leonardo-docu-feyenoord-one

Feyenoord ONE

In beeld

Feyenoord komt met special over Leonardo

Stan

Op Feyenoord ONE is vanaf vandaag een special te zien over Leonardo. De Braziliaan, die vanaf zijn elfde in de jeugdopleiding van de Rotterdammers uitkwam, blikt daarin samen met interviewer Sander de Kramer terug op zijn periode bij de club.

De inmiddels 41-jarige Leonardo is tegenwoordig in maatschappelijk verband verbonden aan Feyenoord. In dat kader is hij tijdelijk terug in zijn geboorteplaats Rio de Janeiro, waar het openhartige interview met De Kramer plaatsvindt. Aanstaande 30 mei verschijnt er op Feyenoord ONE ook de documentaire 'Escolinha Feyenoord', over de favela's in de Braziliaanse stad en het maatschappelijke werk dat de club daar verricht. 

Leonardo vertelt onder andere over zijn komst naar De Kuip "Ik werd gebeld, was ik elf: ik mocht naar Feyenoord. Dat was het beste moment ooit in mijn leven. Ik krijg gelijk kippenvel." Toch was het huwelijk tussen de Braziliaan en Feyenoord niet altijd gelukkig. "Feyenoord was in principe vanaf het begin gewoon mijn familie. Alleen heb je af en toe ruzie met je familie. Hoe boos Feyenoord ook op mij was, het is toch heel belangrijk in mijn leven. Zonder Feyenoord kan ik niet bestaan."

Uiteindelijk speelde Leonardo 72 wedstrijd voor Feyenoord, waarin hij 6 doelpunten maakte en 7 assists afleverde. Verder speelde de spits in zijn carrière voor NAC Breda, Ajax, RB Salzburg, Ferencváros, 1860 München, Newcastle Jets en FC Eindhoven. 

Bekijk hier de Feyenoord-special over Leonardo.

Delen

Reacties

Waarom al die aandacht voor die 020 kneus.
Pff die gast was zo goed..
Als z'n karakter en mentaliteit beter zou zijn, en zijn blessures minder.

Grootste verwachtingen van een Feyenoord speler ooit, maar daardoor nooit waar kunnen maken.
Moest wel janken om zijn verhaal. Gast is helemaal uitgekleed door z'n familie en heeft geen cent meer over.
Deze docu nog niet gezien overigens
Een hoop zure reactie van frustratiesupporters hieronder. Ja, Leonardo heeft ook bij Ajax gespeeld nadat hij het heel aardig deed bij NAC Breda. Bij de club was hij terecht gekomen nadat er bij Feyenoord geen toekomst meer voor hem was. Moet ik hem dat dan kwalijk nemen? Het aantal spelers dat bij beide clubs gespeeld heeft (inclusief Wim Jansen en Eddie P.G.) is heel talrijk.
Dat Leonardo even vaak enfant terrible als enfant cheri was is een ander verhaal, maar zijn voetbalverhaal is hoe dan ook heel bijzonder. Vanaf de docu van Jos de Putter tot en met het slot in het Wim Louwersstadion.
Snap totaal niet waarom een speciale gemaakt wordt van deze flapdrol
Hij was wel beter dan Glaucio. Ons eerste zogenaamde wonderkind.