Primeur Bevestigd
Givairo Read

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

Feyenoord maakt werk van Givairo Read

FeyenoordTM

Feyenoord is druk bezig met de komst van Givairo Read. De vleugelverdediger kan op korte termijn overkomen van FC Volendam.

Read is pas 16 jaar oud, maar heeft zijn Eredivisie-debuut al gemaakt. De rechtsback begon bij FC Volendam Onder-16, waarna hij bij het Jong-team in de Tweede Divisie belandde. Read was vijftien en de jongste speler ooit van Jong FC Volendam. Vanaf daar ging het hard met zijn ontwikkeling. Medio maart mocht Read van trainer FC Volendam-trainer Wim Jonk enkele minuten meedoen in het met 2-1 gewonnen thuisduel tegen Fortuna Sittard. Derry John Murkin, een voormalig Feyenoord-target, moest die wedstrijd het veld ruimen voor de jonge Read.

Uit een eerder gesprek met Voetbaljournaal blijkt Read een multifunctionele speler te zijn. Hij begon dit seizoen in de jeugd als rechtsback, maar verhuisde later naar de linkerkant. “In de selectie hebben we meerdere rechtsbacks, maar geen linksachter. In het begin was het even wennen, maar door daar vaker te spelen word je alleen maar beter. Mijn linkerbeen kan ik op deze positie mooi ontwikkelen. Ik kan overal uit de voeten.  Vorig seizoen in de Onder 16 begon ik als rechtsbuiten, daarna werd ik linksbuiten of stond ik achter de spitsen. Bij de Onder 13 begon ik als rechtsback en was ik daarna aanvaller. Het prettigst? Op tien is een mooie plek.”

Als voorbeeld noemt hij João Cancelo, de Portugese back van Bayern München, uitgeleend door Manchester City. “Niet alleen verdedigend, maar ook aanvallend goed en snel. Zijn conditie is top. Ik wil er ook naar toewerken om negentig minuten vol te kunnen gaan.”

De speler werd geboren als Givairo Dundas. “Met de achternaam van mijn moeder. Nadat mijn ouders trouwden, heet ik Read.” De roots van zijn ouders liggen in Suriname. Hij heeft in Volendam nog geen contract, waardoor hij voor Feyenoord hooguit tegen een opleidingsvergoeding op te halen is.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Gaat die meteen naar dord of word het feyenoord 021 hij speelt nu al tweede divisie namelijk dus dan kan die ook wel dordt niveau aan
IJzer smeden als het heet is... Feyenoord is nu aantrekkelijk voor jonge talenten... Afgelopen jaren gingen die spelers naar een subtopper als Twente of AZ of zo waar meer kans was op speeltijd bij het eerste... Nu weet men dat je als jonge speler bij ons ook gewoon beter kunt worden en dan vanzelf ook weer een kans krijgt...
En dat je als jeugd ook kansen krijgt, zoals Hartman
Als wij nog een paar top buitenspelers binnen hengelen en de Mexicaan blijft, dan krijgen we een topseizoen.
Heb ik me altijd al afgevraagd, zie zoveel jeugdinternationals die bij kleinere clubs spelen maar zelden dat er eentje opgepikt wordt. Zeker nu, iedereen wil naar Feyenoord.
@FTM: nu we het toch over een tiener hebben, kijkt Feyenoord met gegarandeerde CL premies ook naar buitencategorie spelers als Arda Güler?

Spectaculaire rechtsbuiten/ 10 met mega potentie, net 18 en nu al 1 vd de besten van de Turkse Super Lig. Halve Europese top wil hem. Maar wij zijn 1 vd weinige clubs die hem veel speeltijd en een snelle ontwikkeling kunnen garanderen. Zie captain Kökcü! Kan hem in zijn moerstaal vertellen hoe hij hier wordt klaargestoomd voor de top. Met CL, Slot en de grote Turkse gemeenschap hebben we een ijzersterk verhaal als die jongen niet alleen naar het geld kijkt.

Kost waarschijnlijk 15-20 miljoen maar dat verdien je normaalgesproken dubbel en dwars terug. En met 45 miljoen voor Kökcü en 35 voor CL kun je je 2 of 3 van dit soort versterkingen permitteren. En maak je Slot nog enthousiaster om te blijven.
Jij wil maar 2 of 3 nieuwe spelers halen voor in de CL? Denk dat je eerder moet denken aan nog tussen de 5 en 10 aanwinsten... Zullen ook nog (huur-)spelers van de huidige selectie afvallen of verkocht worden...
Nee hoor, alleen maar 2-3 spelers van 15-20 miljoen.
Die moeten er meteen staan en ons beter maken. Samen voor max 50 miljoen. Hou je nog steeds genoeg over voor 3-4 goedkopere spelers. Met de reeds aangetrokken Zerrouki en Vd Belt is je selectie dan wel op orde als er behalve Kökcü en Idrissi geen basisspelers weggaan.
20 is wel erg veel... Zulke spelers kunnen meestal naar allerlei grote clubs waar ze veel meer kunnen verdienen... Doe mij er maar 5 van 8 tot 10 miljoen of zo ipv 2/3 van 20... Kans ook veel groter dat je die met winst kunt verkopen...
Op alleen geld verlies je het altijd. Maar regelmatig zijn jonge spelers verstandig en kiezen ze ervoor om hun carrière op te bouwen. Kokcu had al veel eerder weg gekund en Gimenez kon in Mexico naar verluidt ook meer verdienen. En anders nu wel maar hij wil liever blijven en zich verder ontwikkelen. Kokcu is nu klaar voor de stap, gaat niet alleen cashen maar komt ook echt als een grote meneer ergens voor 50 miljoen binnen. Krijg je doorgaans wat meer krediet dan een tiener van 20 miljoen.
En eens hoor, voor 5 van 8 tot 10 miljoen valt ook veel te zeggen.

Zou het alleen zo leuk vinden als we ook eens een wereldtopper in huis hebben. Met zo'n dure tiener maak je daar serieus kans op.
Zoiets zou misschien kunnen als je bv doordat je in pot 1 komt (City wint CL dit jaar) en een gunstige loting echt een bak geld binnen harkt in de CL... Maar dan moet het wel echt een jonge (max 20) speler zijn van wereldklasse... Die gaat nog makkelijker in waarde omhoog dan bv iemand van 22/23...
ajax schijnt ver te zijn met die guler. familie is al op bezoek geweest zo begreep ik.
Hoe ver weet niemand, ze praten waarschijnlijk met een dozijn clubs.

Lekker de deal kapen. Kokcu even laten bellen en gaan, wij hebben sportief (kampioen en CL), carrière technisch (Slot, fitness staf) en sociaal (Turkse gemeenschap) een veel beter plaatje. Met Kokcu als levend bewijs.

Alleen als Ajax echt met miljoenen gaat smijten, wordt het lastig. Maar zonder CL moeten zij ook voorzichtiger worden. Proberen waard dus.
Ajax heeft niet veel meer geld dan Feyenoord op dit moment. Las iets van 40 miljoen, dat hebben wij nu ook.
Hoop ook op directe cl versterkingen. We mogen nog wel een goede rb bij hebben een extra 10 vleugel spits en n centrum spits.Hoop ook op een nieuwe keeper erbij.Moet echt nog wel wat bij
@FTM wat denk je dat de kans is dat deze jongen gaat komen? En mocht hij komen wordt hij dan voornamelijk voor de 021 gehaald of is de bedoeling hem dus te verhuren aan dordt
@FTM gezien je eerdere bericht over mogelijk langer verblijf Slot. Staan hier dan ook beloftes tegen over in de zin van aankopen?
Neem aan dat je zo iemand haalt voor de toekomst en niet als eventuele vervanger van Geertruida ofzo?
Haha, een 16 jarige speler van Volendam die daar pas enkele minuten heeft gemaakt wordt natuurlijk niet gehaald als vervanger. Speler voor de toekomst die niet veel kost. Mooi beleid.
Hier staan pedersen en benita voor klaar
Benita en pedersen zijn beide niet het niveau cl wat Feyenoord nastreeft...
Feyenoord kan niveau cl ook niet nastreven. Spelers die dat niveau halen a la kokcu vertrekken dan meteen en als je CL waardige spelers haalt ben je na 2-3 aankopen door je gehele budget heen. Je moet spelers halen die naar dat niveau toe kunnen groeien en als ze eenmaal "cl niveau" hebben ze voor een mooi bedrag verkopen
Voor de onder-21 i reckon? Lijkt mij sterk dat hij voor het eerste komt.
Wellicht iets (tijdelijks) voor Dordrecht. Moet nog blijken.
Ja maar wel gek hij speelt bij jong volendam hoger niveau als bij feyenoord 021 gezien hun competitie je zou m dus meteen moeten verhuren aan de kkd.
Maar omdat hij aangeeft vooral fysiek sterker te willen worden (90 minuten vol te kunnen gaan) zou een jaar trainen met Feyenoord 1 (en spelen bij 021) ook een ideale stap kunnen zijn. Jaar erop dan weer kijken wat het beste voor zijn ontwikkeling is.
En vergeet niet dat Feyenoord Youth league speelt. Daar mag hij ook nog aan meedoen.