2009 heeft ze voor diverse clubs in de Eredivisie gespeeld. Afgelopen seizoen besloot ze een punt te zetten achter haar carrière, maar toen AZ vroeg of ze toch niet nog even doorwilde, kon ze geen nee zeggen. In het team van AZ vinden we ook een oud-Feyenoorder: Manique de Vette. 

AZ is op dit moment terug te vinden op plek 10, één plek boven Feyenoord, met net zo veel punten. Niet helemaal de start die AZ hoopte maar dat geldt uiteraard ook voor Feyenoord. AZ begon de competitie goed met een gelijkspel tegen Excelsior en winst op Heerenveen. Bij die 4 punten bleef het daarna. Feyenoord kwam afgelopen zondag tot de eerste winst. Gezien de lange afwezigheid van AZ en het pas later toetreden van Feyenoord in de Eredivisie staat zondag de eerste confrontatie op het programma.

Vorm
 
Feyenoord 🟢🟠🔴🔴🔴
AZ 🔴🔴🔴🔴🟢

Voorspelling

Zondag speelt Feyenoord op eigen terrein en hoopt de stijgende lijn door te zetten en wederom punten te pakken. Hopelijk kan Torny weer beschikken over Folkertsma, want die zorgt toch net voor wat meer druk op de tegenstander.

De wedstrijd is zondag 12 november om 12:15 uur op Varkenoord. De wedstrijd wordt uitgezonden door ESPN. Tickets zijn te koop op de Ticketsite van Feyenoord.

Delen

Reacties

Nog geen reacties