Betrouwbaar
pieter-smorenburg

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord houdt tonnen over aan WK

FeyenoordTM

Feyenoord leverde Sebastian Szymański, Alireza Jahanbakhsh en Justin Bijlow af voor het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. 

Twitteraar Job Gulikers verdiepte zich in de WK-verdiensten van de Nederlandse clubs. De Rotterdammers houden een mooi bedrag over aan het eindtoernooi.

Voor elke dag dat een speler op het WK aanwezig was, ontvangen clubs $10.000. Afhankelijk van de sportieve prestaties van een land, levert dit de volgende totalen per speler op voor Feyenoord.

Alireza Jahanbakhsh was goed voor een bedrag van $120.000 en Sebastian Szymanski leverde de club dit WK $73.000 op. Oranje reikte tot de kwartfinale, waarin het na penalties geëlimineerd werd door Argentinië. Voor Justin Bijlow ontving Feyenoord uiteindelijk het grootste bedrag: $280.000. De sluitpost keepte geen minuut op het toernooi.

Feyenoord streek ook bedragen op voor Steven Berghuis ($93.000) en Tyrell Malacia ($187.000), die tijdens de kwalificatie van Oranje voor het WK 2022 onderdeel uitmaakte van de Rotterdamse selectie. 

Omgerekend naar euro's ontvangt Feyenoord tegen de huidige koers een bedrag van €709.000 van de FIFA.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Op andere sites worden afwijkende bedragen genoemd. Daar ligt het te ontvangen bedrag op € 696.000. Nog steeds een mooi bedrag.
Szymanski kwam met Polen toch verder, Jahanbakhsh met Iran?? Dan is die vergoeding toch hoger? Misschien verwisseld??
Premie wordt verdeeld tussen huidige en vorige eigenaar van de speler.
Kan mooi in de pot voor (pyro) sfeeracties, zodat we verder kunnen komen in Europa.
Opdonderen met die boete veroorzakers. Je helpt je geliefde club naar de klote. Vuurwerk maakt heus niet of je wint of verliest
Ja, doe het liever in de pot vh Kuip onderhoud. Die hebben 30 miljoen nodig inclusief aflossen lening en uiteindelijk draait de bvo Feyenoord daar grotendeels voor op.