Primeur Bevestigd
Bryan Gil | Afbeelding via tottenhamhotspur.com

Afbeelding via tottenhamhotspur.com

Transfers

Feyenoord laat niet los en pusht voor Gil

FeyenoordTM

Feyenoord doet er veel aan om aanvaller Bryan Gil van Tottenham Hotspur voor volgend seizoen aan de selectie toe te voegen. De Rotterdammers hebben ondertussen meerdere aanbiedingen neergelegd in Londen voor de Spaanse linkspoot. De club is concreet voor Gil: Feyenoord klampt zich vast en laat niet los.

De kersverse Nederlandse bekerwinnaar wil Gil op permanente basis vastleggen. De speler heeft op zijn beurt ook oren naar een eventuele permanente overgang, mocht zijn nieuwe club voor hem een ambitieus project zijn. En wie Feyenoord de afgelopen jaren heeft gevolgd heeft, weet dat de club onder hoofdtrainer Arne Slot in die categorie valt.

De Rotterdamse club bracht begin april een openingsbod uit van, naar verluidt, onder de tien miljoen euro. Die aanbieding kon middels variabelen oplopen tot over het genoemde bedrag. Het bedrag is in de nieuwe pogingen richting Tottenham iets gestegen. Een mogelijke deal verkeert inmiddels zelfs in een ‘serieus stadium’, maar er is nog geen witte rook.

Dat heeft er onder meer mee te maken dat Gil zélf nog volledig overtuigd moet worden. Afgelopen winter genoot hij nog belangstelling van Brighton & Hove Albion en Real Sociedad, die evenals Feyenoord in de markt waren voor de player-plus-cash deal speler van Tottenham Hotspur. Hij werd in 2021 met Sevilla geruild voor Erik Lamela en Tottenham betaalde daarbovenop ook nog eens vijfentwintig miljoen euro.

Gil wordt bij Feyenoord gezien als 'versterking aan de bovenkant', een term die hoofdtrainer Slot vaak gebruikt. De club klampt zich daarom vast aan een mogelijke deal en laat de beoogde linksbenige rechtsbuiten vooralsnog niet los. De club ziet zijn kansen schoon voor spelers uit het dergelijke, hogere segment — liet algemeen- en technisch directeur Dennis te Kloese maandag rond de huldiging weten tegenover ESPN.

"Ik denk dat we zeker over versterkingen aan de bovenkant na kunnen denken", aldus de directeur van Feyenoord. "Aan de andere kant hebben we een model gecreëerd met slim scouten, goed ontwikkelen en daarna heel veel waarde ontwikkelen. We moeten altijd goed nadenken wat we doen. Maar we hebben zeker ook de mogelijkheid om ons specifiek op een aantal posities te versterken. Daar zijn we ons ook op aan het oriënteren op dit moment."

De concrete toenadering van Feyenoord voor Bryan Gil betekent echter niet dat er snel witte rook is te verwachten. Het betreft een mogelijke deal van de lange adem kan worden. De haalbaarheid ligt nog altijd op laag tot gemiddeld, maar volgens ingewijden is de kans op slagen 'zeker niet onmogelijk'. Feyenoord hoopt een mogelijke deal voor het begin van het nieuwe seizoen te bewerkstelligen.

Wat de eventuele komst van Gil betekent voor een eventueel langer verblijf van Yankuba Minteh, is vooralsnog nog niet bekend. Maar het is niet heel erg aannemelijk dat beide spelers volgend jaar in het shirt van Feyenoord spelen. Gil kan niet alleen als rechtsbuiten, maar ook als linksbuiten en als aanvallende middenvelder opgesteld worden.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Slot wil graag buitenspelers die een man kunnen passeren, dat kan hij iig wel. Hoe goed hij verder is weet ik niet, maar dat ook de scouting het in hem ziet en ze nu al pushen om hem te halen geeft wel vertrouwen
Kan Feyenoord niet een een deal sluiten met Newcastle? Santi voor 30/35 miljoen + Minteh daar heen Zie liever Minteh blijven dan Gil komen. En dan dat geld voor nieuwe spits.
Zal vast een goede speler zijn. Maar bij Minteh weet je al wat je aan hem hebt. Gil zal ook wel meer dan 10 gaan kosten. Kijk in plaats daarvan maar of je Minteh voor 15 of zo kopen kunt. Dat Minteh past in het slotbal weten we zeker en die staat er meteen. Bovendien een topinveatering als hij heel blijft!
Mooi nieuws weer!

Vraagje: al duidelijkheid over de nieuwe hoofd jeugdopleiding?
Klinkt misschien als een rare transfer, maar achter Gimenez of zijn vervanger, lijkt het me beter om Weghorst te hebben, die heeft geen restwaarde en dik boven de 30 , maar dat is in mijn ogen een extra optie voorin om iets te forceren.
Luuk de Jong is een mooi voorbeeld voor een soortgelijke speler.
Ueda heb ik het idee bij dat ie nog moet wennen ofzo, wil hem nog niet afschrijven maar moet echt een paar tandjes bij.
Zou ook erg blij worden van Weghorst. Buiten zijn gedrag om een ideale Feyenoord/Eredivisie spits.
Vind het ook niet per definitie een verkeerde optie
Volgens mij wil Twente die heel graag binnenhalen.
Salaris ligt wel vele malen hoger dan wat Twente kan bieden. Dat kan best wel een moeilijke onderhandeling gaan worden dus ik zie kansen. Moet hij natuurlijk wel open staan voor Feyenoord.
Die gaat toch naar Twente waarschijnlijk?
Als Weghorst komt kijk ik voorlopig niet. Ik hoef zulke narren echt niet in ons mooie shirt te zien.
Liever een nar die er minimaal 15 in legt, dan een toffe peer die alleen toegejuicht wordt als ie aan het warmlopen is.
Hoe langer dit duurt, des te meer ik overtuigd raak dit niet te doen. Hooguit in een huur/koop constructie maar anders je vingers niet aan branden.
Dit lijkt mij geen type speler die wij straks nodig hebben op rechts. Minteh heeft de laatste weken laten zie hoe ontzettend gevaarlijk het is als je een speler hebt met snelheid, diepgang en een actie zowel buitenom als binnendoor. Zulke spelers zijn ontzettend schaars, maar daar zit de scouting voor. Gil heeft het in mijn ogen alle drie niet. Tevens weer een linkspoot op rechts. Daarvan hebben we vaak genoeg gezien dat dit niet werkt (Wålemark bijvoorbeeld) en in feite hebben we ook al zo’n type in huis met Stengs. Het is ruim 2 seizoen geleden dat deze Gil meer dan 1000 minuten heeft gespeeld. Zijn rendement is daarnaast vrijwel nul. Wat maakt hem dan toch bijzonder? Waarom is de buitencategorie die Feyenoord zou moeten halen? Het is toch veel te mager geweest bij hem sinds 2022?
Buitencategorie is m.i. een speler die het in een topcompetitie goed zou doen maar waarvan de top nét te hooggegrepen is op dat moment of waarvan talent vanaf spat, zoals een Rodriguez.
@FeyenoordTM in een eerder stadium gaf je aan dat hij niet door de scouting naar boven is gebracht maar door een bevriend management. Klopt het ook dat Gil bij PSV is aangeboden maar zij hem niet willen?
Gezien de ervaringen afgelopen zomer met Zerrouki, Ueda (liet m.i. gisteren wederom zien niet dé opvolger van Giménez te zijn) en Ivanusec moet Feyenoord deze gok toch niet nemen? Zoek het bij je gescoute opties, sterkhouders bij hun clubs nu. Geen afdankertje van de Spurs die daar helemaal niets heeft klaar gespeeld.
Dat blijft gokken Zerrouki, Ueda en Ivanusec waren ook sterkhouders bij hun club. Hopelijk komen ze net als Timber in hun 2de. Seizoen beter tot hun recht. Maar ben het met je eens dat ik ook weinig vertrouwen heb in Gil.
Zie liever Minteh nog een jaar persoonlijk. Totaal geen rendement en lijkt me ook weer zo’n speler die niet al te fanatiek in het druk zetten en meeverdedigen is.
@FeyenoordTM

Kunnen we versterkingen voor beide vleugels verwachten? Op links voldoende opties, maar imo niet goed genoeg
Paixao scoort in alle grote wedstrijden...
Laatste tijd wel, maar is toch niet helemaal van het niveau wat wij willen nastreven
Ik zie liever een goede 10. Stengs valt echt zeer tegen.
Ik denk nog steeds dat Ivanusec dat kan, Milambo als backup.
Mee eens, maar Stengs is een lievelingetje van Slot. Die zal niet gaan banken
Welk niveau streef jij dan na? CL winnen? 🤔
Paixão presteert het hele seizoen al niet geweldig, maar scoort in ieder geval weer wel. Komt zelden zijn man voorbij en zou bij een psv ook zeker geen basis staan. Er zit een behoorlijk groot gat tussen niveau Paixão en CL winnen. Dat snap jij ook wel, maar je moet iets zeggen natuurlijk
Ik zeg alleen iets als ik dat nodig vindt. Niet omdat ik wat moet zeggen. Ik vind het ‘niet het niveau wat wij nastreven’ nogal hooghartig als het over een paixao gaat. Hij doet het uitstekend en is nog groeiende. Een niveau erboven moet je aan de Europese top gaan denken, dat is niet voor ons weggelegd.
@FeyenoordTM nog interessante opties voor 10? In het verschiet of wellicht linksvoor?
@FeyenoordTM Aster Vranckx hadden we intresse in als vervanger van Fer. Nu komt hij niet veel aan spelen toe bij Wolfsburg maar nogsteeds een groot talent. Hebben we nogsteeds intresse in hem? Ideale vervanger van Wieffer!
Hij was 17 toen Fer vetrok bij Feyenoord... Lijkt me sterk dat we in hem een basis 6 zagen.
"🕵🏼‍♂️🇧🇪 | Feyenoord heeft interesse in de diensten van de 17-jarige Aster Vranckx van KV Mechelen. De ontwikkelingen van de tweebenige middenvelder worden al enige maanden gevolgd door scouts van Feyenoord. Vranckx zal op termijn de opvolger van Fer moeten gaan worden in De Kuip." Aldus @FeyenoordTM
een aanval met
Ivanusec Rodriquez Gil
zal geweldig zijn
Of met Paixao - Gimenez - Minteh

Of met Sauer/Sebaoui - Groen - Slory
@FeyenoordTM thanks voor de update Rut! Hulde voor alle primeurs (ook met Wieffer zat je weer goed!). Zitten er nog mooie dingen in het verschiet? Ik hoop wat mooie namen uit de scouting die we binnen gaan halen.

Wat kunnen we verder verwachten van het stadion verhaal? Zitten er daar nog mooi zaken in het verschiet? Zoals eigenaar worden van t stadion bijvoorbeeld.
NP! Voor die dingen waar jij op doelt, moeten we nog concreet gaan worden. Maar de lijsten staan klaar.

Stadiondossier.. vind ik vermoeiend/negatief, wil ik me niet mee bemoeien en dus zijn er andere mensen binnen 1908.nl die zich daarvoor inzetten! Als ik wat hoor, pass ik het altijd naar hun door.
@FeyenoordTM thanks man voor de reactie! De namen waar ik op doel zijn dan ook al vooral gescout voor dat de scouting uit elkaar gevallen is? Ben ik wel benieuwd naar hoe dat in elkaar steekt.

Stadiondossier is ook vermoeiend! Hopelijk gaat onze club daar niet aan kapot. Maar het lijkt erop dat dit ons nog wel eens een hoop problemen kan gaan geven (mag toch hopen dat het geen Vitesse scenario wordt)
@FeyenoordTM Ten Kloese heeft het over versterkingEN aan de bovenkant, dus dat worden er dan meerdere. Zijn er bij jou al meerdere namen bekend over een versterking aan de bovenkant op een andere positie?
Kwestie van de lange adem?
Feyenoord komt hopelijk niet in ademnood, want de kans is groot. Zowel Gil als Rodrigues vallen dan buiten de boot
Gil rechtsbuiten, Rodríguez spits
@FeyenoordTM gaat gimenez vertrekken? En komt Rodriguez dan als spits?
We zien het wel. Voor nu niets concreets rond Gimenez. En Rodríguez kan de logische vervanger van Gimenez worden als dat wel het geval is.
In hoeverre zijn dit serieuze transfers? Haast te mooi om waar te zijn namelijk…

Hartstikke welkom natuurlijk! Gil - Santi/rodri - Minteh

Hele dikke voorhoede hoor. Snel en creatief.
Luka op 10 👌🏻ik zie het wel zitten.
Hmm rechts? Luka? Paixao? Sauer?
Links? Slory verhuren dan?
Ik wil graag enthousiast worden over deze naam, maar blijf het een net-niet speler vinden.
Voor het genoemde bedrag echt een prima transfer. Boven de vijftien niet doen. Ben wel van mening dat de Eredivise / Feyenoord een prima platform is voor een speler als Gil.
Op basis van wat, hij heeft letterlijk overal gefaald en als je bij Spurs al geen minuten meer krijgt. Duidelijk geen mensen die Premier League kijken, die gast is misschien 20% van bv een Sauer.
Gewoon kijken hoe goed de voetballer zelf is. Laat die scorebordjournalistiek achter je. Gil is 23 en er zit nog altijd veel rek in. Hopen dat hij zijn Eibar vorm terug weet te pakken, niets is onmogelijk.
Daar ga je toch geen 10 miljoen voor neerleggen. Er is letterlijk geen club in de wereld die Bryan Gil wil hebben. En potentie van wat, hij kan niet dribbelen, heeft een slap schot. Zo kun je wel zeggen dat iedereen ‘potentie’ heeft.
Onjuist, rijkere clubs als Sociedad en Brighton wilden hem ook al hebben
Haha ga weg man, Brighton komt ie totaal niet aan spelen toe. Ik hoor gewoon aan hoe je erover praat dat je hem nog nooit heb zien spelen. Neem nou maar van mij aan Bryan Gil is 10 miljoen en een hoop salaris weggegooid. Die is echt een heel stuk minder dan jongens als Minteh.
Alle managers die Spurs heeft gehad zagen het niet in hem zitten. Spurs kan hem nergens kwijt. Werner is nota bene nog gehuurd in de winterstop want alles beter dan Gil op de vleugels.
Bovendien is gebleken dat dit soort spelers in de eredivisie weer opbloeien en zeker met een trainer als Slot
Ik heb meer vertrouwen in de scouting dan in jou
Laten we het hopen. Krijg sterk de indruk dat ie vooral een goede naam heeft vanwege z'n verleden, net als een Reiss Nelson dat had bijvoorbeeld. Niet alle spelers boven/rond de 10 Miljoen zijn namelijk versterkingen, wat soms wel wordt gedaan. De term 'versterking aan de bovenkant' brengt ook onnodig druk met zich mee vind ik (Zie Ivanusec, daar werd het ook van gezegd).
Ivanusec is geen versterking aan de bovenkant. Speelde bij Zagreb, een lager aangeschreven team dan Feyenoord
Nee, maar dat werd wel verwacht en gezegd. Ook omdat ie international is. Niet zozeer door jouw ofzo, maar las dat wel regelmatig. Ook door Slot zelf volgens mij
10 miljoen voor een speler die fysiek slap is, geen steen voorbij komt, nergens gepresteerd heeft, drie assists in de laatste 3 jaar heeft gegeven en ook nog eens een waardeloze instelling heeft.

Als het zo’n zomer gaat worden…
Waar heb je gehoord/gelezen over z'n instelling als ik vragen mag?
Bij Spurs krijgt hij geen speeltijd meer van Postecoglu alleen ze raken hem aan de straatstenen niet kwijt. Hij blijft liever op de tribune zitten en een dik salaris pakken.

Hij heeft een heel hoog Berghuis gehalte, echt een naar mannetje.
Ik denk inmiddels dat je je punt gemaakt hebt. Ok, jij ziet Gil niet zitten. Wat zeg ik: je hebt een pleurishekel aan hem. We weten het nu, dan kun je er nu verder het zwijgen toedoen.
Wat is er precies nieuw in dit artikel?
- Waar las je eerder dat er nieuwe pogingen op Tottenham's tafel liggen?
- Waar las je eerder over de hoogte van het openingsbod?
- Waar las je eerder dat de deal niet als onmogelijk in wordt geschat?
- Waar las je eerder over óf Gil, óf Minteh?

Ik ben benieuwd!
@FeyenoordTM denk je dat Slot naar Liverpool een thema kan gaan worden? Staat bij de bookmakers nu op 1..
Geen concrete bewegingen vanuit Merseyside red ;-)
Zou top zijn als het lukt. Multifunctionele speler.