gimenez-1

De Feijenoorder

"We keken elkaar aan en wisten dat we dit niet meer uit handen mochten geven"

Van de redactie

Voordat zijn vliegtuig landde op Nederlandse bodem, hadden de Feyenoordsupporters hem al in hun hart gesloten. De eerste Mexicaan in het Feyenoordshirt, Santiago Giménez, is een sensatie en heeft tijdens het kampioensseizoen bij de Rotterdammers een onvergetelijke indruk achtergelaten. Zijn goals, passie, werklust en zelfs zijn verloofde: het Feyenoord-legioen houdt van de spits. En die liefde is geheel wederzijds.

Tekst: Ilona van der Werf

Het kampioenschap van 2022-2023 kent vele verhalen. Aanvoerder Orkun Kökçü, die iedere wedstrijd beter en beter werd, en uitgroeide tot dé leider van het kampioenselftal, zowel binnen als buiten de lijnen. Mats Wieffer, die door de blessure van Quinten Timber in de basis terechtkwam en het ontbrekende puzzelstukje bleek. Trainer Arne Slot, die van het vreemdelingenlegioen een hecht, onverslaanbaar team maakte, dat iedere tegenstander van het veld kan afblazen zoals hij dat zelf treffend zei op de Coolsingel. En dan was daar de spits Santiago Giménez. De Mexicaanse publieksfavoriet, die even de tijd nodig had om te wennen, maar toen hij eenmaal los was, niet af te stoppen bleek. De sombrero is niet meer weg te denken uit De Kuip waar wekelijks massaal ‘Santiago, Santiago Giménez’ luidkeels door de supporters wordt gezongen. “Dat is mijn favoriete Feyenoord-liedje. Iedere keer als ik het hoor dan krijg ik goosebumps”, erkent de Mexicaanse spits.

FSV De Feijenoorder spreekt met Santi een week na het behalen van het kampioenschap. “Het was een geweldige week, een van de beste uit mijn leven. Toen ik het laatste fluitsignaal hoorde tegen Go Ahead Eagles werd ik overvallen door emoties. We hebben zo lang gestreden voor dit succes en iedere week kwam het dichterbij. En toen zondag die beloning kwam na maanden van hard trainen en geloof… dat gevoel was onbeschrijflijk.” 

Wie had begin juli 2022 gedacht dat Feyenoord, die in het eerste oefenpotje van het seizoen nog kansloos met 0-7 onderuitging tegen FC Kopenhagen, de onbetwiste kampioen van dat seizoen zou worden? Natuurlijk, het team dat toen verloor was compleet anders dan het elftal dat op 14 mei de landstitel binnensleepte, maar alsnog werd Feyenoord niet gezien als de favoriet voor de titel. En toch werd de prijs met nog twee wedstrijden te gaan binnengehaald.

Het echte geloof dat het dit seizoen weleens kon gaan gebeuren, kwam bij Santi na de overwinning in de ArenA. “Dat voelde voor ons als een finale. Feyenoord had daar achttien jaar niet meer gewonnen, maar we geloofden dat we een goed resultaat konden halen als we alles zouden geven. Het was ongelooflijk spannend, maar we wisten de drie punten te pakken. Het gat werd zes punten met Ajax, een cruciale overwinning. We keken elkaar aan na afloop en wisten dat we dit niet meer uit handen mochten geven.” 

Lees het hele interview met Santiago Gimenez in de nieuwe Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder. Leden ontvangen Hand in Hand aan huis. Word nu lid.  

Verder in de nieuwste bomvolle kampioensspecial van Hand in Hand:

 • Groot feest op het stadhuis!
 • Kampioensfoto’s
 • Van crowdfunding naar het grootste spandoek ooit
 • De wedstrijden van seizoen 2022/2023
 • Spraakmakende columns
 • Fernanda ‘Fer’ Serrano
 • Interview Jens Toornstra
 • Fredrik Bjorkan
 • Jordan Kroon: kampioenenmaker
 • Stichting ambulante wens: Nog een keer naar de Coolsingel
 • Feyenoord Vrouwen: Isa Kagenaar over haar Feyenoord-gevoel
 • Vizier op Varkenoord
  En veel meer...
hand-in-hand-orkun-kokcu

Delen

Reacties

Klopt het dat hij nog niet in de webshop van De Feijenoorder staat?
Wanneer komt deze, nou ,nou. Snel, snel. 😂😂😂
Kan niet wachten tot die in de brievenbus ligt