Primeur Bevestigd
Bosschaart - Feyenoord U21

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

Feyenoord hengelt naar Bosschaart voor openstaande U21 vacature

FeyenoordTM

Feyenoord wil gesprekken openen met Pascal Bosschaart om de openstaande trainersvacature voor het onder-21 elftal in te vullen. Vanuit de club de oud-Feyenoord verdediger al gepolst of hij de vrijgekomen rol zou willen invullen. Hierop zullen Bosschaart en de club gesprekken voeren.

De ontwikkeling bevindt zich nog in een prematuur stadium, nadat deze week definitief duidelijk werd dat de huidige trainer Melvin Boel de club gaat verlaten. De 37-jarige voormalig coach opende nog wel een geschil om in beroep te gaan tegen het besluit van Feyenoord, maar was daarin niet succesvol.

Zijn beoogde opvolger Bosschaart staat al onder contract bij Feyenoord. De club stalt hem in het lopende seizoen als assistent-trainer bij FC Dordrecht, waar de Rotterdammers een alliantie mee hebben. De Schapenkoppen beleven onder hoofdtrainer Michele Santoni een succesvol eerste samenwerkingsseizoen.

Het is afwachten hoe de gesprekken tussen Bosschaart en Feyenoord zich zullen ontwikkelen. De naam van Bosschaart is de eerste naam die bekend wordt om de vertrekkende Boel op te volgen bij Feyenoord onder-21. Hij was voorheen werkzaam bij IJsselmeervogels en SC Cambuur. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FeyenoordTM metinho van Sparta niks voor ons? Jeetje wat is die vent goed, de nieuwe Pogba!
Sympathieke vent maar in mijn beleving meer een assistent dan een hoofdcoach. Nou zegt dat wellicht meer over mij beleving dan over Bosschaart, maar ik zou zeker bij de -21 een 100%-hoofdcoach willen zien. Maar met het Feyenoordhart op de juiste plaats mag Bosschaart mij van mijn verkeerde beleving overtuigen.
nu bij espn pascal jansen komt we heel goed over
Een geschil winnen verpest toch de hele werksfeer, of gaat dat puur om nog wat geld vangen?
Welk geschil was er met Melvin Boel ?
@FeyenoordTM hoe staat het er voor emt de aanstelling van nieuwe scouts?

Welke regio hebben we afgelopen jaar het meest gescout? en kunnen we hopelijk mogelijk mooie namen van verwachten van de zomer.
Als ik iets kan melden, hoor je me!
Sassuolo wint va inter dat geeft toch nog hoop voor de pedersen deal
Zullen korte gesprekken worden denk ik. Hij gaf tijdje geleden al aan dat hij hoopte dat er door zijn goede werk bij Dordrecht voor hem een plekje zou zijn bij Feyenoord.
Al doelde hij waarschijnlijk meer op een rol als assistent van het eerste.
Vanuit O21 kan je ook assistent worden, zie Sipke hulshoff.
Dat weet ik en daarom denk ik dus dat het een kort gesprek word ;-)
Zoals het er nu naar uitziet zal dat niet in de Tweede Divisie zijn. Ik ben benieuwd of hij dat wel wil.
Fijne gozert, echte clubman en zeer sympathieke vent. Loyaal ook. Altijd doen!
Ik mag toch hopen dat dit niet de kwalificaties zijn op basis waarvan Bosschaart voor deze functie in aanmerking komt, want dan ben ik een beetje beledigd dat ik niet minimaal ook benaderd ben.
@FeyenoordTM stel dat Vitesse failliet gaat en er komt een plekje vrij in de KKD, maakt jong Feyenoord dan aanspraak als ze kampioen worden?
Is al uitgezocht, antwoord is nee. Dan spelen ze gewoon met 19 teams.
Bovendien komen er dan ook andere teams in aanmerking, zoals Jong Sparta
Prima als O21 dan in ieder geval zou kunnen doorschuiven naar de Tweede Divisie
Ik ben voor een andere benadering: stoppen met -21-teams in de KKD. De meerwaarde voor wat betreft de opleiding van talenten is een onbewezen stelling. Er komen bij Ajax en PSV bv niet meer talenten door dan in de periode voor de voetbalpiramide. Sneijder, Robben, Van Persie, De Jong, Van Bommel, kortom de volledige selecties die op de WK's van 2010 en 2014 zeer succesvol waren, zijn 'pre-piramide'. In de afgelopen seizoenen had Feyenoord vaak niet minder spelers uit de eigen opleiding in de a-selectie of de basisopstelling dan clubs die wel in de piramide zitten.
Twee 'betaald voetbaldivisies' van 16 clubs, dat geeft iets meer lucht op de speelkalender en -21 en -18 competities van 8 teams met een dubbelprogramma zodat de sterkste teams vaker tegen elkaar spelen.
Ben het niet oneens met je wat betreft het starten van een aparte competitie. Wel heb ik het toch het idee dat de jeugd vanuit de andere clubs ‘makkelijker’ kunnen aanhaken bij hun 1e elftal, omdat ze al gewend zijn aan het fysiekere voetbal dan dat onze jeugd op dit moment kan.
@Mitchell
Ik snap je punt maar weet niet of dat 'echt' zo is. Ik zie vooral dat PSV op dit moment met Babadi en Saibari twee uitzonderlijk grote talenten heeft. Bij Utrecht zie ik nauwelijks echt rendement van de piramidedeelname, AZ heeft een ogenschijnlijk heel leuke lichting talenten maar waar die de club uiteindelijk gaan brengen, is nog volstrekt onduidelijk en of die lichting er zonder piramidedeelname niet zou zijn geweest, is niet vast te stellen. Bij Ajax valt het allemaal wel mee met de 'geweldige' talenten. Hato is een beetje gehyped om ook iets positiefs te kunnen schrijven, lijkt het. Hij is talentvol maar bv zijn selectie voor het Nederlands elftal sloeg echt nergens op.
En ten slotte, misschien zijn Tsongui en Sebaoui wel de meest interessante jonge spelers waarover Feyenoord volgend seizoen kan beschikken en die zijn op een heel andere manier onder contract gekomen.
Zou voor beide partijen een goede keuze zijn!
Ik had even een hartverzakking. Maar prima voor de O21!
Ik zei het net nog tegen een collega van is bosschaart niks voor onder-21 en kijk nu.🤣🤣
Als assistent van het eerste had ik verwacht.