jozsef-kiprich

Nieuws

Feyenoord kondigt documentaire over jarige Kiprich aan

Twan

Feyenoord-cultspits József Kiprich is vandaag zestig jaar geworden. Om dit te vieren zal vanavond om 20.00 uur een documentaire over 'de Tovenaar van Tatabánya' op ESPN uitgezonden worden. 

De Hongaarse Kiprich was in de jaren 90 een belangrijke speler voor Feyenoord. In zijn zes seizoenen bij Feyenoord werd hij één keer landskampioen en won hij vier keer de KNVB Beker. De spits groeide in Rotterdam uit tot een ware publiekslieveling. Kiprich scoorde uiteindelijk 64 doelpunten in 167 wedstrijden namens Feyenoord, waarna hij de overstap naar het Cyprische APOEL Nicosia maakte. 

Delen

Reacties

Leuk om te kijken, ik als halfbloed(hongaars-nederlands) ben er benieuwd om te zien hoe hij de reis naar de kuip heeft gemaakt. Ook leuk voor mijn opa die uit Hongarije komt.
Ik had een Hongaarse oom, in 56 gevlucht en getrouwd met de zus van mn moeder.. Kwam uit Gyõr. Jozef was onze gezamenlijke held, mooie herinneringen aan.
Leuk om te weten mijn opa komt uit Gyomaendrőd klein dorpje.
Cypriotische*. Een kniesoor die daarop let. Bedankt evenwel voor het benoemen. Ga ik zeker ff kijken. Net zoals ik ook de documentaire van Wim Jansen heb gekeken. Hele mooie documentaire ook. Met dat verschil dat ik Wim Jansen alleen als coach live heb meegemaakt (de legendarische overwinning op PSV 0-1, doelpunt Fraser). Kiprich heb ik bijna al zijn wedstrijden zien spelen. Mooie herinneringen...
Inderdaad een HELD !! met hoofdletters.
wat een held he , de beste penalty nemer die je kan bedenken echt ongelofelijk goed , sjokte vaak maar had een goede techniek en redelijk snel en een goede afmaker
Als ik aan die gast denk komt er een grote grijns op mijn gezicht.
Wat een held zeg, huilend ging hij op de schouders met z’n afscheid, en later nog meermaals huilend voor de camera gestaan omdat hij Feyenoord en Rotterdam zo miste.
De tovenaar!