quinten-timber

Transfers

Feyenoord deed alles om Quinten Timber te halen

Dennis

Quinten Timber is weer Feyenoorder. De middenvelder komt over van FC Utrecht. De Rotterdammers bereikten gisteravond laat een akkoord met de Domstedelingen. Op een paar details na is de deal beklonken.

Voor de 21-jarige middenvelder is al geruime tijd belangstelling van meerdere clubs uit binnen- en buitenland. Ajax en PSV hengelden eveneens naar zijn diensten. Toen dat bericht naar buiten kwam, leken de kansen om Timber over te nemen drastisch geslonken. Feyenoord blijkt echter slagvaardig. De club stelde alles in het werk om Timber naar Rotterdam te halen. Zoals 1908.nl eerder al meldde, heeft Timber dan ook een absolute voorkeur om te voetballen onder Arne Slot. Naar verluidt wordt hij de opvolger van Fredrik Aursnes, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van SL Benfica.

Feyenoord is bereid ver te gaan voor Quinten Timber, wiens tweelingbroer Jurriën voor Ajax speelt. De Telegraaf meldt dat Feyenoord circa 8,5 miljoen euro betaald. Dat bedrag kan middels bonussen oplopen naar 10 miljoen. Tevens heeft FC Utrecht directeur Jordy Zuidam een stevig doorverkooppercentage afgesproken. Met de komst van Timber – die in de jeugdopleidingen van Feyenoord en Ajax speelde – verbreken de Rotterdammers het eigen inkomende transferrecord van Marcos Senesi. Nog nooit werd er voor een speler meer betaald.

Wanneer alle details zijn afgerond en Timber de medische keuring doorstaat, tekent de Jong Oranje-international een contract voor vier jaar.

Delen

Reacties

We kunnen nu eenmaal niet altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Kennelijk hebben ze veel vertrouwen in hem dus dan sluit ik me daar maar bij aan. Het is ook een luxe toch dat we ons ‘record’ verbroken hebben.
Fey in een soort extreme reactie om een 2e Joey Veerman situatie te voorkomen ofzo? Mega bedrag en dubbel zo met doorverkoop percentage van 20%! Het geloof is extreem groot geloof ik dat dit gaat lonen voor Fey. Loont voornamelijk voor Utrecht nu (en in de toekomst) met vele miljoenen
Beetje raar dat mensen het raar vinden dat Feyenoord ineens de portomonee trekt voor een goeie speler zoals Timber, zijn dat ook de mensen die zeuren dat ze in de hoofdstad spelers kopen voor veel geld, maar het dan rot vinden dat we zelf een hoop geld uitgeven.

Ik ben er blij mee dat we een speler zoals Timber kunnen binnenhalen, denk dat we hier meer aan hebben dan zowel Joey Veerman als Guus Til, 2 spelers waar Psv voor heeft gekozen, doe mij onze Poolse vriend maar met Timber en Kokcu.
Tekst even na laten kijken op -d en -t spelfouten zou wel prettig zijn. De ****** wat een berg fouten staan er op de site.
Utrecht is de lachende derde. Opgeleid door Feyenoord en Ajax, gratis overgekomen omdat die goed genoeg bevonden is. Speelt een half jaar goed en verkoopt voor een hoofdprijs weer terug aan de opleider met een flink doorverkooppercentage.

Wat simpele tips voor de directie van Feyenoord:
1. Zorg er nou voor dat je je talenten binnenboord houdt! Zorg dat wij de beste opleiding hebben van Nederland en er niks aan ontbreekt.
2. Zorg dat we zo snel mogelijk in KKD spelen met onder 21. Geef daar geld aan uit!
3. Vorige zomer geweldig werk geleverd met scouts en TD. Waarom de koers veranderen? Koop talenten voor veel minder uit Scandinavie, Oosterijk, Oost Europa en Zuid Amerika. Geef ze tijd en kansen om te wennen en te groeien. Niet bij de subtop van de Eredivisie voor teveel geld. We hebben niet te middelen om tegenvallers te hebben van 10 miljoen. (Tenzij het bijzonder toptalent is uit een mindere competitie en niet iemand met een paar goede maanden)
4. Geef eigen jeugd de kans
5. Verkoop enkel voor goede prijzen en wacht niet tot spelers bijna uit hun contract lopen
Je verhaal is een beetje achterhaald. 1, 2, 4 en 5 gebeuren al, 3 ook (zie Gimenez) maar soms zijn er qua type speler die je zoekt nou eenmaal geen ‘koopjes’ in het buitenland te vinden. Spelers als Aursnes en Trauner zijn nou eenmaal zeldzaamheidjes.
Ik hoop dat hij het waard is en enorm in waarde gaat stijgen. We gaan ‘t zien!

Maar ik vind dat die punten onvoldoende worden uitgevoerd. Vooral als je kijkt naar deze transferperiode. Weer focus op huur en spelers uit de Nederlandse competitie.
Het heeft ook met balans te maken denk ik. Waarbij ze enkele jongens uit de Oranje elftallen willen hebben rondlopen.

Naast de jongens uit oa Mexico, Noorwegen, Oostenrijk, Iran, Israël
etc helpt dat om niet geheel in een vreemdelingen legioen te verzanden.
Ik vermoed dat deze stroomversnelling te maken heeft met het verlengen van contract Arne Slot. Hij zal dit als wens hebben neergelegd om te verlengen. Althans, zou goed kunnen.

Ben erg benieuwd hoe Timber het gaat doen. Had meer 5 jaar verwacht, of 4 jaar met eenzijdige optie
Bij Senesi z’n contract zat ook een optie waar een tijd lang niemand van af wist. Maar goed, spelers/zaakwaarnemers hebben zelf ook iets te kiezen hè. Je hebt nog 2 jaar voor je aanstalten moet gaan maken om die jongen te verkopen.
Klopt, daar heb ik mijn hoop ook beetje op gevestigd.
Erg knap gedaan hoe deze speler is binnen gehaald. Of het teveel geld is weten we later.
Het was in ieder geval een hectische dag, de een na het andere gerucht kwam binnen.
Prima beleid eindelijk een keer. Mensen die dit niet zien kunnen beter gewoon een andere hobby gaan zoeken want dat begint gênant te worden
Nou goed beleid noem ik het ook niet perse.. als die 20% is veel te fors als je soms bedrag neerlegt.
Vind het veel geld voor een speler die pas 1 seizoen bij Utrecht speelt.
We kunnen wel zeggen dat we met Aursnes 33x onze inleg hebben verdubbeld, maar Utrecht heeft dat van 0 euro naar 8,5m.
Maar aan de andere kant, als Slot vind dat hij nodig is, dan heeft Slot eindelijk een speler waar die interesse in had.
Na Veerman en Bazoer eindelijk een speler die hij graag wilt
Lees dat er een hoop mensen hier precies weten hoe de onderhandelingen zijn verlopen en wat er financieel is afgesproken... zullen we even dit medium afwachten? Hij zal waarschijnlijk wel met de ins en outs komen...
Ik heb gezien dat gimenez in zijn laatste wedstrijd geblesseerd id geraakt is het heftig want danilo laat het in pre-season nog niet echt zien
Danilo moest het ook doen met amper bruikbare aanvoer. (En druk op de rest van het vijandige elftal. Voetbal is een teamsport en zo lang het elftal als geheel er nog niet staat, kunnen we individuen nog nkmiet goed op waarde schatten). Laten we hem nog niet afschrijven.
Kan het me haast niet voorstellen. 8.5 miljoen wat al veelste veel is + 1,5 miljoen bonussen + 20% doorverkoop percentage. Bij Feyenoord zijn ze ook niet **********.
Ik krijg **? zo'n erg woord was het niet. Ik zei 8 er lijk. Maar opzich goed, moet hier geen FR12 worden.
Lijkt een beetje doorgeslagen ja. Nog even en alle dubieuze woorden gaan hier in geheimtaal….
Ik ben het zelden zo eens geweest met een remark als jou laatste woorden.
Laat he ajb geen FR12 worden.
Zoveel negativiteit daar van mensen die de club eigenhandig naar de *** willen brengen.
Kan het me zeker wel voorstellen. Waarom zou Utrecht bij zo veel belangstelling een speler met een langdurig contract met korting af gaan staan? Ze zijn niet van de voedselbank daar.
Timber krikt het niveau van Feyenoord weer op. We kunnen moeilijk tweederangs middenvelders kopen en hopen dat Arne er wel binnen korte tijd een topper van maakt.
Aursnes gaat echt niet voor minder dan 15 miljoen naar Benfica, dat betekent dat Feyenoord dit jaar ook qua transfers een echte topclub gaat worden. De spelers die tot nu toe aangetrokken zijn bevallen me, maar je kan niet al je spelers huren en na het slot van het seizoen zien weglopen,.
Belachelijk hoge transfersom en een idioot doorverkooppercentage!
Is idd een beetje aan de hoge kant. Maar ja, grote kans dat hij over 2 jaar voor 20+ miljoen weg gaat.
Maar nu andersom. Feyenoord wil niet verder dan 6 en kan Aursnes niet houden.
Gaat Timber naar de concurrent, want die bieden meer en halen wij een gratis speler met minder kwaliteit en potentie.
Wat ga je dan zeggen? Goed gedaan jongens?
Dan had ie gezegd ‘onbegrijpelijk dat Feyenoord niet heeft doorgepakt!’
Nee het is het continue inconsequent handelen. 8.5 + bonussen + 20% doorverkoop percentage is absurd hoog voor Feyenoord begrippen voor een speler die 1 seizoen goed heeft gespeeld. Vooral de hoogte van het doorverkooppercentage vind ik absurd matig onderhandeld (mits dit waar is) Daarnaast, waarom haal je een Wieffer, een Bassett? Wat is het plan met Dermane, Milambo, Hartjes, etc.? Ook is geen van de concurrenten echt concreet geweest voor Timber dus vind Feyenoord abnormaal gul terwijl onze spelers (op Sini na) nou ook niet voor de absolute hoofdprijs vertrekken!
Dermane, Milambo en Hartjes zijn nog niet op het niveau dat ze een vol seizoen in de basis kunnen spelen.

Daarnaast hebben zij ook spelers nodig waar ze zich aan op kunnen trekken.
Was er nergens een nieuwe Aursnes te vinden voor een veel lager bedrag. Nu er blijkbaar ineens wel geld is gaan we te veel uitgeven!?
Ja de wereldspelers van 4,5 ton zijn overal op te pikken joh.
Ik hoor kritiek op de beleids medewerkers wat een flauwekul als voorbeeld noem ik Aursners kopen voor 450.000 en een jaar later verkopen voor minimaal 15.000.000,00 dat noem ik nog eens zaken doen beter dan indertijd met jorgensen!!!!!!!
Klopt dat was een goed beleid. Goedkoop kopen en later winst maken.
Nu wordt er een speler voor veel geld gehaald met waarschijnlijk doorverkoop percentage. De kans dat we hier winst op maken is aanzienlijk minder
Besef je wel dat Aursnes bizar was. Zulke waardeontwikkelingen ga je niet vaak meemaken. Ik denk dat Timber zeker met winst verkocht kan worden in de toekomst. Je moet je ook bedenken dat alle prijzen in de voetballerij nou eenmaal hoger zijn geworden.
Doorverkooppercentage op de winst.
Buiten dat, diezelde mensen vonden 2 miljoen voor Pedersen, Aursnes en Trauner armoedig. Kon nooit wat zijn.
Dit is iets meer zekerheid,. Die jongen van Volendam is zo'n gevalletje "Aursnes" wanneer hij komt
Wat ik frappant vind is dat men deze speler zoveel waard vind na één seizoen eredivisie, ik laat me verrassen maar vind het aan de dure kant.
Het is inderdaad veel geld, maar daar verbaas ik mij niet over. Ik vind die 20% doorverkoop percentage onbegrijpelijk. Kan mij ook niet voorstellen dat dit juist is. Bij eventuele verkoop van 20 miljoen heb je 'slechts' 8 miljoen winst gemaakt en daar moet je salariskosten nog vanaf rekenen.
Salariskosten moet je niet meerekenen in mijn ogen...heb je voor andere speler ook he...en 8 mln winst klinkt niet verkeerd toch?
Salariskosten zijn wel degelijk belangrijk om de winst op een speler te bepalen. Het is heel simpel opbrengsten minus kosten.
Ik weet hoe dat boekhoudkundig in elkaar zit bij clubs.
Bij een kostprijsberekening van een willekeurig product worden salariskosten ook niet altijd meegenomen. Kwestie van verschillende potjes.
Van beleidsoogpunt is 20% dus blijkbaar acceptabel en die mensen hebbeninzicht in alle cijfers
Het is 20% doorverkooppercentage op de winst heb ik begrepen.
Jammer maar anders had ie wellicht naar Ajaks gegaan en waren we daar weer doodziek van geweest...
Is veel geld, maar als we het dubbele ontvangen voor aursnes vind ik het een prima deal.
Wel erg jammer tot op dit moment zowel Gimenez als Timber tegen vitesse geen 90 minuten zullen maken, waarvan Gimenez niet eens bij de selectie zal zitten ..
Waarom zou timber geen 90 min maken?
Giminez is wel wedstrijd fit. In zijn geval gaat het om een visum mogelijk.
Werkvergunning wordt krap idd
De doorverkooppercentage is die 20% vd winst of 20% vd transfersom?
20% op alles boven de 8,5 miljoen
voor dit geld had je beter in een andere middenvelder kunnen halen plus een linksback.
Helemaal mee eens. Helemaal omdat er blijkbaar bijna geen geld is en we nog spelers moeten huren
Gast ga een ander team volgen met je blijkbaar bijna geen geld . Feyenoord geeft tot nu toe al 17m euro uit, noem dat maar geen geld.
Echt veel te veel geld, echt moeilijk om vertrouwen te blijven houden in de beleidsbepalers..
zitten mensen nu weer te zeiken dat het te veel geld is, Feyenoord fans zijn ook nooit tevreden
Ik vind het wel erg veel. 15% voor speler zelf is ook heel normaal, dus je moet hem al voor 14 miljoen verkopen om uit de kosten te zijn.
Zo goed vond ik hem nog niet.
10 miljoen voor deze speler terwijl je GNONTO te duur vind ,nu moet je Aursnes wel verkopen voor minstens 15
Gnonto is een invaller bij Zurich en heeft nog maar een jaar contract. Appels met peren vergelijken.
Timber is veel meer bewezen dan Gnonto
19 procent door verkoop gaat het om,en deze speler kan zomaar 30 a 40 opleveren
Mag ook best, als je kijkt naar zijn highlights dan valt me op dat hij niet eerst hoeft aan te nemen. Hij speelt of schiet gelijk, scheelt zeker 1 seconde tov andere flopspelers. De handelingssnelheid ligt bij hem een stukkie hoger.

https://www.youtube.com/watch?v=qHCvnUXDTHI&t=146s
Die durfde toen niet te komen. Wil alleen in een warm bad werken, met een suikeroom die alle gaten dicht
Onzin. Had niks te maken met niet durven. Er wilde niemand komen in de slangenkuil die Feyenoord toen was. Club had niks te bieden, alleen de positie van kop van jut als je zonder budget de hooggespannen verwachtingen waar zou moeten maken.

Was vooral mismanagement van de RvC die veel te graag van MvG afwilden en vergat eerst een opvolger te regelen. De puinhoop die Troost er vervolgens van maakte, heeft ons enorm veel geld gekost. Ze zijn financieel zelfs nog enigszins gered door Stam doordat hij ondanks een onevenwichtige en totaal niet fitte selectie toch kwalificatie voor EL groepsfase realiseerde, ook al ging dat ten koste van punten in de eredivisie.
Details schijnen de reiskosten te zijn
10 miljoen en een hoog doorverkooppercentage voor iemand die pas een seizoen bewezen is, is dat niet wat veel voor feyenoord?
20% doorverkoop volgens het AD
Ja, dat is nogal veel ja. Dan moet je bij verkoop ook echt een transfer van boven de EUR 20M gaan maken als je er winst op wilt maken
Daar willen we toch heen? Dat onze spelers standaard voor 20+ weggaan?
Laten we hopen dat hij het waar maakt, hoop geld.
Wat een geld Maarja. Als je Aursnes maar verkoop voor meer dan 15 miljoen dan valt het wel te overzien.
Enig idee wanneer hij gaat tekenen ?