yv2022410a1a04243

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese: “Ik verwacht een rustige transferperiode”

StanV1908

Bijna een jaar geleden werd Dennis Te Kloese aangesteld als algemeen directeur van Feyenoord. De opvolger van Mark Koevermans kreeg daarbij gelijk verschillende hoofdpijndossiers voor zijn kiezen. In gesprek met Rijnmond Sport gaat hij in op de technische zaken van de club, de kwesties die spelen rondom het stadion en de supportersproblemen die zich nog altijd voordoen. 

Transfers & Technisch beleid

“Ik verwacht dat het een rustige transferperiode gaat worden”, blikt Te Kloese vooruit vanuit het trainingskamp in Portugal. Ondanks die verwachting heeft de algemeen directeur nog genoeg dingen aan zijn hoofd. De beleidsbepaler, die na het vertrek van Frank Arnesen zelf de transferzaken op zich heeft genomen, bevestigd in ieder geval dat er geen directe vervanger komt voor de Deense technisch directeur: “We hebben gekozen om voortaan met de functie van technisch manager te werken.” Ondanks dat de winterse transfermarkt voor de deur staat is Feyenoord nog niet haastig op zoek naar de invulling van de ze rol: “Nu overhaast iemand aanstellen omdat er in januari een transferperiode aankomt, vind ik niet goed. We verwachten ook niet heel veel mutaties in de komende maand.”

De geboren Bussumer legt uit dat de club een nieuwe weg in is geslagen waarbij een speciale functie voor het aan- en verkoopbeleid niet noodzakelijk wordt geacht: “Wij hebben daar zelf ook over nagedacht. Maar jarenlang hebben wij grote beleidsbeslissingen gemaakt die goed hebben uitgepakt. En ja, sommige wat minder. We komen nu in de fase dat we meer een beleidsbewaker zoeken.”

Te Kloese ontkent dat deze beslissing hem op technisch vlak een machtpositie geeft: “Nee, dat zou niet goed zijn voor de club. Ik denk dat alle besluiten en beslissingen breed gedragen worden.”

Stadionperikelen 

Dennis Te Kloese is verheugd over de aanstelling van Lillian De Leeuw als nieuwe directe van de Kuip. Onder haar bewind moet namelijk een nieuwe de koerswijziging worden ingezet waarbij het achterstallig onderhoud van het stadion wordt aangepakt: “Vanaf het moment dat wij hebben besloten om niet verder te gaan met een nieuw stadion speelt deze discussie al. Ik wil wegblijven van verwijten als het gaat om onze relatie met het stadion. Wij betalen huur en daar horen bepaalde verplichtingen bij. Dat verwacht je andersom ook van de verhuurder.”

Daarbij komt ook nog de kwestie rondom de huurovereenkomst die komend seizoen afloopt en waarvan de onderhandelingen maar moeizaam op gang komen. De Feyenoord-directeur erkent dat dit een ingewikkelde kwestie is: “Er is achterstallig onderhoud. Bepaalde dingen zijn niet op het niveau waar wij een flinke huursom voor betalen. Dus die discussie moet wel gevoerd worden. Wij zijn daarin bereid om mee te denken, maar er zit een limiet aan wat wij kunnen doen.” 

Door deze huurconstructie is de zeggenschap van Feyenoord over het stadion beperkt. Desondanks is een overname van De Kuip voorlopig geen optie volgens Te Kloese: “Wij kunnen niet zomaar even een schuld van 30 miljoen euro op onze balans neer knallen en dan denken dat het een normale situatie is. Dus als we dat doen en uitschrijven, daar moeten we goed over nadenken.”

Waar Feyenoord ook weinig invloed op had waren de uitgaven aan een nieuw stadionplan, die onder leiding Jan van Merwijk en Carl Berg zijn gedaan. De club is echter niet van plan hier middels een mogelijk hogere huursom voor op te draaien: “Dat is prioriteit nummer één. We willen stadion en BVO meer als een eenheid laten optrekken, maar dan moet er nog veel besproken worden. Het is voor ons heel moeilijk om allerlei dingen te gaan betalen die niet in onze besluitvorming hebben gezeten.”

Supportersproblemen 

Ten slotte vindt algemeen directeur Te Kloese dat hijzelf een groter rol moet gaan spelen in het vinden van een oplossing wat betreft het door Mark Koevermans zogenoemde ‘ruwe randje’ van Feyenoord. Ook dit jaar kreeg Feyenoord namelijk weer te maken met diverse straffen en incidenten: “Supporterszaken en veiligheidszaken vallen nu nog onder de algemeen directeur van De Kuip. Ik denk dat dit dusdanig belangrijke dossiers zijn, dat daar in januari een oplossing voor moet komen. Ik vind dat die taken gescheiden moeten worden en als team opgelost. Waarbij supporterszaken dan bij mij komt te liggen.”

Om die oplossing te vinden spreekt Feyenoord met externe partijen, maar moet het volgens Te Kloese vooral eerst naar zichzelf kijken: “We zijn altijd in gesprek, maar moeten ook onze eigen verantwoordelijkheid pakken. Met daarin duidelijk wat wij wel kunnen doen en wat wij niet kunnen doen. Het is niet eenvoudig op te lossen en we hebben daar steun bij nodig. Maar eerst moeten we dichter tegen de supporters aan gaan zitten om daar duidelijkere ideeën bij te krijgen hoe we dat in het nieuwe jaar gaan aanpakken.”

Delen

Reacties

Of terwijl er gebeurd geen ene klote!
Prima dat er niks gebeurT. Gewoon geen overhaaste zaken doen. We hebben een prima selectie die alleen maar beter kan worden. Buitenkansjes toehappen. Anders niks doen.
Zou Nelson nog een optie kunnen zijn?
Zal denk ik niet gebeuren. We hebben al aardig wat op rechts.
Prima interview.
Het zou ook best uniek zijn als er in de winter nog eens 6 uitgaande en 8 inkomende transfers zouden plaats vinden.
SterkerDoorStrijd
SterkerDoorStrijd
Laten we beginnen met als club pyro te promoten bij de knvb op een verantwoorde manier zoals in de USA. Speciaal ingerichte pyro vakken en/of koude fakkels vormen de oplossing !!!
Te Kloese is tenslotte ook een crimineel toch? LOL.
Wat een matig interview was dit zeg.. amper een kritische vraag. En doorvragen? Ho maar!
Ik vind de tekst en uitleg over de keuze m.b.t. een technisch directeur c.q. technisch manager uitblinken in vaagheid. "Ik denk dat alle besluiten en beslissingen breed gedragen worden.”
A. Over welke besluiten en beslissingen heeft hij het?
B. Denkt Te Kloese dat die besluiten en beslissingen breed gedragen worden, zoals hij zelf zegt, of weet hij dat zeker?
C. Wie zijn die "dragers" van die besluiten en beslissingen dan wel? M.a.w. hoe komen besluiten tot stand/wie neemt de beslissingen?
D. Hij functioneert de gewijzigde organisatie en wie heeft welke verantwoordelijkheden?
E. Waarom ga je "nieuwe wegen" in slaan, als je voor het eerst in 5 jaar weer een beetje sportieve en (dus) financiële voorspoed hebt?
F. Er lijkt een tegenstelling te zitten tussen de opmerking We komen nu in de fase dat we meer een beleidsbewaker zoeken.” en het gegeven dat je juist je organisatie gaat veranderen. Bewaken doe je bij het voortzetten van een bestaande situatie en niet als die juist (ingrijpend) wijzigt.
Kortom Te Kloese geeft enige tekst en uitleg maar met een enorme hoeveelheid meel in zijn mond en ik heb daar geen goed gevoel bij. Wellicht is er een goed verhaal te vertellen maar dat doet hij hier niet. Hopelijk is dat 'slechts' een gemiste kans en niet een 'slecht voorteken'.
Op het stadion dossier en het supporters dossier komt hij goed over, wat betreft het technische beleid vind ik het nog niet echt doordacht overkomen.
De interviewer lult naar zijn mond ipv echt door te vragen over bepaalde kwesties
Al die namen.. al die zekerheid dat er een nieuwe 6 gehaald ging worden.. en aan het eind… je verwacht het niet…
Als het uiteindelijk niet nodig blijkt te zijn, moet je ook niet halen. De prio ligt blijkbaar bij een backup rcv (hopelijk Omeragic). Als er op 6 echt een buitenkansje haalbaar is. Of bijvoorbeeld je echte toptargets haalbaar zijn, dan kan je alsnog besluiten te versterken.
Denk dat Slot het allerliefst voorin iets erbij zou willen..maar die kwaliteit zal wel niet haalbaar zijn door middel van huur
Ik heb nog een naam van een mogelijke multifunctionele aankoop waarmee ze alles in 1 klap kunnen dekken, breng het later wel
Ja? Die kan rechts centraal achterin, op 6 en als buitenspeler uit de voeten?
Dat is inderdaad nog eens multifunctioneel zeg, damn.
Toch niet Dirk Kuyt van stal halen nou hij weer thuis zit??..die kon ook overal spelen tot linksback aan toe, en nog goed ook haha
Onze oude nederlandse rechtsback die nu in portugal op het middveld speelt hopelijk niet.
MickJaggerVanDeLageLanden
MickJaggerVanDeLageLanden
Timothy Fosu-Mensah?
Bazoer is een multifunctionele speler. Had je het eerder niet ook over een donkere jongen?
🤔
Een 6 halen om het halen slaat natuurljk nergens op, en we spelen ook niet hetzelfde als vorig seizoen met de punt naar achteren.
Het elftal heeft zich de laatste maanden zo gevormd, om nu alles weer om te gooien om een nieuwe 6 in te passen is van de gekke.
En Slot zei zelf ook in een interview dat Wieffer en Timber zich beiden als 6 de afgelopen maanden dusdanig hebben ontwikkeld, dat ze die positie beiden goed kunnen gaan invullen.
Feyenoord wordt al decennia lang geterroriseerd door het hooligan tuig. Hopelijk wordt het Te Kloese die eindelijk korte metten gaat maken met deze 'supporters'
Daar heeft alleen Feyenoord last van in Europa ;-)

Is meer een maatschappelijk probleem
Zeker ook een breder en maatschappelijk probleem, maar aan Feyenoord de grootste taak om ze buiten de hekken van de Kuip te houden
Vergeet er vooral niet bij bij te vermelden dat dit probleem er in verschillende gradaties is, wij hebben last van de meest hersenloze en hardnekkige gradatie.
Erg arbitrair. Het is niet een maatschappelijk probleem maar een feyenoord probleem! Het kost de club tonnen per jaar en nette supporters mogen niet meereizen naar het buitenland o.i.v. sancties. Dit soort shit breekt in op je marktwaarde natuurlijk. Door te negeren wordt slecht gedrag van het kleine cluppie klotesupporters, snijdt feyenoord zichzelf in de eigen vingers. In engeland was het ook firm tegen firm en weet ik wat, en nu zit het allemaal kaarsrecht op de tribune. Je moet geqwoon zerieus werk maken om van kankerzakken de identiteit vast te stellen en een levenslang stadionverbod geven.

Het is weldegelijk een feyenoordprobleem en hopelijk toont te Kloese zijn cohones en zorgt ook nog voor maatregelen om vuurwerk weg te houden uit het stadion. Koop maar een vlag en gaan wapperen.
Het is breder dan alleen maatschappelijk probleem. In Europa staan we er slecht op door een klein deel idioten. Deze moeten volledig geweerd worden bij Feyenoord. En dat is niet moeilijk want het is gewoon duidelijk wie dat zijn. Dan heb je ook een groot probleem binnen Nederland opgelost.