Betrouwbaar
minteh

VK Sportphoto

Nieuws

'Newcastle kan Minteh in de winterstop niet zomaar terugroepen'

Van de redactie

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten via Newcastle-trainer Eddie Howe dat Newcastle gaat overwegen om Yankuba Minteh in de winter terug naar Engeland te halen. Arne Slot reageerde na afloop van het gewonnen duel tegen AZ op de vraag van Hans Kraaij jr. van ESPN op dit nieuws.

"Ik heb geen nieuws voor Howe", antwoord Slot op de vraag of het uberhaupt wel mogelijk is om Minteh in de winter terug te halen als Newcastle zijnde. "Ik heb me daar nog niet in verdiept, maar ik het las ook. Dan is wel je eerste gedachte: 'Ik hoop niet dat dat zou kunnen'. Het zou niet voor het eerst zijn dat zoiets in een contract staat, maar het zou ook kunnen dat we dit niet gedaan hebben in zijn geval. Het is eigenlijk een compliment voor hem dat hij het goed doet", aldus Slot over de woorden van Howe.

"Ik bemoei me niet met de contracten van spelers, maar ik weet bijvoorbeeld ook dat we bij Benita (verhuurd aan Excelsior) de mogelijkheid hebben om hem in de winter terug te halen, want hij speelt niet zoveel", vervolgt Slot. Martijn Krabbendam bracht zojuist via X dat navraag leert dat er geen clausule in de huurovereenkomt staat dat Newcastle de speler 'zomaar' terug naar Engeland kan halen in de winterstop. "De aanname dat Newcastle United Yankuba Minteh vroegtijdig terug kan roepen van de verhuur aan Feyenoord is niet juist. Navraag leert dat club en speler daarmee zelf ook moeten instemmen", aldus de clubwatcher van VI.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Wel leuk dat Howe de verhuurde speler aandacht geeft
Met Minteh erbij heb je ook meer mogelijkheden in aanvallend opzicht. Al ben ik blij met deze huur-optie. Laat onverlet dat ik van mening ben dat je dit soort spelers gwn ook zelf had moeten kopen
Ondanks zijn kuren (2 jaar geleden nog in Gambia op een zandveld) vind ik minteh momenteel de gevaarlijkste aanvaller. Je kan zeggen wat je wilt maar hij zorgt voor dreiging.
Waarom terughalen, is volop in ontwikkeling, sterker nog denk dat hij nog een seizoen bij Feyenoord is.
Onze buitenspelers komen nu maar zelden tot een doelpoging. Je kunt vinden wat je wilt, maar Minteh doet er elke wedstrijd minimaal 2. Hij heeft z'n kuren (19 jaar) maar desondanks is hij gewoon onze beste rechtsbuiten.
Ik vind Minteh niet onze beste rechtsbuiten, wel de gevaarlijkste
Wat heb je aan een betere, die minder gevaarlijk is? In mijn woordenboek ben je dan slechter ;-)
Ik snap je. Maar ik vind Minteh soms nog ietswat onlogisch lopen zonder bal, leidt te vaak balverlies en als team verlies je veel aanvalskansen.

Aan de bal echt een gevaar voor de tegenstander en kan in potentie misschien wel de beste buitenspeler van de eredivisie worden (als hij zou blijven)
Creéren we zonder hem meer kansen dan? Ballen die hij verliest veroverd hij ook 2 van de 3x weer terug. Ik vraag me af hoeveel teamgenoten er blij zijn als hij weer terug is (voetballers weten allemaal, met welke 11 hun elftal het sterkst is). Volgens mij best veel. Dat gaan we terug zien in ons spel straks. Let maar op.
Ik hoop dat je gelijkt krijgt :)
Minteh is zeer bruikbaar met zijn snelheid en diepgang, iets wat we al enkele wedstrijden missen. Eigenlijk heeft alleen Paixao dit van de overige buitenspelers, maar die laat het de laatste tijd niet zien...
Precies. Doet hoop fout maar houdt wel 2 man bezig en krijgt santi iets meer ruimte.