slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot blij met winst op concurrent AZ: "We moesten deze winnen"

Van de redactie

Feyenoord weet de kraker tegen AZ te winnen, en klimt voorbij FC Twente en AZ op de ranglijst. Na een hele sterke eerste helft, met een doelpunt van uitblinker Quinten Timber, is Feyenoord eigenlijk niet in de problemen gekomen. Slot sprak na afloop met ESPN.

De ontlading bij Slot en zijn staf was groot na het eindsignaal. "Ja, het was een belangrijke wedstrijd die je moet winnen. Kijkende naar AZ en wat de nummer één van de competitie op dit moment doet, moet je deze wedstrijd winnen en dan hebben we gedaan", begint de oefenmeester van de Rotterdammers. "Ik vind dat wij steeds beter worden in het spelen van topwedstrijden. Tegen Lazio gaven we één kans weg en vandaag nul. Zelf hebben we vandaag vier of vijf goede kansen gecreëerd. Volgens mij is dat de manier om tegen goede ploegen voor de dag te komen."

Timber was de uitblinker aan Rotterdamse kant, vindt ook zijn trainer. "Je ziet vanaf het begin van dit seizoen dat hij een hele mooie ontwikkeling doormaakt. Wat Quinten vol moet zien te houden is dat hij fitter is geworden en het voor elkaar krijgt om steeds bij gevaarlijke momenten betrokken te zijn. Dat is wat we proberen bij Feyenoord. Goede spelers binnen halen en fitter maken zodat ze er vanzelf goed uit gaan zien. In vind hem het beste als hij een controleur naast hem heeft en een 'tien' voor zich heeft, zoals we vandaag gespeeld hebben."

Het liefst wil Slot nog dreigender worden vanaf de buitenkanten. Ook was de trainer blij met de rentree van Trauner. "Ja, heel knap. Hij was dusdanig goed dat ik hem heb laten staan. Maar ook Geertruida, Hancko en Hartman hebben zowel aan de bal als zonder bal uitstekend gespeeld."

Gimenez werd naar de kant gehaald voor Ueda. "Je kan het vreemd noemen, maar het was een spits die vandaag niet bij veel kansen betrokken was en ook niet zo gelukkig was in zijn spel. Ik vond ook dat hij tegen het einde niet meer echt de strijd aan ging. Als je dan met Ueda een hele goede speler op de bank hebt die iedere week fitter wordt, lijkt het mij niet heel gek dat je Ueda er een keer in brengt", aldus Slot. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties