Primeur Bevestigd
Benita | Heracles

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

Heracles wil zich gaan melden voor Benita

Van de redactie

Heracles Almelo is uitgekomen bij Mimeirhel Benita als versterking voor het komende seizoen. De Heraclieden staan op het punt om verder in de markt te komen voor de rechtsback, die nog tot medio 2025 onder contract staat bij Feyenoord.

Benita maakte dit seizoen op huurbasis een ontwikkeling door bij Excelsior Rotterdam, wat ternauwernood afdaalde naar de Keuken Kampioen Divisie. Desalniettemin geniet Benita interesse vanuit het buitenland en binnenland, waarvan Heracles de eerste club is die concrete stappen gaat ondernemen.

De 20-jarige Benita is al vanaf 2016 aangesloten bij Feyenoord, wat hem overnam van de jeugd van Nieuwenhoorn. Hij speelde zes officiële duels voor de Rotterdammers, waarin hij één assists afleverde. Voor Excelsior kwam Benita zevenentwintig keer uit, waar hij drie assists voor rekening nam.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Er staat op transfermarkt dat Shola Shoretire z'n contract niet gaat verlengen. Kijkt Feyenoord naar dat soort spelers ook?
Ik heb net een aantal Deense collega's gesproken. Priske is een goede keus maar Neestrup een nog veel betere.
This nieuws edit? https://1908.nl/artikelen/feyenoord-meldt-zich-na-het-weekend-met-openingsbod ? :) feasibility and 80% gone :)
No edits? It’s still in the text
Duurt echt lang hoor. Vraag me af of het nog goed komt.
Dat probeerde ik je gisteren/eergisteren te vertellen. Dat de laatste tijd deals heel lang duren.
Misschien duren ze niet langer maar ben je via 1908 eerder ervan op de hoogte…
Zo voelt het voor mij dat had ik er bij moeten zetten mijn fout.
nu weer een andere 'primeur' maar de melding over Priske, voor of net na het weekend done deal, is ineens verdwenen. Mssn te voortvarende melding ? Het helpt iig wel voor de aanzuigende werking naar deze site.. losse flodders dus, dit moet niet een soort telegraaf worden.. mssn zo rond half augustus maar weer eens hier kijken, ik hoop niet dat alles weer heel laat wordt beslist, die strategie kost punten..
@Bombarda In Amsterdam zijn ze opnieuw geinterreseerd in Spertsyan. Echt een hele goede speler is dat heeft Feyenoord daar ook interesse in bij een vertrek van Stengs?
Mag hopen van niet, liefst geen euro die kant op.
Politiek buiten het spelletje houden lijkt me het beste.
Mee eens als het om politiek gaat, maar een oorlog is iets anders.
Het duurt allemaal wel weer vrij lang. Komt Priske nu of is dit toch allemaal fake geweest en komt uiteindelijk die ene grote onbekende?
@Bombarda Weet jij meer?
In my opinion, Sparta wants a few million and therein lies the problem. And, unfortunately, the following days are passing
Volgens laatste info maandag of dinsdag bod naar Praag. En dan wil jij op woensdag al witte rook zien? 🤔 Los van dat is de laatste berichtgeving dat het bod later zal gaan omdat het eerst met Priske nog rond moet komen. Ga gemakshalve maar uit van eind volgende week. Nog een week later kan ook zomaar.
Ja, maar ik snap niet dat het allemaal zó lang moet duren. Ze hebben al veel langer contact, en hoe langer je wacht, hoe langer het duurt voor je kunt gaan bouwen.
Kijk maar hoe snel Liverpool alles met Slot geregeld heeft. Het is al juni, en tegen de tijd dat het rond is misschien al eind juni.
Hij is best goed bezig maar laat zich helaas nog te vaak aftroeven door een aanvaller. Dat moet er uit. Anders niet goed genoeg Feyenoord 1.
Hij is best goed bezig maar laat zich helaas nog te vaak aftroeven door een aanvaller. Dat moet er uit. Anders niet goed genoeg Feyenoord 1.
@FeyenoordTM Ik lees wat berichten over Delorge als mogelijk vervanger van Wieffer. Klopt er iets van de interesse?
Lorent? Die man is 44, denk het niet.
https://www.transfermarkt.nl/mathias-delorge/profil/spieler/723487 Deze jongen. 19 jaar
Zou perfect zijn, toppertje van 19.
@Bombarda al meer bekend over de prijs van Hadj Moussa? Ging rond 3,5 miljoen euro, maar Rutger had aangegeven dat het bedrag significant lager dan dat lag
Nog nieuwe ontwikkelingen rondom Priske of kandidaat numero 2? Ben benieuwd waar de twijfels vandaan kwamen
@Bombarda verwacht je binnenkort nog een primeur over een rechtsbuiten
Ja, is qua positie/puzzle de top prioriteit
Wordt er dan gekeken naar iemand met een linkerbeen, die ook het spel kan maken zo type bergh**s. Hebben we wel behoefte aan iemand die stijf links is
@Bombarda kijk goed nieuws! Zouden we dat met een beetje geluk deze week kunnen verwachten?
Dat kan je pas verwachten na het EK
Toch verbaas ik me daar wel over aangezien we al meer dan een jaar geen linksbenige backup hebben voor hancko lijkt me toch de belangrijkste positie
@Bombarda hebben wij nog spelers op tranferroom staan?
Sinds 2020 maken we daar gebruik van en ook deze zomer hebben we weer tal van spelers op TR staan... alleen... het ziet er niet echt up to date uit. Zo staat bijvoorbeeld Jahanbakhsh er nog steeds op
Thanks voor de reactie! Welke spelers staan er nog “actief” opt?

Wat is daarnaast de recen voor afhanken Sahin?
Volgens The Mirror heeft Liverpool 30 mln pond over voor Summerville.

Hebben wij een doorverkooppercentage?
Mimierhel Benita zat bij Arne Slot in de selectie, nieuw rugnummer.
(Dat is best opmerkelijk)
Verhuurd aan Excelsior heeft het redelijk tot goed gedaan.
Een kans verdiend hij, lijkt me.
Ik sluit niet uit dat we verrast zullen worden, anders kan hij verhuurd worden.
Denzel Hall vond ik ook zonde, zit op de bank bij Kees van Wonderen!!??
Als je al op de bank zit bij Heerenveen, ben je toch bij lange na niet goed genoeg voor Feyenoord?
Je mist het punt!
Ik heb niet gezegd dat Denzel Hall goed genoeg is voor Feyenoord, maar Dirk Kuyt heefgt zich ook daarin vergist. En Sc Heerenveen moest hem hebben ook vergist of moet hij vertrouwen voelen. Mimierhel heeft hetzelfde net als elke jong talent.
Ik vind het jammer van Denzel en misschien Mimierhel.
Read ken ik niet zo goed, masr die viel me die ene keer zeer positief op. Had van mij wel meer minuten mogen maken.

Kasanwirjo kan mij totaal niet bekoren. Mag van mij vertrekken. Maar dat is slechts mijn mening.
Zou me ook wat zijn, als je hier de mening van je buurman zou gaan verkondigen.. 😏
Ik denk dat Kasanwirjo en Read echt inmiddels beter zijn dan Benita. Jammer want we zijn een unieke club met een abonnement van Antillianen op de backposities dus wat betreft gun ik het Benita.
Ik vind hem een goed spelertjr hoor. Moet fysiek nog wat bijhalen, maar ik hoop toch dat ze zijn contract met een jaar verlengen om hem komend seizoen weer uit te lenen. Daarna zullen we de vruchten plukken. Heb ik wel vertrouwen in.
Zou zonde xijn hem nu al te laten gaan
@Bombarda is de verwachting dat er jeugdspelers aan gaan sluiten bij de voorbereiding van 1?

Zijn we daarnaast ook aan het scouten in KKD / onderkant eredivisie zoals aankopen als Wieffer en Beelen?
Eerst afwachting nieuwe trainer :)
Het leek snel afgerond te kunnen gaan worden. Ben wel benieuwd...... Zal de vraag niet stellen. Maar hoop serieus dat we snel goed nieuws hebben
Je kan natuurlijk alle vragen stellen, daar is dit platform voor ontwikkeld door de makers van 1908...
Weet ik maar als ik zou vragen of er al zicht is op een termijn waarop een trainer bekend gemaakt een "it's happening" zeg maar. Dan zal er standaard gereageerd worden met teksten heb geduld of weer diezelfde vragen steeds

Dus ik zeg alleen ik hoop dat het snel bekend gemaakt wordt want we willen allemaal maar een ding snel opbouwen met de nieuwe trainer. Laat het Priske maar gewoon worden
Zal een paar dagen duren? Dat alles rond is? Of alleen met Priske? @Bombarda
@ Bombarda

Duurt inmiddels allemaal niet beetje lang wie trainer moet worden
Heeft in begin geen bal geraakt, zat gewoon op de bank, zou misschien met instelling te maken kunnen hebben, laatste paar wedstrijden speelde hij echter gewoon prima.
Als je hem nog jaar wil verhuren zal je wel zijn contract moeten verlengen.
Hoezo gelijk over zijn instelling beginnen? Jonge jongen, begint bij een nieuwe club, nieuwe speelstijl, andere medespelers… genoeg redenen waarom het in het begin niet direct goed loopt?
Geen van de rechtsbacks die Feyenoord onder contract heeft lijkt me op korte termijn een geschikte opvolger van Geertruida. Er zal flink moeten worden gesnoeid in het aantal rechtsbacks en eentje moeten worden aangetrokken die wel binnen afzienbare tijd kan doorgroeien naar het niveau van Geertruida. Wat me best een uitdaging voor de scouting lijkt. Dus dit is dan een mooi begin. Persoonlijk zou ik een rechtsback aankopen, Nieuwkoop houden, Read houden of verhuren en de rest proberen te verkopen.
Read is veel verder dan je hier beschrijft. Die komt er echt aan, maar moet wel een eerlijke kans krijgen.
Ik volg de jeugdelftallen inderdaad niet op de voet. Misschien jij wel, dus wie weet heb je gelijk. Op basis van een verdienstelijk kwartier tegen Roma kunnen we in ieder geval geen conclusies trekken. Bij zo'n jonge speler lijkt me het een kwestie van eerst meetrainen met de nieuwe trainer, die dan de beslissing maakt of hij bij de selectie blijft of beter kan worden verhuurd voor zijn ontwikkeling. Blijft staan dat Feyenoord een flinke overschot aan rechterverdedigers heeft en een nieuwe trainer wel erg overtuigd moet zijn wil hij denken dat Read binnen no time het niveau van Geertruida kan benaderen.
Nieuwkoop is een prima back up alleen helaas blessure gevoelig. Mimi zou een prima derde keuze kunnen zijn voor zowel links- als rechtsback, want het is een beetje onzin om nog een linksback bij te halen en dus de blessuregevoeligheid van Nieuwkoop. Je moet alleen wel een basis rechtsback bij halen die in de buurt kan komen van Geertruida in het komende jaar. Read is echt nog piepjong, die moet nog een jaar basis staan bij de onder 21 en langzaam door gaan laten stromen.
Ideaal zou zijn als je de LCV positie dubbel bezet is en minimaal een van de LCV's ook op de linksbackpositie uit de voeten kan. Wat dat betreft moet Feyenoord echt de absolute hoofdprijs voor Hancko vragen. Die is top op LCV en als linksback.
Kijk dat is ook prima, dan heb je de back up voor linksback bezet, maar anders is Mimi gewoon een gratis alternatief.
Read is een van de sterkhouders van Jong Feyenoord, waar hij wekelijks een van de uitblinkers was dit jaar. Voorts speelde hij ook verdienstelijk in de voorbereiding. Ik deel je mening dat we een overschot aan rechtsbacks hebben en het is inderdaad aan de nieuwe trainer om een oordeel te vestigen. Als hij inderdaad geen speeltijd krijgt, lijkt verhuur (aan een eredivisieclub) mij ook de beste optie. In die zin deel ik je conclusie.

Maar ik vind het altijd vreemd als een speler enkel wordt afgeschreven omdat hij uit de jeugd komt en nog geen ervaring heeft. Dat laatste is natuurlijk inherent aan het zijn van jeugdspeler. Om te weten of Read het niveau van Geertruida kan benaderen zal hij een kans moeten krijgen, concreet: speeltijd in het eerste tijdens de voorbereiding. Ik hoop dat de nieuwe trainer niet teveel kijkt naar status of wedstrijdervaring, kwaliteit moet leidend zijn.

Neem een Hartman (een minder groot talent in de jeugd dan iemand als Read) als voorbeeld. Slot koos bijvoorbeeld alleen maar voor Hartman nadat alle andere opties op linksback, waaronder de door hem verlangde Bjorkan, af waren gevallen. Hoewel ik zeer content ben met de kans die Hartman destijds kreeg is dit natuurlijk absoluut geen voorbeeld voor hoe het zou moeten gaan. Een Slot -die ik verder uiteraard hogelijk waardeer- had het eerst nodig dat alle andere opties faalden/onbeschikbaar waren. Daarom hoop ik dat de nieuwe trainer iedereen een eerlijke kans geeft tijdens de voorbereiding en zich verder niet laat leiden door status. Anders ontzeg je jezelf parels als Hartman.
Ik denk dat we het eens zijn. Een speler als Read kun je een deel van de voorbereiding laten draaien en dan conclusies trekken. Punt is dat je momenteel een overschot aan rechtsbacks hebt en andere posities weer zijn onderbezet. Mede daardoor is de selectie niet helemaal evenwichtig. Naar mijn smaak is Nieuwkoop een nuttige kracht, maar zeker geen onbetwiste basisspeler. Dan moet Read zich wel dusdanig laten zien (en daartoe de kans krijgen) in de voorbereiding dat een trainer het idee heeft dat hij veel wedstrijden in de basis kan starten. Dat is zeker niet onmogelijk gezien bijvoorbeeld de ontwikkeling van Hartman en Geertruida in het recente verleden, maar wel een hoge verwachting voor een 18-jarige in een seizoen met belachelijk veel wedstrijden. Als je zo'n speler een seizoen aan pakweg Heerenveen verhuurd dan schrijf je hem niet af, maar kan hij zich daar bewijzen onder veel hogere weerstand dan bij jong Feyenoord.
Dat denk ik ook. Nog één toevoeging, juist omdat we op andere posities onderbezet zijn zou ik het zonde vinden als onze middelen aan een rechtsback worden besteed waar een talent staat dat er -naar mijn mening- klaar voor is.

Ik zie dan liever dat het geld gaat naar een paar absolute kwaliteitsimpulsen. Op de rechtsback positie zou ik gaan voor Read met daarachter Nieuwkoop en Kasanwirjo als backups. Het is inderdaad een hoge verwachting van een 18 jarige, maar Read is dan ook een heel groot talent. In het verleden hielden andere 18 jarigen zich ook prima staande in het eerste van Feyenoord.

Wat betreft die andere twee backs is het helaas even een seizoen behelpen, die zijn allebei niet van het beoogde niveau en idealiter neem je afscheid. Maar je moet soms keuzes maken en in dit geval vind ik andere posities meer prioriteit hebben. Mocht het toch niet lopen heb je in de winterstop ook nog een window om een en ander te corrigeren.
Helemaal mee eens en dito story voor Malacia die het ook niet slecht deed in Feyenoord 1
@Bombarda , hoelang denk je dat het gaat duren alvorens Feyenoord Priske presenteert? Of zijn ze toch nog stiekem bezig met die andere optie?
Eerst maar eens alle details rondmaken. Hij heeft zijn ja-woord gegeven aan Feyenoord, maar de invulling en details moeten nog op papier komen. Pas daarna kan/gaat Feyenoord zich (gaan) melden in Praag met een openingsbod. Tot die tijd blijft er zo'n 20% kans op een andere kandidaat. Zijn hierover begin avond nog geïnformeerd!
De oudgedienden weten het nog wel: heel vroeger had de Story een rubriek: Vraag ‘t aan Mona…. Is het niet een idee hier een topic te maken: Vraag ‘t aan Bombarda…. Dan hoeven alle vragen niet in sub rubrieken te komen, zoals hier bij Benita….
Ik vroeg me wel af of die vrouw überhaupt bestond als ik het las bij de kapper
Dan komt het wel goed waarschijnlijk.
Al bekend wanneer Anis Hadj Moussa wordt gepresenteerd? @Bombarda
Je zou denken dat ze er gas op geven nadat ze afgelopen donderdag en vrijdag met elkaar hebben gesproken. Ach, ik heb er wel vertrouwen in. Volgens mij las ik hier ook dat ze hem komend weekend willen presenteren. Maar dat gaan ze dus niet redden? @Bombarda
Willen en kunnen zijn twee verschillende dingen. Eerst persoonlijk akkoord afwikkelen, dat is nog niet het geval. Wel het ja-woord.
Gaan vroeg of laat uit elkaar, er wordt geaasd op een permanente transfer!
Dus Kasanwirjo wordt ook niks? Doet het goed in Oostenrijk.
Komend weekend hebben we hier in de wijk een rommel route, daar komt hij te koop te staan
@Bombarda Zag iets voorbij komen over interesse in Fabio Carvalho van Liverpool. Waarschijnlijk onzin en stoken, want Slot daarheen dus speler hierheen enzo, maar toevallig iets over gehoord?
@Bombarda wat is de reden dat Gil al een tijdje op stand-by staat? Is dat omdat Spurs over het bod nadenkt of wil gil wachten op andere aanbiedingen? Hoe moet ik dat zien?
Denk dat vooral Slot of de oude technische staf die speler wilde hebben en nu moeten we afwachten of de nieuwe trainer dat ook vindt of andere plannen heeft.
Weegt zijn opties af en Slot weg
Typisch een speler die je met een goed doorverkooppercentage zou kunnen laten gaan. Zou in de toekomst nog een paar miljoen kunnen opleveren bij een transfer naar een AZ of Twente of buitenland.

Denk dat die niet goed genoeg is voor Feyenoord 1 op dit moment, maar heeft zich wel laten zien bij Excelsior uiteindelijk.
En als die bij AZ en/of Twente doorontwikkelt roept iedereen waarom hebben we die laten gaan etc.

Hij is op dit moment niet goed genoeg, maar definitief laten gaan is ook niet nodig.
Zou je ook kunnen doen, je kan ook net als andere clubs wel eens doen een terugkoopclausule afdwingen en hem dan vrij goedkoop laten vertrekken. Al is een simpele verhuur ook mogelijk, maar dan moet hij wel verlengen.
Op dit moment niet goed genoeg en Read staat al achter hem klaar. Dus een transfer is de beste optie.
Hoezo is Read wel goed genoeg dan? Dat weten we ook niet. Wellicht is Benita veel verder dan hem.
Zou hij niet ideale optie lb back-up ziijn?
Speekde hij ook soms bij Excelsior
Dan liever een echte linksback halen hoor
En dan als Q fit is straks met 3 linksbacks zitten... kun je beter voor de tijd zijnde met Mimi als back up spelen.
Ik ga er vooralsnog vanuit dat Hartman goed terug komt, fit blijft en in de zomer van '25 naar bijv. Chelsea of Arsenal vertrekt. Dus als je dan al een mogelijke opvolger in huis hebt zou dat prettig kunnen zijn. In het beste geval kan je de gehaalde linksback in de winter verhuren, OF je huurt een linksback die bij een grote club niet de eerste twee opties zijn.
Of je wacht tot volgend jaar als Hartman vertrekt en haalt dan een top niveau linksback. Je gaat niet nu al een top level back halen die je vervolgens weer moet verhuren. Kunnen dat geld veel beter in andere posities stoppen en volgend seizoen een topper op die plek halen.
Dat lijkt me niets. Je moet wel op die positie uit de voeten kunnen en toekomst hebben bij de club. Liever een talent van buiten of Varkenoord.
Ik wil hem nog niet helemaal opgeven. Eerst voorbereiding afwachten en wellicht nog een jaar verhuren.
Denk ik ook. Hij heeft echt wel kwaliteiten. Nog een jaartje verhuren en dan heb je misschien wel een hele goede rechtsback
Laten gaan denk ik.. Heeft 3 jaar geleden zijn debuut gemaakt (weliswaar als noodoplossing) maar hij heeft de lijn niet door weten te trekken, net als Hartjes en Hall. Gelukkig hebben we genoeg ander talent klaarstaan!
Je moet niet vanaf debuut bekijken maar waar die nu staat. Ontwikkeling gaat niet liniear of met een stijgende lijn omhoog. Soms kan je een jaar slecht spelen of minder ontwikkelen, dan hoef je iemand niet meteen weg te doen. Hij is nog altijd pas 20 jaar. Zulke jongens moet je op dit moment helemaal niet definitief laten gaan.
Ik dacht ook dat het er niet in zat, maar moet zeggen dat ik hem heel aardig vond spelen de laatste wedstrijden van Excelsior. Hij heeft zich in een half jaar echt behoorlijk ontwikkeld van jeugdspeler naar basisspeler bij Excelsior.
Hij heeft best veel kwaliteiten die je als back bij Feyenoord nodig hebt. Natuurlijk nu nog niet goed genoeg voor Feyenoord, maar als je de ontwikkeling de laatste maanden bekijkt, dan zit er denk ik nog behoorlijk rek in.
Hartjes is het hele jaar geblesseerd geweest toch?
Verkopen met terug koop clausule of doorverkoop percentage. Vind hem wel iets hebben.
Leukste stap voor die jongen. Komt te kort voor ons maar kan zeker mee in de Eredivisie met een ploeg met aanvallende intenties.
Laten gaan, kan zich daar verder ontwikkelen. Is helaas nog geen Feyenoord 1 niveau.