yv202255a1a03589

VK Sportphoto

Nieuws

Van Merwijk: "We veilen er 200, de rest gebruiken we voor bijzondere doeleinden"

Van de redactie

Stadion Feijenoord veilt deze week de oude lampen van de monumentale lichtmasten van De Kuip welke recent zijn vervangen door Led-verlichting. Stadion directeur Jan van Merwijk geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan waarom en wat zij van plan zijn met deze veiling. "We schatten in dat mensen er belangstelling voor hebben vanuit een gevoel van nostalgie en dat blijkt ook zo te zijn. Ik hoorde net dat het hoogste bod al boven de 500 euro per lamp uitgekomen is," aldus de vertrekkende stadiondirecteur.

Op de lampen wordt al volop geboden via de veilingwebsite. De bestemming van het opgehaalde geld is het goede doel. "Dat schenken we aan de Feyenoord Foundation. Die doen daar goede dingen mee voor kinderen in de wijken en scholen van Rotterdam-Zuid. We hebben in de Kuip ook een klaslokaal waar we hen van alles leren over sport en bewegen."

"In totaal hebben we 277 lampen. Daarvan veilen we er tweehonderd. De rest gebruiken we voor bijzondere doeleinden. Een paar gaan naar het Feyenoord Museum in de Kuip en worden bewaard als historisch erfgoed. Andere gaan we gebruiken als relatiegeschenk of voor iets anders," geeft Van Merwijk aan.

"Ze kunnen hem in elk geval niet zomaar in een stopcontact steken. Dat zeggen we er ook duidelijk bij als iemand er een wil kopen. Ze verbruiken veel meer stroom dan een gewone lamp en ze wegen iets van 25 kilo. De diameter van de lamp is ongeveer een meter, de lamp zelf is van roestvrij staal en er zit een gas ontladingsmechanisme in. Dat maakt de lamp ontzettend zwaar. Die kan je dus niet zomaar ergens ophangen."

Delen

Reacties

Nog geen reacties