Primeur Bevestigd
schermafbeelding-2024-05-02-om-201605

Nieuws

Feyenoord naar Portugal voor Eusébio Cup

FeyenoordTM

De voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen krijgt steeds meer vorm. Eerder werd bekend dat Feyenoord tegen FC Dordrecht en Cercle Brugge oefent, maar de Rotterdamse club maakt voor het eerst in lange tijd voor een enkel duel weer een uitstapje naar het buitenland.

SL Benfica heeft Feyenoord namelijk uitgenodigd voor de Eusébio Cup. De strijd om de beker gaat over één duel en wordt afgewerkt in Estádio da Luz, de thuisbasis van Benfica. De laatste keer dat Feyenoord uitgenodigd werd voor een enkel duel in de voorbereiding was in 2018, uit bij Fenerbahçe (3-3).

De competitie is vernoemd naar Portugees international en voormalig Benfica-speler Eusébio, die in januari 2014 overleed. De eerste editie van de beker werd gewonnen door Inter, de andere winnaars waren Benfica (2009, 2011, 2012, 2022), Tottenham (2010), São Paulo (2013), Ajax (2014), Monterrey (2015), Torino (2016) en Lyon (2018).

De uitnodigingswedstrijd wordt altijd eind juli of begin augustus gespeeld. Het is ook dit jaar weer de bedoeling dat de wedstrijd om de Eusébio Cup rond die periode op de planning verschijnt, wanneer het EK voetbal in Duitsland erop zit. Verdere communicatie volgt later via de officiële clubkanalen.

Feyenoord komt tegen SL Benfica met Orkun Kökçü en Fredrik Aursnes twee oude bekenden tegen, mochten zij tegen die tijd geen uitgaande transfer gemaakt hebben. Kökçü speelde 175 officiële duels (32G/27A) voor de Rotterdammers en Aursnes 49 (1G/4A). In totaal leverden beide spelers Feyenoord minimaal drieënveertig miljoen euro op.

Afgelopen zomer troffen Feyenoord en Benfica elkaar ook al in de voorbereiding op het seizoen. Dat duel werd afgewerkt in Rotterdam en gold als afscheidswedstrijd van Orkun Kökçü, die tegen een gegarandeerd bedrag van dertig miljoen euro naar Benfica vertrok. Feyenoord won het duel met 2-1 dankzij goals van Paixão en Gimenez.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Erling Moe, ik blijf het zeggen 🫣
Sarina Wiegman zou pas echt een verrassende en innoverende kandidaat zijn!
Henrik Rydström lijkt mij een hele goede vervanger van Slot met een unieke speelwijze. Alleen speelt Malmö door in de zomer dus betwijfel of ze hem laten gaan. https://totalfootballanalysis.com/team-analysis/malmo-2023-their-relationist-principles-in-possession-scout-report-tactical-analysis-tactics
@FTM even over die trainer(s). Ben jij blij met de naam of namen die je hoort?
Er is nog geen absolute kandidaat, er zijn er nog meer dan 5 over en we zien het wel. Wat mij meer dan tevreden stelt, is dat meer dan de helft van de kandidaten buitenlands is.
Gaat toch vooral om kwaliteit? Ook buitenlanders kunnen slechte trainers zijn.
Hij bedoelt dat het aannemelijk is dat we niet zomaar blind voor een Nederlander gaan zoals in het verleden, maar juist nu op kwaliteit selecteren. En een bewijs daarvan is dat er buitenlanders in de lijst zitten.

Het is heeeeel lang geleden dat we überhaupt een buitenlandse trainer hebben gehad voor de groep.
Oh, op die manier..Dat is een hele fijne gedachte ja. Hopelijk krijgen we snel duidelijkheid en komt het goed.
@RotterdamZuid, klopt maar het aantal goede Nederlander trainers is veel kleiner dan het aantal goede buitenlandse trainers.
Dat is altijd zo aangezien er veel meer buitenlandse trainers zijn haha. Maar snap wat je bedoelt hoor, buiten Dick Schreuder vind ik ook geen van de Nederlandse trainers interresant. Gaat mij vooral over het feit dat er kwaliteit binnengehaald moet worden, of het nou een Nederlander of een buitenlander is.
Denkje dat ze snel rond kunnen zijn met een trainer of hebben ze de hele maand mei nog nodig @FeyenoordTM
@FeyenoordTM ben wel even benieuwd, zijn het allemaal trainers met dezelfde speelstijl als die van slot?
Nagenoeg. Zitten zelfs nog interessantere namen tussen, maar of die haalbaar zijn...
Hoelang kan het nog gaan duren dan voordat ze concreet gaan worden?
Onhaahbare interessante namen zijn Iraola en Hoeness
Mag het hopen dat het interessante trainers zijn... hahaha ik hoop dat Feyenoord de lijn door trekt qua speelstijl... die bangen trainers ala Advocaat, Van Marwijk en Cocu hebben we wel gehad... nu lekker volle bak voor uit!
Ga je die namen ook delen zodra de trainer bekend is?
Zou het topsalaris van Slot rechtstreeks doorgeschoven kunnen worden naar de opvolger?
Dan neem ik aan dat de Nederlandsers Scheuder en Rogier Meijer zijn.

Bij andere namen als Gio en Van Bommel kan ik me weingi voorstellen.
Of Pusic dus. Die kun je ook wel als Nederlander zien.
En waar ligt het dan aan? Wie gaat nu bepalen wie de beste man voor Feyenoord wordt dan!? Ik neem aan dat Feyenoord ze huiswerk gedaan heeft.. komt niet uit de lucht vallen dat Slot weg gaat..
Zitten Ajax en Feyenoord niet in elkaars trainersvijver te vissen?
Ik vraag me wel af waarom zoiets zo lang moet duren. Toch geen hogere wiskunde?
Slot heeft nog niet eens een handtekening gezet en jij vindt het al te lang duren. Het is 2 mei, waar hebben we het over?
Ja dat begrijp ik. Maar ik bedoel als je een lijst van pak hem beet 6 namen hebt, hoeft het niet langer dan een dag te duren om de beste optie er uit te pikken toch. Dat er nog niks rond is begrijp ik ook wel, maar ik vind het vaag dat er dan meerdere namen zijn maar dat er nog niks is bepaald. Lijkt me niet dat je daar 2 weken over na hoeft te denken.
Ja, het is wel hogere wiskunde om een zo goed mogelijke kandidaat te vinden. Waarom zou het in deze vroege fase zo snel moeten? Omdat Leon ongeduldig is? 🤷🏻‍♂️
Die laatste opmerking vind ik onnodig. Ik ben niet ongeduldig, ik vraag het me gewoon af.
Mooi dat ze buiten de geijkte kaders denken.
Erling Moe hoorde ik vanmiddag bij de koffieautomaat......?
Heel tof om voor zo’n wedstrijd uitgenodigd te worden. Laat ook zien hoe Feyenoord’s reputatie is gegroeid in de afgelopen jaren 👏
Nou… fijn en goed dat dit geregeld is!

Nu nog een:
Technisch directeur
Hoofdtrainer
Assistent
De rest van de staf
Trainer -21
Trainer -18

Mis ik nog wat?
Er zat geen druppel azijn in mijn post. Ik snap dat voor sommige, tere woke zieltjes, het schetsen van de situatie negatief over kan komen maar zo is de realiteit nu eenmaal. Helemaal goed en fijn dat er een mooie wedstrijd is geregeld. Ik zou zelf graag zien dat de hiaten op bestuurlijk, technisch en operationeel niveau wat sneller worden opgelost/ingevuld. En nee, ik bedoel niet dat er nu hals overkop een trainer moet worden aangesteld.
Wat heeft dit met woke te maken?
Niks maar het is nogal populair tegenwoordig om dat te pas en te onpas overal bij te slepen.
Beetje hetzelfde laken een pak als ‘de fles azijn’ hè?
Weinig idd, een rectificatie op ‘woke’ dan.
Helaas is het niet toegestaan om de werkelijkheid hier neer tezetten.Er zijn mensen die hier slecht over kunnen.Deze mensen leven dan ook in een bubbel.
Ook niet onbelangrijk.

DtK krijgt het nog druk.
Laten we dan hopen dat we op oorlogssterkte zijn! Dat heeft dit seizoen ons kop gekost... de 0-0 tegen Fortuna en de 2-2 tegen Sparta... psv heeft nooit druk gevoeld...
PSV was zelf ook niet eens op z'n sterkst in de beginfase. Dest, Tillman, Lozano kwamen later pas, bij ons alleen Luka en Lingr. Vindt dat redelijk als excuus word gebruikt eerlijk gezegd. We speelden gewoon niet goed, eerder een kwaliteitsprobleem. Later hebben we vaker van zulke wedstrijden gehad
waarvan sommigen wel net goed vielen.
Vind ik veel te makkelijk om daar continu de nadruk op te leggen. Een 2-2 begin dit jaar thuis tegen NEC is even kostbaar en onnodig. Zeker omdat we die wedstrijd ook nog goed speelden. Of maar 1 punt halen tegen Twente, ook te weinig ondanks dat het een goede ploeg is. PSV wint daar twee keer van.
zit in de deal met Liverpool nog een oefenpotje?
Waarschijnlijk,.seizoen 25/26...
Dat zou wel heel gaaf zijn! Oefenpotje in Liverpool....
Mooi. Die periode ben ik in Portugal en zorg ik dat ik erbij zal zijn. Eusebio was een held en een aimabel mens, maar ik zal dan natuurlijk en zeker ook onze gezamenlijke held en strijder Kökçü weer toebrullen zoals zovele malen in De Kuip.
Mooi om te zien dat feyenoord en benfica een goeie warme band hebben samen. Misschien ook wat mogelijk op de transfermarkt voor ons.
Waarschijnlijk zijn deze wedstrijden onderdeel van de transfers van Aursnes en Kökçü
Dacht ik ook al aan hopelijk kunnen wij een keer huren van benfica zal mooi zijn.
Lekker dus naar Benfica met 90% een b-elftal van het niveau waarmee we toen 0-7 klop kregen tegen Kopenhagen
Ja want eind juli/begin augustus is niemand terug van het EK....
Goede tegenstander om tegen te oefenen.