qatar-budawood

Wikipedia

Nieuws

Feyenoord en Qatar • Meshal Mubarak Budawood kwam in 2003

Van de redactie

Het elftal van Qatar ging als gastland op het WK roemloos ten onder. De Qatarezen behaalden geen enkel punt in een poule met Nederland, Ecuador en Senegal. De status van Qatarezen voetballers zal hiermee geen boost hebben gekregen. 

Feyenoord liet zich ooit verleiden om een Qatarese voetballer aan te trekken. Meshal Mubarak Budawood debuteerde in 2000 in het Qatarees voetbalelftal en raakte daarmee voorzichtig op de radar van Europese clubs. 

In 2003 besloot Feyenoord de in Doha geboren voetballer te huren van Qatar SC. Technisch directeur Rob Baan zag in de linksbenige speler iemand die multi-inzetbaar was op de gehele linkerkant. De destijds 22-jarige Budawood werd door trainer Bert van Marwijk echter na een week teruggezet naar Jong Feyenoord.  

Na het vertrek van Rob Baan moest Budawood vertrekken. De nieuwe technisch directeur Mark Wotte besloot dat er geen toekomst voor hem was in Rotterdam-Zuid.

Tot dusver is Budawood de enige Qatarees die bij Feyenoord heeft gevoetbald.

 

Delen

Reacties

Kan hem me niet herinneren. (Wat niet meteen veel wil zeggen, want wie ben ik.....) Hij heeft geen noemenswaardige indruk achtergelaten, hetgeen aansluit bij de beschrijving hierboven.
Terwijl tussen 2003-2005 verder best veel memorabele spelers rondliepen. Van Persie, Gyan, Kuyt, Kanoul, Ono, Pauwe, Buffel, Hossam Ghaly, Smolarek etc Dus als hij iets had gekund, had hij genoeg materiaal om hem heen gehad om dat waar te kunnen maken.