Betrouwbaar
yv2022731yv2022731a1a02198

VK Sportphoto

Transfers

'Feyenoord behoudt 25% transferrechten in Kökçü-deal'

Van de redactie

Niet twintig, maar vijfentwintig procent van de transferrechten op Orkun Kökçü blijft in handen van Feyenoord.

Dat is wat Feyenoord vrijdag uiteindelijk in de transferdeal met Benfica heeft afgedongen, aldus Fabrizio Romano zaterdagochtend op Twitter. Daar bovenop wordt zoals bekend een clausule van 120.000.000 euro opgenomen in het contract van de Turks-international.

Zaterdag staat de medische keuring op het programma in Lissabon. Daarna wordt het papierwerk ondertekend en zal de presentatie snel volgen. Kökçü wordt met 30.000.000 euro de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis van Feyenoord, maar ook de duurste aanwinst voor Benfica ooit.

Zoals eerder bij de deal van Fredrik Aurses naar Benfica, maakt de Portugees landskampioen op een later moment zelf de details van de deal bekend.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Oef daar hebben de mensen aan Feyenoord's kant toch laten foppen. Wat een misser dit ipv meer wordt het minder
25 miljoen? Wat een grap zeg. Te Kloese, ik had je intelligenter ingeschat.
Feyenoord krijgt 25 procent van de winst die benfica maakt.
In het gunstigste geval als benfica hem verkoopt voor 120 miljoen krijgt feyenoord 25 procent van 90 miljoen,dus 22.5 miljoen
Maar dat zal niet snel gebeuren,als benfica hem verkoopt voor 75 wat ik wel zie gebeuren houd feyenoord ruim 11 miljoen over en dan komt het toch rond de 40 miljoen
En vergeet niet is ook allemaal boekhoudkundig en fiscaal aantrekkelijk
Dus als ik het goed begrijp vangt Feyenoord 20-25% van het bedrag wanneer Kokcu boven de €25 mil verkocht wordt. dat is echt niets. Die gaat echt niet voor 40-50 nog ergens anders heen
Nee ezel. 25% van de totale transferrechten. Zo moeilijk is het allemaal niet hoor als je je ogen gebruikt.
Ezel? kruip ff lekker terug in je frituurpan ..
Echt te weinig voor je beste voetballer en aanvoerder. Kijk voor de grap even hoe pijnlijk laag hij op de lijst komt te staan: https://www.transfermarkt.nl/eredivisie/transferrekorde/wettbewerb/NL1 . Hij staat maar net boven namen als Dest, Dolberg en Jahanbaksh en onder een freaking Klaassen. Natuurlijk is het gedeeltelijk uit te leggen door minder Europese prestaties en een minder goede track record, maar met de idiote prijzen die er vandaag de dag worden betaald in het achterhoofd is het echt genant.
Dit valt echt heel vies tegen! Bonussen en gedeeltelijk behoud van transferrechten zijn de spreekwoordelijke vogels in de lucht.
Het gaat hierom de met afstand meest niveau- en prestatiebepalende speler sinds jááááááren en wat je er per direct aan overhoud ligt niet boven de hoogste afkoopsom tot nu toe..
In Amsterdam slaan ze zich op de dijen van de pret van dit soort bedragen en wij raken onze beste speler er voor kwijt. Ik weet het, de hoogte van het salaris dat Feyenoord kon betalen zal van invloed zijn maar een bedrag dat in aanvang niet boven dat van Sinisterra ligt, is onverklaarbaar laag.
Te Kloese heeft dit echt heel slecht "uitonderhandeld". Eens te meer een bewijs dat Feyenoord behoefte heeft aan een volwaardige TD en niet een hulpje in de voetbalhuishouding, zoals nu de bedoeling is. En het idee om Te Kloese in die functie te benoemen en een nieuwe Algemeen Directeur aan te stellen, is opeens ook niet zo aantrekkelijk meer, als dit het beste is dat de man uit het transfergesprek over je beste speler weet te halen.
Blijkbaar is een speler die 1 x kampioen van Nederland is geworden, international is van een b-land die nog nooit wat heeft gewonnen, nog niet 1 CL wedstrijd heeft gespeeld, niet meer waard, anders hadden anderen zich wel gemeld.
Daar komt bij dat Kokcu Feyenoord niet echt in een sterkere positie heeft gezet, door snel akkoord te gaan, wat venzelfsprekend is als ie daar 6 miljoen per jaar kan verdienen, aangeeft dat ie perse daar heen wil en het voor zijn afreizen geregeld moet zijn.
Ik vind het nog steeds een goede deal, als die blijkbaar makkelijk te halen bonussen niet binnen komen ( 30 miljoen ), heeft Kokcu blijkbaar het niveau niet en moet je alsnog heel blij zijn met 25 miljoen.
Blijft dat Feyenoord nog steeds 25% van de transferrechten heeft, dus ja, de toekomst zal uitwijzen wat het definitieve bedrag wordt.
Feyenoord heeft nu in ieder geval de tijd en het geld om bij de start van de voorbereiding een vrijwel complete groep te hebben.
Een technisch manager zal er geen 50 miljoen uit gesleept hebben of het moet een wereldwonder zijn.
Je moet het neefje van DtK wel zijn zo krampachtig probeer je hier de indruk te wekken dat dit een goede deal is.
Eerst roep je iets over dat Kökcü blijkbaar niet meer waard is want er had zich betere bieder gemeld en even later geef Orkun a.h.w. de schuld (Waarvan eigenlijk als het zo'n goede deal is?) omdat hij Feyenoord in een niet echt sterke positie heeft gemanoeuvreerd door snel akkoord te gaan. Misschien was dus van Feyenoordzijde even afwachten een betere optie geweest, inclusief een wezenlijk hogere afkoopsom noemen en melden dat als Benfica bereid om in die orde van grootte te compenseren er gepraat kan worden en anders niet. N.B. Het seizoen 22-23 is nog niet eens beëindigd! Dus nu haast hebben is onzin, zeker als je al twee nieuwe middenvelders hebt aangetrokken.
Dat je in je opening gaat suggereren dat Kökcü misschien wel niet zo'n goede voetballer is, is helemaal een gotspe. Vanaf de dubbel van 1965 heb ik alle successen mee gemaakt en ik kan je verzekeren dat ik zelden of nooit een speler in Feyenoord 1 heb gezien die in zijn eentje zo bepalend was voor het prestatieniveau van Feyenoord. (Alleen in de periode 69-71 had Feyenoord zelfs een aantal van dit soort spelers).
Ik weet niet of je Feyenoord een beetje gevolgd heb in het afgelopen seizoen, je wekt de indruk van niet, maar beweren dat je tevreden moet zijn met een nauwelijks betere deal dan een jaar geleden bij het vertrek van Sinisterra is gewoon lulkoek. Daar moet je héél ontevreden mee zijn.
Over tal van zaken, kun je in redelijkheid met elkaar van mening verschillen maar wat jij nu beweert, is niet serieus te nemen. Je wekt de indruk zo idolaat van Dennis te Kloese zijn dat je ongeacht de werkelijkheid een lofzang op de man wil afsteken. Dat dat ten koste van je eigen geloofwaardigheid gaat, lijkt je daarbij niks uit te maken. En er zijn idd ergere dingen dan je zelf anoniem voor schut zetten, dat is waar.
Ik schrijf of suggereer helemaal niet dat Kokcu geen goeie voetballer is, maar als ie echt zo goed is dan zijn die 5 miljoen makkelijke bonussen geen probleem. Dan krijg je dus 30 miljoen. Noem jij eens een middenvelder uit een competitie vergelijkbaar met Nederland, die geen CL ervaring heeft, international is van een b land die meer dan 30 miljoen heeft gekost. En dan heb ik het over een middenvelder he, geen aanvaller.
Ik zit trouwens al sinds 1963 in De Kuip en in 69 hadden we een middenveld wimpie, franz en willem, maar dat is niet te vergelijken met nu, het zal jou niet opgevallen zijn, maar we speelden toen heel anders.
Blijft een simpel feit, dat geen enkele andere topclub met een bod van 30 miljoen of hoger is gekomen en blijkbaar ook geen contact met Kokcu hebben gezocht.
Dat zijn de feiten, prima deal, als Kokcu zo goed is , als jij denkt, verkoopt Benfica hem over een jaar voor 150 miljoen en krijgen we nog eens 45 miljoen
Precies, je hebt het verhaal van Kokcu wel gelezen, nadat zijn vader en moeder de Champions Leaque wedstrijd tegen Inter hebben bekeken daar in Lissabon, in april ergens, werd door de familie al besloten dat Kokcu naar Benfica zou gaan en nergens anders heen.

Hij heeft Feyenoord dus niet bepaald in een sterke positie gebracht om verder te onderhandelen met nog niet bekende clubs.
Wees blij met 30 mijoen, mooi bedrag
Ja en dus kan Feyenoord niet normaal onderhandelen? Ik snap de keuze van Kökcü heel goed. Veel beter salaris, grote kans op een basisplaats etc. Maar dan hoeft Feyenoord nog niet akkoord te gaan met een belachelijk slecht bod.
Als je vorig jaar een vergelijkbare directe afkoopsom kunt krijgen voor Sinisterra en je kijkt naar het prestatieniveau van Kökcü dan is het ontzettend slecht dat je nu net een substantieel hogere afkoopsom krijgt voor je beste speler van deze eeuw.
Hoe kom jij bij 6 miljoen
Hij gaat 3 x meer verdienen dan bij feyenoord, hij verdiende 670000 bij feyenoord dus reken maar uit
Ze hadden moeten wachten tot er een Engelse club kwam. Waarom die haast!? En je moet Kokcu ook niet te veel gunnen. Uiteindelijk denken die spelers ook allemaal aan zichzelf. Je had gewoon moeten wachten dan had je zoeizo minimaal €35 miljoen + bonussen gehad. Nu zo'n een fucking schijntje. We staan weer ouderwets voor schut. En we hebben dat geld ook niet direct nodig met een spelersbudget van €23 miljoen.wat een amateurs weer bah!🤮🤢
Ik heb een stuk van de tekst door de vertaal functie gehaald en daaruit heb ik niet het idee dat het echt zo us dat Feyenoord een percentage van de rechten heeft behouden

‘Daarnaast heeft de Nederlandse club ook recht op «een percentage van de waarde van een meerwaarde verkregen bij een toekomstige transfer van genoemde speler, dit percentage is afhankelijk van de waarde waarvoor die toekomstige transfer zal worden uitgevoerd».

Kökcü, zo onthult Benfica ook, tekende een contract dat vijf seizoenen geldig is, tot juni 2028, inclusief een vrijgaveclausule van 150 miljoen euro.”
De kans dat we nog enige miljoenen hiervan gaan zien acht ik niet heel groot, heel slecht onderhandeld dus
Stond FTM's naam niet eerst bovenaan dit artikel?

En nu na al die edits om dat 'doorverkooppercentage' onzin te corrigeren is het ineens 'Van de redactie'?
588, wat zeiur je nou man? Maakt het je gelukkig als je zo op de man speelt?
Prima deal.
Feyenoord toont dankbaarheid naar Kökcü door hem te verkopen aan de club waar hij zelf graag heen wil en niet per se het onderste uit de kan wil halen.
Het behouden van 25% van de transferrechten is een slimme zet en zal in de nabije toekomst nog meer geld in het laatje brengen.
Mocht er een club zijn die die 120 miljoen wil betalen, dan is Feyenoord spekkoper.
En dat is niet onmogelijk, want er komen steeds meer clubeigenaren die graag tegen elkaar opboksen door grote uitgaven te doen.
Niet dat ik van dat soort mensen gecharmeerd ben, maar als dat Feyenoord veel geld kan opleveren kijk ik er met liefde even anders tegen aan.

Er is nu al vroeg duidelijkheid en Feyenoord kan op tijd aan de slag om de selectie te versterken, zodat De voorbereidingsperiode optimaal benut kan worden.
De slapende reus uit Rotterdam is niet alleen wakker geworden, maar staat komende jaren met beide poten stevig op de grond.
De toekomst is aan ons.
Ik denk toch echt dat het een doorverkoop percentage betreft
Tsjonge jonge 60 miljoen minimaal. Rot op met je 20-25 procent. Lekker dromen. Beste speler in de laatste 5 jaar: het is hem gegund, wel jammer
25% van 120 is toch weer even 30 extra en daarmee een topdeal als het meezit. En Benfica is een handelshuis die kopen in de middenklasse en verkopen aan de top. Dus een vervolgtransfer is goed denkbaar.
Ik ga voor me financiele zaken voortaan ook naar Dennis toe
Dit is dan wel weer ‘fair’.

Bij een verkoop door Benfica van 40 miljoen houdt Feyenoord 40 over en Benfica niets.
Kan nog niet zeggen dat ik tevreden ben
Dat heeft don Dennis weer prima uitonderhandeld, denk dat een Engelse club max 40-45 miljoen had betaald. Dit hier zit nog upside in als benfica hem voor 80-100 verkoopt dan kom je op 50-55 in totaal. Niet gek gedaan
Dat is niet afdingen, dat doe je niet als je verkoopt, dat is transferrechten behouden. Mooi resultaat. Dat wel.
Lees op Twitter dat Gimenez bijna rond is met atletico Madrid🥺😩hoop dat dit onzin is
Moet je even op Gimenez zoeken maar ik denk ook dat onzin is hoor anders hadden we denk wel meer gehoord
Onzin natuurlijk. En een verkoop van Santi, in tegenstelling tot Kokcu, gaan we ook niet zo maar aan mee werken.
Helemaal prima zolang wij m een jaar terug kunnen huren. Wat zijn zaakwaarnemer aangaf..
Ik hoop dat het inderdaad om de transferrechten en niet in het doorverkooppercentage gaat. Dan zou 25 proc nt een goede deal kunnen zijn als Kokcu de verwachtingen waarmaakt en ook bij Benfica een bepalende middenvelder wordt. Afdingen is overigens een verkeerd woord in deze context. Dat doe je als je iets koopt. In dit geval kun je beter spreken van opdrijven of hoger maken.
Ik denk dat men hier zoekt naar het woord 'bedingen'.
Dat is inderdaad het goede woord!
Goeie deal! Je kunt beter aan clubs als Benfica verkopen dan aan Man United of city e.d. Bij Benfica komt hij sowieso aan spelen toe wat weer goed kan zijn voor evt bonusafspraken en kans op doorverkoop is groter en dus extra mln voor Feyenoord.
Goede edit, eindelijk.

Behoud van transferrechten, niet doorverkooppercentage.
Wat boeit die Clausule van 120 miljoen nou steeds. Gaat nooit gebeuren dat die geactiveerd wordt. Klinkt alleen maar leuk.

Die 25% is wel interessant. Al gaat hij maar voor 40 miljoen weg ontvang je toch nog 10 miljoen.
Wie klopt er nu Orkun voor 120 ? ..je hebt niks aan die 25% doorverkoop...zal wel aan mij liggen
Ligt ook aan jou. Je bent nl gewoon eigenaar van 25%.

Dus als ze hem verkopen voor maar 40 miljoen krijg je er nog 10.
En wat als hij de rest van zijn carriere daar blijft ??
Hij is 22 jaar....wat denk jij? Die gaat echt nog wel stappen maken.
@FTM Heb je al een beetje nagedacht over wat je voor de marktwaarde update voor transfermarkt.nl gaan aanbevelen?
Ik zou de volgende spelers naar de genoemde bedragen opwaarderen📈
Bijlow: 16 miljoen
Wellenreuther: 1,5 miljoen
Hancko: 32 miljoen
Geertruida: 30 miljoen
Hartman: 12 miljoen
Wieffer: 14 miljoen
Paixao: 12 miljoen
Gimenez: 25 miljoen

Ik zou de volgende afwaarderen:
Pedersen: 6 miljoen
Walemark: 4 miljoen
Dilrosun: 4,5 miljoen
Tja heb wat tijd te veel vandaag, dan ga ik dit soort dingen doen😅
In potentie kan Feyenoord in de toekomst een Gakpo achtig bedrag overhouden aan deze transfer, zeker gezien de reputatie van Benfica en de grote transfers die zij met enige regelmaat maken. Het genoemde percentage is zeer fors.
25%. Klopt het dat daar dan ook nog 4% opleidingsvergoeding bij komt? Dus bij een eventuele transfer in totaal 29% de kant van Feyenoord op gaat? Van 120 miljoen is dat net geen 35 miljoen extra.
Dit is een vraag van iemand op FR12, @FTM Weet jij hoe dit zit?
Wat mij betreft kan ie dan ook wel 25% van de wedstrijden bij ons mee doen.
Dus we behouden gwn 25% vd transferrechten?
'sell-on' wordt hier toch helemaal niet gebruikt? Romano zegt 25% van toekomstige verkoop.
@feyenoordTM future sale staat er? Dat is toch geen doorverkoop of wel
Op z'n Insta heeft hij 35 min geleden precies hetzelfde gepost als op Twitter. Geen doorverkoop/sell-on. We behouden de rechten (25%). Overigens vraag ik me af waarom je van Fabrizio uit zou moeten gaan als je er zelf dicht op zit?
Dat staat er niet 25% of future sale.
Je zit er naast. Maakt verder niet uit, gewoon even editen Rutger.
Hoe kan ik er naast zitten als de info uberhaupt niet van mezelf is?

Check z'n post maar van 15 uur geleden
Je zat er vandaag naast.

Fabrizio plaatste 3 uur geleden op Twitter dat Feyenoord 25% behoudt van een toekomstige verkoop, dat houdt in dat wij transferrechten behouden.

Vervolgens heb jij het over een doorverkooppercentage. Er is helemaal geen doorverkooppercentage van toepassing, dat gaat namelijk over winst.

Maar goed, je hebt je fout nu gecorrigeerd door het woord doorverkooppercentage te verwijderen uit dit artikel en de nieuwe 1908 tweet.

Kan gebeuren Rutger.
Gaat om transferrechten. Was allang duidelijk, nu stoppen met vragen. Super deal van Dennis!
Is het nou percentage van de winst of gwn de transferrechten? @FTM
Transferrechten. FTM is in de war met 'doorverkooppercentage', wat vaak over winst gaat. Maar dat is hier niet het geval.
Is het nou doorverkoop of behouden we rechten?
Dit maakt nog wel een groot verschil
We behouden rechten. FTM zit er naast/is in de war met 'doorverkooppercentage'.
25%van toekomstige verkoop, vrij vertaald, dus neem aan dat dat is als 25% van de transferrechten en niet zoals Rutger dat noemt doorverkoop percentage...dat is normaal gesproken 25% van het bedrag boven de aankoopwaarde.
‘25% of future sale’ staat toch gelijk aan 25% transferrechten. Je hebt alleen vaak nog een onderscheid tussen % van de winst van het transferbedrag en over het totale bedrag, zoals het beschreven staat lijkt het dus het laatste het geval te zijn.
Doet DTK toch elke keer slim om het negatieve sentiment de kop in te drukken. Vooraf in de media verwachtingen managen over de prijs. En naderhand toch nog een iets betere deal dan geschetst. Erg slim!
Dat is dus maximaal 60m transfer dan.
Nou Orkun, doe je best!
Wat een man,zegt dus doorverkoop maar zegt ook feyenoord krijgt 25 procent van de totale verkoop
Ja het is zo dat feyenoord 25 procent van de transfer rechten behoud
Is een top deal,kokcu gaat zich nog verder ontwikkelen en die levert straks voor benfica minimaal 80 miljoen op, feyenoord krijgt daar een kwart van dus mensen het bedrag gaat oplopen
Reken daarbij de 4% opleidingsvergoeding die Feyenoord gaat krijgen bij elke transfer van Kökçü, krijg je gewoon 29% zo. (Mits Benfica hem natuurlijk verkoopt en niet uit zijn contract loopt daar)
Klopt. Als ze m uit contract laten lopen schrijven ze circa 50m op m af. Ik denk niet dat ze dat gaan doen. Mijn verwachting is: binnen 3 seizoenen naar PL top 5 of Europese topclub voor minimaal 70m.
Voor 120m dus, dat is de afkoopsom die in z’n contract staat 😉
Niet 25% doorverkooppercentage. We behouden 25% van de rechten.