Primeur Bevestigd
quinten-timber-feyenoord-web

Foto: @KayneKVisuals

Transfers

QUINTEN TIMBER • IT'S HAPPENING!

FeyenoordTM

Feyenoord is héél dichtbij de komst van Quinten Timber. Bronnen melden aan 1908.nl dat de Utrechter Feyenoord boven Ajax heeft gekozen. Ook de clubs lijken een akkoord te gaan naderen.

Het klopte dat Ajax ook nadrukkelijk in de race was voor de middenvelder, maar Timber heeft een absolute voorkeur voor voetballen onder Arne Slot. Feyenoord hoopt Quinten Timber spoedig te gaan presenteren.

UPDATE WOENSDAGMORGEN • Het gaat gebeuren. Quinten Timber wordt spoedig gepresenteerd bij Feyenoord! Het heeft er alle schijn van dat Feyenoord een inkomend transferrecord gaat betalen. Feyenoord haalt met Timber directe vervanging voor Fredrik Aursnes binnen. Timber tekent voor vier seizoenen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Nou, is dus geen directe vervanger van Aursnes hebben we vandaag van Slot gehoord. Ben toch altijd benieuwd wie dit soort dingen verzint. Is er al een naam van de echte vervanger van Aursnes?
Volgens mij in potentie wel een goede speler, maar als ik die bedragen zo lees klinkt het een beetje naar "we wilden nu perse een keer ballen laten zien om een speler te halen die Ajax ook wilde" + Slot geruststellen na (waarschijnlijk) volgende vertrek sterkhouder. Past niet echt in het beleid van Feyenoord tot nu toe. Utrecht zal drie dagen feest vieren bij die bedragen.
Wat een centen voor zo een type speler
Je mag ervan uit gaan dat hij meer gaat opbrengen dan 30 miljoen.
Eens, niet alleen transfersom maar ook de optelsom van bonussen en doorverkooppercentage. Dus een extreme gok dat hij vervolgens voor heel veel geld doorverkocht moet worden. Utrecht absolute spekkoper, gratis binnen hengelen voor extreem bedrag verkopen en banken in de toekomst
Mooie transfer!
Even off topic: Sem Valk maakt een goede indruk op mij. Rustig, wint zijn kopduels, ziet de oplossing vooruit.
Hoe kijken mede kameraden hier naar?
Fysiek voldoende potentieel inderdaad. Staat wel nog heel vaak uit positie. Maar: dat kan wel (als makkelijkste) getraind worden.
Absoluut een speler met potentie.
@FTM Is de transfer van Paxao helemaal van de baanof zijn er door de aanstaande transfer van Aursnes extra mogelijkheden?
Feyenoord betaald vast 8,5 miljoen en kan op lopen met bonussen naar 10 miljoen. Daarbij zit een doorverkoop percentage van 20%. Stel je verkoopt hem voor 23 miljoen. Dan betaal je uiteindelijk 14,6 miljoen aan FC Utrecht. Hou jezelf 8.2 miljoen aan over.
Klopt het wat AD zegt, doorverkoop percentage van 20%
Die 20% is doorgaans enkel van het stuk bovenop de aankoopprijs. Dus in dit voorbeeld: 10 miljoen, plus 2,6 miljoen (namelijk: 20% van (23-10)).
Ik vind het toch wel top dat wij nu zulke spelers aan kunnen trekken ondanks andere clubs ook vergaande interesse hebben.

Waar blijven de aanvallende versterkingen en linksback?
Als je een beetje verder kijkt op de site zie je dat Idrissi en Gimenez al onderweg zijn ri. Rotterdam
Vooral Gimenez met toch wel gekke aankoopconstructie zit ik met smacht te wachten op een It's happening titel.

Idrissi is leuk voor erbij, hoop zelf nog op een aankoop van het kaliber Gnonto
Ik zie mensen klagen over ‘maar’ 4 seizoenen, eerste seizoen heeft ie sowieso nodig zich aan te passen en uit te groeien tot basis klant en daarna kan je hem op z’n specialiteiten gebruiken en eventueel weer verlengen en een hoofdprijs vragen daarna
Hij heeft echt geen seizoen nodig om zich aan te passen..
Word waarschijnlijk als vervanger voor ausners gehaald en krijgt dan ook een andere rol aangezien je szymanski en kokcu als aanvallende spelers heb, weet trouwens niet geweldig veel over de kwaliteiten van Timber op verdedigend vlak dus misschien vergis ik me daarin
Nu de LB van Volendam en nog een LB huren die er meteen staat. Aouchiche voor back-up op 10 en kan het uitvechten met Idrissibals linkeraanvaller. Nog een talentvolle LCV back-up Senesi
Te veel betaald, omdat er snel geschakeld moest worden. Denk niet dat ze rekening gehouden hadden met zo'n bod op Aursness. Hopen dat hij het waar kan maken en je er over een jaar of 2 op verdient.
Aursnes moet al wel in een vergevorderd stadium zijn. Anders wel erg veel risico wanneer die transfer niet door zal gaan
Ken iemand mij ook vertellen wat de status is rondom Gnonto? Wordt er nu wel een beetje zenuwachtig van
Is geen geld meer voor als je in ogenschouw neemt dat er nog een paar spelers moeten komen.
Lezen blijft lastig. Lees het artikel over idrissi daar staat gewoon uitleg over de situatie rondom Gnonto.
U kunt in de portemonnee van Feyenoord kijken? U weet ook dat we 15 miljoen hebben verdiend met de Conference League?
Hadden ze in Utrecht nog een middenvelder over joh?
Lezen blijft lastig. Lees het artikel over idrissi daar staat gewoon uitleg over de situatie rondom Gnonto.
Lezen blijft heeel lastig ja. Namen van Idrissi en Gnonto heb ik nooit genoemd.
Sorry man ik zag dat ik mijn reactie onder jouw comment had geplaatst maar ik kan hem niet verwijderen.
Erg raar om maar vier seizoenen te tekenen bij dit transferbedrag…

Optie voor een extra jaar?
Tja en ik had liever wakker geworden naast Selma Hayek.
Doe mij dan maar Margot Robbie als we toch bezig zijn
Goede deal, zeker met naderende vertrek van Aursnes. Nu nog even doorpakken op de andere posities en we kunnen echt van start!
Feyenoord heeft goed geanticipeerd op het aanstaande vertrek van ausnes. Al vind ik het wel veel geld voor timber. Nu doorschakelen naar 2 linksback, een buitenspeler en een centrale verdediger want met alleen trauner, senesi en evt geertruida zitten we krap in de centrale verdedigers.
@FTM

Is Bazoer nog een optie als extra erbij voor middenveld?
Ik hoop het zo!!!
We missen creativiteit daar. Bovendien kan Bazoer ook in de verdediging.
Te weinig handelingssnelheid op het middenveld (daarom naar achteren gezet) en niet geschikt voor een 4 mans-defensie. Waarom zou je hem halen?
Hij heeft dit eerder gezegd, en waarschijnlijk praat hij hier dan ook niet meer over: Nee.
Deze vraag is echt al 100x aan hem gesteld. Nee, is geen optie meer.
Ze hebben in ieder geval geanticipeerd voordat aursnes weg is. Ik ben benieuwd of hij zich ook gaat verbeteren wat betreft doelpunten en assists. Dat is wel nodig natuurlijk. Ik ben ook benieuwd wat Feyenoord nog over heeft om te investeren nadat aursnes is verkocht. Ze hebben nog wel een concurrent voor idrissi, twee linksbacks en als aursnes gaat ook nog een middenvelder nodig die een impuls kan brengen als die wordt ingebracht. Ik denk dat taabouni en wieffer met oog op de verdere toekomst zijn gehaald en toornstra zal alleen maar minder worden. Van den Boomen kunnen ze niet betalen nu timber is gehaald, maar harroui lijkt me een haalbare en betaalbare back up voor alle middenveldposities: tweebenig, scoorde als een van de hoogste in de Eredivisie met tackles en dribbels, redelijk scorend vermogen, nog jong en kwam vorig jaar niet echt aan de bak in de serie A.
Middenveld is wel goed bezet nu, we hebben Wieffer en Taabouni ook al gehaald. De focus moet nu op de verdediging. Twee linksbacks en misschien nog een cv zouden deze selectie rond kunnen maken
Wieffer en taabouni komen uit de eerste divisie. Die zullen denk ik nog niet direct het verschil maken als die invallen. Je zult als aursnes weggaat een middenvelder nodig die direct de concurrentie aan kan gaan met Timber en kokcu. Maar ik ben het met je eens dat linksback de grootste prioriteit heeft. Centrale verdediger heeft alleen prioriteit als senesi weggaat. Je kunt anders net als vorig jaar Geertruida op die plek zetten als senesi geblesseerd of geschorst is. Dan speelt Pedersen back. Dat ging toen prima.
@FTM

Fix notificaties eens joh, ziek irritant om steeds terug te moeten scrollen.
Rustig aan makker. Rome werd ook niet in één dag gebouwd.
Nee klopt, maar wel in één dag gesloopt. Daar heb ik eigenhandig aan meegeholpen.
Denk voorlopig nog niet, er speelt te veel op moment. Kan het mis hebben hoor ☺️
Jij gaf ook aan van de week dat er 3 aanwinsten deze week kwamen? Had je ook goed
Nou nee hahaha, dat waren andere. Maar dat er bij zou komen was duidelijk. Gaan er nog 2 vertrekken denk ik. Ik volg de markt gewoon, maar ga af op insiders
Heerlijk dat we eindelijk eens dikke knaken kunnen neerleggen voor een speler die we echt willen, én dat we ook nog eens Ajax aftroeven. Heel erg veel vertrouwen Slot dat hij Timber een nog betere voetballer kan maken. Ook gewoon mooi dat we het geld van Aursnes direct gaan investeren. Na het kampioensjaar hebben we niet doorgeselecteerd en dat heeft ons toen ook niet verder gebracht. Als we nu 15 miljoen kunnen vangen, dan moeten we dat gewoon doen en het geld investeren in een jongere speler met een hoger plafond. Heerlijk beleid dit, ga zo door Feyenoord!
Overigens top dat we eindelijk zo ver zijn dat we serieuze bedragen voor spelers kunnen neerleggen. Dat is echt winst. Geeft ook gelijk wat vertrouwen dat we komend jaar wellicht toch die fee voor Szymanski kunnen betalen.
ik blijf het veel te veel geld voor Timber had max 5 a 6 miljoen moeten zijn, als je ook nog weet dat je meerdere spelers moet halen, had dan meer geld besteed aan die Braziliaanse buitenspeler.
Kunnen wel vinden dat het minder had moeten zijn, maar Utrecht had met alle interesse geen enkele reden om ons korting te gaan geven.

Of Timber een goeie keuze is, is een tweede. Als ik naar z’n statistieken kijk ben ik niet zo overtuigd, zeker als hij Aursnes moet gaan vervangen. Maar blijkbaar zien al die clubs en Arne iets wat ik nog niet gezien heb. Wel een fysiek zeer imposant gozer, kan zich mooi vrij dribbelen en naar verluid een enorm sterke mentaliteit. Ben benieuwd of Arne hem net zo kan laten opbloeien als Orrie.
Hoewel ik snap dat de statistieken nog niet overtuigend zijn, denk ik dat we ook eerlijk moeten zijn.

Wie had nu verwacht dat Aursnes zulke statistieken zou overleggen toen hij overstapte vanuit Noorwegen?
Veel heeft ook te maken met de manier van voetballen van een elftal en de eigen ontwikkeling wanneer je op een hoger niveau traint.
Ook ik ben heel benieuwd naar het "Slot-effect"
Timber gaat veel oplveren over twee jaar. Je moet investeren zodat je blijft doorgroeien. Als Aursnes gaat heb je daarnaast best kans dat Feyenoord alsnog voor die paixao gaat.
Top bericht. Tot aan de laatste zin. Geweldige speler, maar dan moet er nog een middenvelder bij. Diemers, Hendrix, Wieffer en Toornstra zijn niet de widdelspelers die je sterker maken. Dat is 0% druk voor Timber, Kokcu en Szymanski. Terwijl Timber erbij ineens voor heel veel druk/ concurrentie zou zorgen voor Aursnes, Kokcu en Szymanski. Anders krijg je net zo'n situatie als bij de doelmannen. Waar Bijlow eigenlijk 3 ballen in eigen goal moet schieten wil je overwegen hem te passeren ten faveure van Marciano.
Maar we zitten nu in de storm hahaha, werd net wakker en zag al het nieuws. Jimenez is onderweg naar Nederland klopt dit @FTM?
Aursnes... heb ik toch wel een nare bijsmaak van. Natuurlijk is hij 26 en kan een klapper maken, maar van enige loyaliteit is, zeker na afgelopen seizoen, geen sprake. Voor de hoofdprijs verkopen.
Timber wordt door zijn Utrecht ploeggenoten helemaal opgehemeld, dus ik ben benieuwd. De hoge transfersom verraadt dat Feyenoord ook veel vertrouwen in Timber heeft. Er is iig veel geïnvesteerd in jong talent met veel groeipotentieel. Ik ben benieuwd hoe snel Slot dit draaiend krijgt...
Waarom zou hij Loyaal moeten zijn? Komt niet uit de stad, geen kind van de club, gewoon een broodvoetballer uit Noorwegen, die voor 450.000 is gekomen. Zichzelf in de basis heeft gespeeld en nu voor 3x zoveel salaris in de CL kan spelen, bij een mooie club in een warm land…

Ik vind het ook zuur hé, maar ga zelf maar eens voor die keuze staan..
Gewoon mooie stap voor hem en die moeten we hem ook gunnen. Heeft bij Feyenoord aan de hele wereld kunnen laten zien hoe goed hij is en dat was mooi voor beide partijen. Nu kunnen we dik cashen voor een 26-jarige speler met nog maar 2 jaar contract. Wie had dat gedacht vorig jaar? Is gewoon prachtig ook dat Feyenoord spelers voor zulke bedragen kan afleveren aan CL-clubs. Dat zal in de toekomst ook spelers overhalen om naar Feyenoord te komen!
Timber vertrekt ook na 1 jaar naar Feyenoord…
Hey @FTM neem even snel een nieuwe studio 1908 op, we willen weten waar we aan toe zijn!
It's going down, we're getting Timber!
Held helemaal mijn dag gemaakf🤣🤣
Deze jongen is mij nooit, maar echt nooit opgevallen bij Utrecht. Werd in de media altijd gehyped, waarschijnlijk omdat het de broer van is..
als ik dan ook nog zie dat Feyenoord er het clubrecord voor breekt dan ben ik het vertrouwen in de directie kwijt aan het raken. Hopelijk verrast hij me positief.
Wees blij dat we in de positie zijn om het transferrecord te verbreken
Ik heb veel wedstrijden van Utrecht gezien, maar ik vond juist hem altijd uitblinken!
Dan kijk je waarschijnlijk niet naar voetbal. Tjonge tjonge
Wedstrijd in de kuip dus niet gezien ..
Niet alleen de media, is ook binnen een jaar uitgegroeid tot publiekslieveling. Verkozen door supporters tot speler van het jaar. Statistisch valt ie mij ook niet zo op maar blijkbaar zien mensen die hem wekelijks aan de slag zien wel degelijk kwaliteit.
Jammer dat Aursnes gaat.. Maar, grote winst, en we anticiperen op verkopen . Dat is wel eens anders geweest (Malacia). Zegt ook wel iets over de veranderde financiële mogelijkheden. Jongere speler er voor terug, ben tevreden
Utrecht Rotterdam is niet heel ver hoor😉
Als de bedragen kloppen is het natuurlijk een groot bedrag. Maar anderzijds denk ik dat Feyenoord hier alleen maar aan kan verdienen, speler is jong en heeft een goede mentaliteit. Gewoon echt een goede voetballer. Paar maanden goed spelen en wie weet gaat hij al mee naar het WK? Als het echt zo is dat Timber Feyenoord over Ajax en Psv verkiest is dat denk ik een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn.
Gezien dat bedrag gaat er wel degelijk een speler vertrekken.
Szymanski, Timber, Giménez, Idrissi, Dilrosun. Daarbij ook nog Danilo en Taabouni.

En in principe koop je dat voor ongeveer 40% van de inkomsten van Malacia en Sinisterra. Misschien is er nog wat over voor een talentvolle linksback erbij of ééntje die er direct staat. Maar ik zie niet echt dat we er op achteruit gaan nu. Waarschijnlijk dat dit kan voor het geld wat Aursnes op gaat brengen. Benieuwd voor welk bedrag hij nog in de boeken staat en of we voor hem een hoger deel van de transferopbrengsten kunnen gebruiken om nog wat versterkingen erbij te halen.

Toch wel jammer eigenlijk. Vorig jaar alle centen bij elkaar schrapen en uiteindelijk te weinig geld hebben om voor 6M Joey Veerman op te kunnen halen bij Heerenveen, en dan nu (waarschijnlijk) 8,5M neerleggen voor Timber. Onvergelijkbare spelers, maar toch, een inmens bedrag. Daar kocht je vroeger een El Jardinero en had je geld over voor een ijsje.
Idrissi en Szymanski worden niet gekocht.
En Timbre komt niet van het geld van Malacia en Sinisterra, maar van de opbrengst van Aursnes.
Dus eigenlijk verkoop je drie spelers en koop je er drie terug. En dan is er nog 10 miljoen over. Kijken wat dat nog in geïnvesteerd gaat worden.
Los daarvan, ik kan me geen seizoen herinneren dat we met 4 verkopen (Sinisterra, Malacia, Linssen en waarschijnlijk Aursnes) met bonussen 60 miljoen ophalen. 60 miljoen. Als je daarvan pakweg 25 miljoen van kun investeren en je haalt Timber, Giménez en Dilrosun voor samen pakweg 16/17 miljoen, dan hou je nog 8 miljoen over in het slechtste geval. En wellicht was er vooraf al wel een klein transferpotje. Ik meen iets gelezen te hebben over 5 miljoen ongeacht transfers. Dat zou betekenen dat je nu nog ongeveer 13 miljoen kunt investeren. Daar moet toch wat voor mogelijk zijn, verdedigend.

@FTM: Sorteren we ook nog voor op een vertrek van Marcos? Dan is op Kokcu na echt onze gehele linkerkant weg.
Volgens de kenners is Senesi een kwestie van tijd. Die gaat zeker.
Ik ben bang dat Kökchu plotseling vertrekt naar Engeland. Of Geertruida....
Szymanski gaat gewoon gekocht worden mits hij goed genoeg presteert.. Daar ben ik van overtuigd.
Zeker jammer, maar tijden veranderen. Utrecht heeft simpelweg meerdere opties om de speler van de hand te doen. Daarnaast is Timber een betere aankoop dan veerman.
Godzijdank dat die jankbal van een Veerman niet kwam
@FTM

Klopt het? De bedragen die de Telegraaf benoemd.
Lijkt me wel, dat was van begin af aan al de vraagprijs. Genoeg andere interesse ook dus Utrecht hoeft hem niet in de uitverkoop te gooien.
Telegraaf meld 8.5 miljoen ex bonussen en een doorverkooppercentage daar geloof ik echt helemaal niks van!
Yes! En nu doelpunten inkopen!
Wordt feyenoord nac nog uitgezonden?
Dat zijn betere berichten. Een voetballer die er meteen staat. Heel blij mee!
Nu Bazoer nog halen en het middenveld is klaar.
Bazoer niet doen. Past niet in ons spel en kan zich bij ons niet als 3e CV terug laten zakken zoals ie bij Fietstas deed. Daarnaast zijn er nogal wat vraagtekens rondom mentaliteit en houding binnen een groep.
indrukwekkende rebound van Fey op de transfermarkt - Koning Arne I regeert met vaste hand - TOPPP
Waanzinnig mooie transfer. En een juist bedrag vind ik wel.
Blij dat Feyenoord eindelijk eens durft te investeren in iemand die binnen 2 jaar minimaal het dubbele waard is.
#Feyenoord betaalt 8,5 miljoen euro vast en met bonussen maximaal 10 miljoen euro + een percentage doorverkoop aan FC Utrecht voor Quinten #Timber.
Hopelijk zit je ernaast, maar dat is wel heel veel geld. Maargoed we krijgen ook heel veel geld voor Fredrik.
Je moet ook wat nederlanders in je selectie hebben.
Al presteert hij bij ons vergelijkbaat als afgelopen seizoen dan is hij al 15 waard. Als hij het echt goed doet dan ga je er gemakkelijk 20 voor krijgen. Goed dat het geld op het veld staat ipv op de rekening. Rente krijg je toch niet.
Hoop toch wel wat minder dan dit. Vind ik wel heel veel geld voor onze eigen jeugdspeler ;).
Gelukkig kunnen we een deel van de opleidingsvergoeding in eigen zak steken. Das alweer zo 3% denk ik.
Ik vind dat echt bizar veel geld ondanks dat het een goede speler is.
Bij Utrecht lachen ze zich een ongeluk. Die jongen is transfervrij binnengehaald.
Doen wij toch ook met aursnes? Bovendien zullen zij ook gemengde gevoelens hebben, want ze laten wel een groot talent gaan.
Denk dat het verlengen van slot voor veel spelers een doorslaggevende factor zijn om voor Feyenoord te kiezen!
8,5 miljoen + 1 miljoen bonus en een doorverkoop percentage volgens Telegraaf. Wel fors.. ik hoopte eerder op 7+1 oid
Ja maar is het ook fors als je hem over 2 seizoenen door verkoopt voor 30 miljoen?
In een paar dagen tijd Gimenez, Timber en Idrissi presenteren. Dat is doorpakken. Links back ook nog onderweg.
  • 1
  • 2