Jim Breeman Sports photography

Jeugd

Feyenoord O18 verslaat Anderlecht in Marokko

Stan

De Onder-18 van Feyenoord heeft donderdagochtend een 3-2 overwinning geboekt op RSC Anderlecht. De Rotterdamse jeugdploeg, die onder leiding staat van Henk Brugge, neemt het tijdens het toernooi van de Academie Mohammed VI in Marokko op tegen Onder-19 ploegen van diverse internationale topclubs.

Binnen 40 minuten (wedstrijd duurde 2x 30 minuten) was Feyenoord O18 al uitgelopen tot een 3-0 voorsprong. Vooral Amir Rais (op de foto in actie tegen PSV), die voor de eerste twee goals tekende, blonk uit. Bij beide doelpunten dribbelde de aanvallende middenvelder door de verdediging van Anderlecht waarna hij de bal in de korte hoek werkte. De derde treffer kwam op naam van de Zweedse Jayson Ezeb, die uit een hoekschop raak schoot. De tegenstander uit Brussel wist daarna nog terug te komen tot 3-2, maar kwam tekort om nog gelijk te spelen.

De Rotterdamse Onder-18 ploeg speelde eerder al gelijk tegen Strasbourg (1-1), maar wist zich door de verliespartij tegen Real Madrid (1-0) op woensdag niet te plaatsen voor de kwartfinales van het toernooi. Toch kan de jeugdploeg trots zijn op de prestaties tegen ploegen met veelal oudere spelers. Feyenoord heeft, in tegenstelling tot de andere clubs, namelijk geen Onder-19 en kwam dus met een jonger team opdraven. De Onder-18 lichting is daarbij aangevuld met spelers uit de O17 en O16.

Vrijdag staat in het kader van de strijd om de 9e en 10e plaats het duel met Olympique Marseille op het programma. Met die wedstrijd sluit de O18 van Feyenoord het toernooi in Marokko af.

Feyenoord 018 - RSC Anderlecht 019 3-2