Transfers

Feyenoord druk bezig met SC Heerenveen-verdediger Zaal

FeyenoordTM

Feyenoord heeft zich bij het management van Timo Zaal (19) gemeld voor een eventuele transfer. De verdediger uit Leeuwarden komt momenteel uit voor SC Heerenveen.

Zaal is bekend in de Eredivisie: Hij was reeds goed voor drie invalbeurten op het hoogste niveau. De rechtspoot loopt over anderhalve maand uit contract en is vrij om te praten met nieuwe clubs.

Eerder wilde SC Heerenveen het contract van Zaal verlengen. "Timo is een jongen uit onze academie", aldus directielid Ferry de Haan tegenover De Leeuwarder Courant. "We willen hem bij onze club houden, maar dan moet er voldoende perspectief zijn. Dat moet van weerskanten goed voelen. We gaan binnenkort met hem zitten om over de goede- en verbeterpunten te praten.” Een verlenging kwam uiteindelijk niet van de grond.

Feyenoord ruikt kansen om Zaal snel te vast te leggen. Volgens ingewijden is de verdediger méér dan goed genoeg voor het onder-21 elftal van de Rotterdammers en is hij zeker ook klaar voor een eventuele uitleenbeurt aan alliantie-club FC Dordrecht.

Onderstaande video dateert uit februari 2020

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Pff alleen maar spelers voor onder 21
@FTM gezien je eerdere bericht over mogelijk langer verblijf Slot. Staan hier dan ook beloftes tegen over in de zin van aankopen?
@ftm is Amad Diallo voor volgend seizoen nog in beeld? Heeft het goed gedaan in de Championship dus ik kan mij voorstellen dat Manchester United hem volgend seizoen weer op een hoger niveau willen zien.
Kan ik me ook wel een voorstelling bij maken ;-)
Het is zeker iets te optimistisch gedacht als ik hoop dat dit ook om een aankoop in plaats van verhuur zou kunnen gaan?
@ftm Hoorde vanavond dat Azarkan een aanbod van 4 jaar van Utreg heeft liggen en zijn voorkeur in de Domstad ligt en niet in Enschede. Kan je dit bevestigen?
Feyenoord moet nu het financieel iets beter gaat hooguit 1-2 spelers huren. Met gehuurde spelers creëer je geen waarde. Het zou zomaar kunnen dat je bijvoorbeeld Szymanski nog voor een seizoen huurt. Dan is diallo erbij huren echt wel de max. Voorin hoop ik zelf dus op behoud van Gimenez, Szymanski kopen of huren (kan ook in een vrije rol op rechtsbuiten spelen), een zeer talentvolle spits (bijvoorbeeld Pepi of Douvikas) die concurrent/opvolger kan worden van Gimenez erbij en nog een buitenspeler met een goede individuele actie. Dat zou diallo kunnen zijn, maar nog liever een speler die je koopt.
Douvikas in belangstelling van Celtic. Schijnen bereid te zijn 20m te betalen.
De belangstelling van Celtic kan ik wel terugvinden, maar die transfersom niet. Lijkt me wel erg veel. Mochten er wel dat soort bedragen worden geboden dan kan er voor Feyenoord wel een streep doorheen. Tot nu toe heb ik trouwens alleen Pepi gehoord als optie, maar ik neem aan dat Feyenoord wel meer aanvallers op het lijstje heeft staan.
Nou talent in Nederland worden gescout.
Goede zaak.
@TM komt Patricio Pacifico nog?
Op zijn vroegst eind van het jaar. Defensor gaf hem niet vrij omdat ze geen blessureverzekering/garantie kregen van Feyenoord.
Ik vind vooral de buitenspelers bij Feyenoord ronduit wisselvallig / voor verbetering vatbaar.
Allemaal net nietjes.

Rest van het elftal staat wel, tenzij er wat verkocht word.

Kunnen ook nog wel een breekijzer gebruiken ala Weghorst / de Jong, spits die niet kan voetballen maar wel wat kan forceren in de laatste paar minuten. (Danilo en Gimenez zijn dat beide niet).
Bij bijvoorbeeld Elia en Sinisterra (de laatste weliswaar na 1 jaar wennen) wist je dat ze sowieso altijd dreiging hadden.. tegenstanders worden echter van de huidige buitenspelers niet snel bang, tenzij ze toevallig een keer een goede dag hebben, maar dat komt dus te weinig voor.
Ik verwacht veel van Paixao volgend jaar.
Van RKC naar de Champions League?!
Dat Kramer zelf graag wil is leuk, maar denk dat veel oud-spelers nog graag terug willen naar Feyenoord... En Kramer was maar een 'passant' niet een Kuijt, van Persie etc
Met zijn drive en strijdlust kan hij het iedere tegenstander lastig maken, niet voor de basis uiteraard maar voor de laatste 15 minuten om een wedstrijd open te breken. Als breekijzer lijkt die me ideaal.

Danilo als back-up fungeert niet, die komt tekort. Ook als breekijzer is die zwaar ongeschikt.
Die zou ik verkopen als je kan.

Daarvoor in de plaats zou ik een jong talent scouten die achter Gimenez klaargestoomd kan worden maar ook als back-up kan dienen voor het geval Gimenez geblesseerd of geschorst is.
Wellicht kan je Bullaude omturnen tot spits.

En als derde spits, een type breekijzer voor de laatste 10/15 minuten. En dan zou Kramer zeker geen slechte optie zijn.
..."Met zijn drive en strijdlust kan hij het iedere tegenstander lastig maken"...
Dat meen je echt serieus?! Je zag tegen AS Roma al dat Gimenez er niet/nauwelijks aan te pas kwam tegen 'echte' verdedigers en in de CL is dat nog veel erger...
hoezo is dat erger in de cl? wat een onzin zeg. iedereen zit elkaar maar na te papegaaien. dit roma kan zo mee bij de laatste 16 in de cl hoor. dat ze daar nu niet in spelen maakt dat niet anders. daarbij, tegen lazio kwam gimenez er wel aan te pas. lazio staat hoger dan roma moet je weten.
Gimenez werd vastgezet door 2 verdedigers. En kreeg geen aanvoer vanaf de flanken en het middenveld.

Een Kramer kan met zijn gezuig wel de aandacht afleiden waardoor er ruimte ontstaat voor bijvoorbeeld Gimenez, als die dan nog wat goede ballen krijgt zal Gimenez veel meer kansen krijgen.
Nee, van RKC naar de Feyenoord-bank. En ach, 10 minuutjes meedoen in n CL-pot haalt hij best.
En dan ga jij zijn salaris betalen?! Komt niet voor niks en geen restwaarde...
Betaal jij andere spelers ook hun salaris? *** niet zo dom, man. Je neemt n 34-jarige spits die weet wat scoren is, voor af en toe n invalbeurt. Doen zoveel clubs. Je kunt ook n jochie nemen. Die nederig op meer speelminuten zal wachten. Kan allebei. Niks vreemds aan. Lekker boeien wat jij daar van vindt.
Mooi, het lijkt erop dat er ook aan de langere termijn wordt gewerkt. Feyenoord's nieuwe status is natuurlijk ook een aantrekkingskracht. Ik hoop dat het stabiel goed beleid wordt!
@ftm heeft feyenoord meer aankopen voor de 021 / Dordrecht uitlenen op het oog?
Sodan Feyenoord is ook flink bezig met jongere aanwas aan te trekken . Toch geen bird op schoot ? Of…. De wens / roep van slot om Nederlandstaligen aan te trekken ?
Sluit gelijk nog een deal;
Walemark voor Sahraoui..
Die kleine dribbelaar kunnen wij goed gebruiken..
Krabbendam had het over een goede buitenlandse aanvaller in de podcast is dat al concreet, en enig idee wie hij bedoelt ? @ftm
Beetje flauw. Jij noemt ook geen namen in het belang van Feyenoord. Misschien doet hij dat ook wel ? Of jullie daadwerkelijk wat weten is de vraag ?
Ik schets o.a. in podcasts tenminste nog een vrij compleet profiel zonder namen te noemen, dan komt het later maar uit. Voorbeeldjes:

"Fysiek sterke, linksbenige spits" - > Gimenez
"Rechtsbenige linksbuiten van een ander continent" > Paixão

Prima als jij dat flauw vind, ik vind het eerder netjes in het clubbelang om nog geen namen te noemen terwijl processen lopen.
Flauw vind ik dat je Krabbendam bekritiseert omdat hij geen naam noemt. Niet dat je geen namen noemt. Dat begrijp ik wel want dat is in het belang van Feyenoord. Misschien doet Krabbendam dat ook wel ?
Klopt Krabbedam heeft nooit echte info. Echt een flutwatcher moeten we van af!!!
Krabbendam loopt stiekem met een gele ster op.
@FTM Is dit eindelijk beleid voor de 021?! Of is het wss voor eerst een uitleenbureau aan dordrecht?
Deze jongen kan al wel een paar stapjes hoger dan onze O21 aan.
Op basis waarvan vind je hem zo goed dan? Heeft 1 hele minuut in de Eredivisie gespeeld, bij een Heerenveen met enorme problemen achterin
Omdat ik hem meermaals aan het werk heb gezien bij Heerenveen O21 en daar met grote voorsprong elke keer de beste was. Geen idee waarom hij bij Heerenveen 1 nooit een serieuze kans gekregen heeft.
Regeren is vooruitzien.
Goed bezig.
@FTM Kan me haast niet voorstellen dat er jongens van andere clubs perspectief zien om in O21 te gaan spelen....
Deze jongen is beter dan Kasanwirjo, die gaat in de voorbereiding gewoon z'n kans grijpen om een plekje in de selectie van 1.
De beste manier om Feyenoord eindelijk eens in de pyramide te krijgen is toch door een aantal jongens te hebben die je deels in de onder 21 kan laten spelen en deels bij de selectie kan betrekken voor de wedstrijden van het eerste.
Maar het is zo ruk dat o21 de dag voor de eredivisie speelt. Dan moet je kiezen tussen o21 en eredivisie. Als het andersom is, kan je gewoon op de bank zitten of invallen bij het hoofdteam en dan ook eventueel nog in de basis staan bij o21
Ja goede aankoop voor de jeugdopleiding. Ik vond het niveau van de O21 centrumverdedigers schrikbarend laag dit seizoen, Vd Valk, Hokke en Baars gaan het profvoetbal niet halen. Die verdediger van ADO vind ik ook erg goed, die zal toch niet echt 3 miljoen kosten?
Over welke verdediger gaat dit toevallig die van ADO?
Hij komt na dit seizoen terug bij feyenoord maar zal denk ik de 021 niet meer willen spelen na dit jaar bij ADO
Finn van Breemen, hij is denk ik de eerste jeugdspeler ooit die de kans heeft gekregen van Dick Advocaat en hij speelt bijna allds bij ADO. Basel is volgens mij geïnteresseerd en de vraagprijs van 3 miljoen is toen genoemd dacht ik. Lijkt me toch wel veel voor een KKD club in nood, ondanks het feit dat hij nog wel een 3-jarig contract heeft.
Hokke is wel zeker een kanshebber voor Feyenoord 1. Als hij meedoet, voetbalt Feyenoord een stuk makkelijker. Hij is aan de bal echt geweldig. Hij heeft 2/3 jaar geleden pas de transformatie gemaakt van middenvelder naar verdediger. Dus de hardheid, positionering etc moet hij nog aan werken. Als hij dat kan, hebben we echt een goede cv erbij. Baars beetje zelfde verhaal. Voetballende verdediger, maar moet ook harder worden in de duels. Beide gaan 100% zeker profvoetbal halen, potentieel zeker Feyenoord 1 materiaal.
Heerenveen of Champions League... Lastige keuze...
Ja is inderdaad lastige keuze, krijgt misschien bij Heerenveen kansen komend seizoen en bij Feyenoord krijgt hij dit niet.
Dat laatste weet je niet. Zal er van afhangen hoe en of hij zich laat zien in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
En bij Feyenoord kan je Youth League spelen.