feyenoordo15kampioenschaal

Feyenoord.nl

Jeugd

Feyenoord O15 wint landstitel na overwinning op FC Utrecht

Nigel

Het is Feyenoord O15 gelukt om landskampioen te worden! De Rotterdammers waren op Varkenoord met 2-0 te sterk voor FC Utrecht. Eerder vanavond won Feyenoord O17 al de landstitel bij PSV op de Herdgang. Dubbel feest dus vandaag in Rotterdam. 

Feyenoord was in de voorjaarscompetitie op de vijfde plaats geëindigd, FC Utrecht won deze competitie. De najaarscompetitie wonnen de Rotterdammers, waardoor er een beslissingswedstrijd tegen FC Utrecht nodig was om de algehele kampioen aan te wijzen van het seizoen 2023/2024. 

In eigen huis waren de Rotterdammers heer en meester. De Domstedelingen stonden met de rust al 2-0 achter. Feyenoord kwam in de tweede helft geen enkel moment meer in de problemen. Hierdoor heeft nog een lichting van Feyenoord zich tot Kampioen van Nederland kunnen kronen. 

Dit seizoen werden de O15, O16 en O17 van Feyenoord Kampioen van Nederland. Aanstaande zaterdag kan de O21 zich ook tot kampioen kronen. Dan moet er gewonnen worden van Heracles/FC Twente. De Onder 21 won al de KNVB Beker en kan dus de dubbel binnenhalen bij een overwinning op Heracles/FC Twente. 

Delen

Reacties

Mooi om te zien! Proberen deze jongens te houden en de toppers uit te dagen met stapjes hogerop. Volgens mij komen er dan vanzelf een paar hele goede jongens door.
@FTM we vergeten ook de O13 nog die a.s. vrijdag in Alkmaar bij AZ ook landskampioen kunnen worden !!! Het mogen duidelijk zijn dat de "Slot voetbalvisie" op een geweldige manier is geïmplementeerd in de gehele Academy. Hierbij mogen we ook de wederopstanding van FC Dordrecht niet vergeten die ook met de Feyenoord kennis tot een zeer succesvol seizoen kwamen. Landskampioenschappen en div KNVB Bekers voor O21[?]-O17-O16-O15-O13[?] en FC Dordrecht zijn duidelijke signalen dat er ook na Slot er een sterk Feyenoord staat voor de toekomst. Het ziet er goed uit vrienden en hopen dat we door blijven bouwen.
De O13 is afgelopen maandag uitgeschakeld op penalties tegen PSV.
De nieuwe visie begint zijn vruchten af te werpen met betrekking tot de prijzen en stijl van spelen in de jeugd, spoedig zal het eerste ook de vruchten gaan plukken van de aanstormende talenten. Een goede zaak voor Feyenoord!
Goedzo jongens, Gefeliciteerd 🥳
Lekker bezig Feyenoord, gefeliciteerd iedereen!