Betrouwbaar
yv20221113yv20221113a1b03607

VK Sportphoto

Nieuws

Schandaal in de MLS: Te Kloese op de vingers getikt

FeyenoordTM

LA Galaxy is door de Major League Soccer gestraft. Onder bewind van Dennis te Kloese zijn er transferregels overtreden. De Amerikanen mogen door deze straf in de komende transferperiode géén spelers aantrekken van buiten de MLS.

In 2019 huurde de MLS club de Argentijn Christian Pavón van Boca Juniors. Volgens informatie van 1908.nl viel die naam ook in januari 2022 bij Feyenoord. De Rotterdammers kwamen uiteindelijk uit bij Patrik Wålemark.

Volgens MLS-regels moeten betalingen voor een transfer (en salaris) worden gemeld bij de Amerikaanse bond. Deze betalingen moeten voldoen aan de regels van het geldende salarisplafond. Bij de transfer van Pavón naar LA Galaxy is dat niet op de juiste manier gebeurd. Het salarisplafond werd overschreden.

In december 2018 werd Dennis te Kloese aangesteld bij de Amerikaanse recordkampioen. Daar was hij werkzaam tot eind 2021. Mocht Te Kloese in de toekomst weer in de Amerikaanse competitie willen werken, dan zal er eerst een gesprek met de bond moeten voeren.

Vanaf januari 2022 trad Te Kloese in dienst van Feyenoord. In het Maasgebouw werd na de komst van Dennis te Kloese vrijwel meteen de naam van Christian Pavón geopperd door de algemeen directeur.

Een woordvoerder van Feyenoord laat aan RTV Rijnmond weten dat Dennis te Kloese geen behoefte voelt om er dieper op in te gaan. “Hij heeft meegewerkt aan het onderzoek. Hij heeft geen straf of boete gekregen en daarmee is de uitkomst helder. Het enige is dat, mocht hij in de toekomst weer in de Major League Soccer willen werken, hij eerst nog een gesprek met de bond moet voeren. Dat is voor hem uiteraard geen enkel probleem."

Chris Klein is de voorzitter van LA Galaxy. Hij is geschorst tot en met het einde van de winterse transferperiode. Deze periode loopt in Amerika tot begin mei. Ook heeft LA Galaxy een boete gekregen van 1 miljoen dollar. 

Info via de officiële website van de Major League Soccer:

NEW YORK (Friday, December 2, 2022) – Major League Soccer today announced sanctions imposed on the LA Galaxy for violating salary budget and roster guidelines during the 2019 season. The LA Galaxy entered into agreements that were not disclosed that included payments that were not accounted for in the calculation of Cristian Pavón’s salary budget and roster category. The undisclosed agreements and payments resulted in the improper classification of Pavón as a Target Allocation Money (TAM) player in 2019, who should have occupied a Designated Player slot.

The sanctions for the LA Galaxy include a $1 million fine for the club and a $1 million loss of available future General Allocation Money (GAM), and the Galaxy will be prohibited from registering a player who requires the receipt of an International Transfer Certificate (ITC) from outside of the United States and Canada during the Secondary Transfer Window in 2023.

For his involvement in the agreements, LA Galaxy President Chris Klein has been suspended from any sporting-related responsibilities through the conclusion of the Primary Transfer Window in 2023. During that time, Greg Vanney will be promoted to Sporting Director and will report directly to AEG President and CEO, Dan Beckerman.

Additionally, former General Manager Dennis te Kloese will be required to submit an application with the Office of the Commissioner should he wish to secure employment with any MLS club.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Nou wat een schandaal, Juventus dat is een schandaal.
Met Frank hadden we gnonto wel Gehad wat een gigantische sensatie zou zijn geworden in de eredivisie….
Zo'n Pavon-verhaal roept toch gemengde gevoelens en/of gedachtes op bij het functioneren van Te Kloese. Tot nu toe is de man wellicht niets te verwijten, maar dit roept toch de gedachte op dat de man zijn eigen adressenboekje leidend zou kunnen laten zijn bij de keuzes van het transferbeleid. En dat lijkt mij alles behalve wenselijk. De aanstelling van een zelfstandige en vooral verstandige TD lijkt me dan ook zeer wenselijk. Dan is er iig een zorgvuldige discussie gewaarborgd op directieniveau en is voorkom je overspannen alleenheerschappij.
En een significant deel van Frank Arnesen's aanwinsten hadden zijn zoon Sebastian als zaakwaarnemer... Maar daar wordt hier geen woord meer over gerept.
@FTM: is er al meer bekend over de opvolger van Arnesen? Zijn er bijvoorbeeld al kandidaten voor de technisch manager functie (of hoe ze het ook gaan noemen)?
Nee, niets nog. Mijn gevoel is dat DtK transfers het liefst allemaal zelf wil blijven doen.
Geen besluiten genomen.
Hoe zit het met de relatie tussen DtK en alle scouts die aangesteld zijn onder Arnesen? Is die hiërarchie hetzelfde gebleven of botst het nu omdat DtK een andere gang van zaken heeft?
Heb ik geen contact mee, maar we kunnen stellen dat de structuur zoek is
Heel erg zonde dan, een duidelijke scheiding tussen het technisch beleid en DtK lijkt mij wenselijk op dit moment. Niet dat het niet voordelig kan zijn om soms gebruik te maken van zijn netwerk, maar het zou ook niet tot zijn hoofdtaken moeten behoren.
Dank voor je reactie! Ik zag het ook al in een vraag in een ander topic naar voren komen, maar het zou heel interessant zijn als je wat meer schrijft over de bestuurlijke stand van zaken bij Feyenoord. Welke stromingen zijn er allemaal bijvoorbeeld? Heb het idee dat de huidige situatie niet heel bevorderlijk is voor onze toekomst.
Was altijd een enorm groot talent, die Pavon. Mocht in 2018 mee met Argentinië naar het WK, toen hij nog voor Boca speelde. Hij werd toen ook in verband gebracht met onder andere Ajax dacht ik. Dus op basis daarvan is het logisch dat zijn naam ook viel bij Feyenoord. Maar uiteindelijk is het wel een beetje vergane glorie en dan heb ik toch liever een talentje als Walemark in de selectie.
Die Pavon bleek ook iemand verkracht te hebben (en had daardoor een rechtzaak tegen zich lopen) - maar dat maakte Te Kloese niet uit. Die wilde hem gewoon naar Feyenoord halen. Hahahaha.
Een rechtszaak is nog geen bekentenis.
Klopt - maar dan haal je zo'n jongen toch niet, tot er duidelijkheid is?
Hij had daarbuiten ook een behoorlijk mentaal probleem en paste zeker niet in het plaatje wat Feyenoord zocht.
Ja lijkt me inderdaad een behoorlijke fall from grace dan. Zulke factoren moeten natuurlijk zwaar wegen bij het wel of niet aantrekken bij spelers. Mooi dat Arnesen dat destijds ook vond, en hopelijk komt er binnenkort een technisch directeur of iets dat daar op lijkt die een vergelijkbare ideologie heeft.
Mijns inziens is de 'hahahaha-afsluiting' hier niet op zijn plaats. Tenzij je volgeling bent van Johan Derksen die ook vindt dat er grappige kanten aan verkrachting zitten.
Denk dat je het helemaal verkeerd leest dan Kees. Die hahah verwijst naar dat het lachwekkend is om een verdachte in een verkrachtingszaak te halen, juist omdat het zulke serieuze zaken zijn
Back to the point: Schandalig dat Te Kloese met deze naam kwam in januari 2022 in zijn eerste werkweek. Resuluut van tafel geveegd door Frank Arnesen: De man die later door Te Kloese uitgekocht werd.
1908.nl, ik waardeer jullie heel erg als website, maar een gratis tip: Check de artikelen even dubbel op spelfouten voor het posten, komt erg vaak voor helaas!
Zeur niet zo, je begrijpt toch gewoon wat er staat.
Helaas moet dit allemaal tijdens het werk, herstel komt achteraf wel.