Bevestigd
slot-pusic

VK Sportphoto

Nieuws

Nog geen vervanger voor Pusic: "Zorgvuldigheid voor snelheid"

Van de redactie

Marino Pusic is een aantal weken geleden vertrokken, na een samenwerking van bijna vijf jaar met Arne Slot. Hij kreeg de kans om hoofdtrainer te worden bij Shakhtar Donetsk en Feyenoord liet de assistent van Slot gaan. 

De stadionclub heeft nog geen vervanger binnen voor de vertrokken Pusic. "UIteraard houden we onze oren en ogen open. We hebben nog geen concrete gesprekken met iemand. We vonden het belangrijk om deze periode eerst goed af te maken want we spelen natuurlijk om de drie dagen een wedstrijd. Alle focus van ons ging daarheen", licht Arne Slot toe tegenover ESPN.

Feyenoord lijkt er nog niet uit te zijn wie de vervanger van Pusic moet gaan worden. "Ik ben natuurlijk eigenlijk nog niet zo heel lang trainer. Meestal kijk je dan van: 'Ik heb ook nog met die en die samengewerkt' en dan kijk je met wie je een goede relatie hebt, los van het feit dat je voetballend ook nog op één lijn moet liggen."

Robin van Persie gaf al snel aan geen ambitie te hebben om assistent te zijn bij de eerste selectie. De trainer van Feyenoord Onder 18 zit zelf nog in een opleidingstraject. Van Persie is dan ook niet gevraagd als vervanger van de Kroaat. "Nee, dat hebben we niet gedaan, omdat Robin al vrij snel zelf aangaf dat hij zichzelf hoofdtrainer voelt. Nog veel belangrijker is eigenlijk dat Robin midden in een traject zit om hoofdtrainer te worden. Met de onder 18 is hij enorm geholpen met de staf die hij op dit moment heeft", aldus Slot.

"Misschien spreek ik nu voor mijn beurt, maar het zou misschien ook nog wel eens zo moeten zijn dat Robin ooit hier hoofdtrainer wordt van deze club, maar dat is een aanname. Dat heeft niemand mij verteld. Ik denk dat het heel logisch is dat hij dit jaar met zijn staf bij de Onder 18 wil afmaken", vervolgt Slot over Van Persie.

Het vinden van een geschikte assistent zal mogelijk nog enige tijd duren. "Het is eigenlijk net als met spelers. Je wil wel iemand naast je hebben waarmee je de komende jaren mee wil samenwerken. Zorgvuldigheid gaat dan voor snelheid. Wat ik al zei, we kijken om ons heen, maar het moet wel passen. Ik heb heel tevreden met de staf die we hebben."

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

In de podcast 'Open vizier' van een jaar terug (aanrader!) was Slot duidelijk over de kwaliteiten die Pusic meenam. Hij zal vrij scherp hebben wat hij dus zoekt in een nieuwe assistent: iemand die hem aanvult, en die grotendeels ook het emotionele aspect beheerst.
ik weet een goeie vervanger voor pusic
die klootzak van een kenneth perez die heeft altijd wat te zeiken over ons clupie de kut ajaxiet
Top voetballers of top spitsen zijn nog geen top coaches. Ik denk in deze dat Slot niet eerlijk antwoord geeft. Van Persie moet geen hoofdtrainer worden van Feyenoord 1, eerst bewijzen bij een andere club. Als er een "Sios" trainer voor de groep van van Persie zou staan, hoorde je er niks over. Dus gewoon op basis van statistieken de juiste trainer/assistent zoeken niet op naam...