ouarghi

Jeugd

Feyenoord O17 landskampioen na een bloedstollende penaltyserie

Moreno

Feyenoord O17 is landskampioen. In het kampioensduel tussen najaarskampioen Feyenoord en voorjaarskampioen PSV waren de Rotterdammers net te sterk na een bloedstollende wedstrijd. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1. In de verlenging wisten beide teams nog te scoren waardoor de verlenging eindigde in een 2-2 stand. Feyenoord won de landstitel na strafschoppen.

Feyenoord startte in een sterke formatie, met onder andere Ayoub Ouarghi, Zino Sneijer en Nassim el Harmouz die dit seizoen deel uitmaken van de selectie van de O18. Al na iets meer dan twee minuten spelen kwam Feyenoord op voorsprong. PSV leverde de bal in en de Rotterdammers counterden meteen messcherp. Via Rayan Boulahrouz en Ayoub Ouarghi werd Tobias van den Elshout perfect in stelling gebracht, die de bal tussen de benen van PSV-keeper Kuijsten mikte: 0-1.

Hoewel PSV daarna in balbezit licht de overhand had, was het wederom Feyenoord dat het dichtst bij een treffer was. Bijna exact hetzelfde recept, want weer werd goed geprofiteerd van balverlies van de Eindhovenaren. Deze keer werd de grote kans van diezelfde Van den Elshout tot corner verwerkt door de defensie en keeper van PSV.

Ook PSV werd een aantal keer gevaarlijk voor rust, via Austyn Jones en uitblinker Noah Fernandez, maar zij troffen geen doel. Zo ging Feyenoord met een kleine voorsprong de rust in.

Die voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon na zeven minuten spelen in het tweede bedrijf. Feyenoord startte de tweede helft vrij sterk, maar de eerste keer dat PSV in de buurt kwam van keeper Oier Zon was het meteen raak na een droog schot van Manuel Bahaty.

In de 57e minuut werd PSV, wederom via doelpuntenmaker Bahaty, levensgevaarlijk. Nu met het recept waarmee Feyenoord in de eerste helft zo dreigend was: de counter. Die ontiegelijk snelle buitenspeler van PSV liep linksback Zino Sneijer zoek, waarna hij in twee instanties tot een doelpoging kwam, maar die werd van de lijn gehaald door centrale verdediger Tijme Wessels.

Na de treffer was Feyenoord het even behoorlijk kwijt. De Rotterdammers kwamen niet of nauwelijks meer onder de Eindhovense druk vandaan, terwijl PSV zelf behoorlijk wat kansen wist te creëren. Het leek wachten op de voorsprong van PSV.

Maar na een blessurebehandeling, toen trainer Van den Berg zijn troepen bij elkaar riep, kreeg Feyenoord weer meer grip op PSV. Het leidde in de laatste twintig minuten van de wedstrijd dan ook niet meer tot veel kansen. Totdat Feyenoord na een geweldige actie van Ouarghi Neijenhuis in stelling bracht. De spits werd opzichtig naar de grond gewerkt in de zestien, maar scheidsrechter Prooi vond de honderd procent overtreding een reglementaire actie en legde de bal niet op de stip. Zo konden beide ploegen zich, na ruim zeven minuten blessuretijd, gaan opmaken voor twee keer 15 minuten verlenging.

In de verlenging was het nota bene oud- PSV'er Jayden Ettienne die voor Feyenoord de 1-2 op het scorebord wist te zetten. Net voor het rustmoment in de verlenging sloegen de Rotterdammers genadeloos toe. Maar in de 115e minuut van de wedstrijd sloegen de Eindhovenaren genadeloos toe. Vanwege een handsbal ging de bal op de penaltystip en werd de gelijkmaker gescoord: 2-2. Dat was ook meteen de eindstand van de wedstrijd, waardoor strafschoppen de beslissing moesten geven. In die strafschoppenserie was Feyenoord de beste! Zo kon het feest losbarsten, en gaat de landstitel mee naar Rotterdam.