hacko1

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko: "Blij dat mensen te spreken zijn over mijn prestaties"

Stan

Dávid Hancko speelt nog maar een half seizoen in Rotterdam, maar lijkt nu al niet meer weg te denken uit de formatie van Arne Slot. Wekelijks blinkt de Slowaak uit in het hart van de Feyenoord-defensie. Menig supporter zal dan ook geschrokken zijn toen de sterkhouder afgelopen dinsdag uitviel tijdens de training. In gesprek met Flashscore ging Hancko, die inmiddels weer meetraint, in op zijn eerste periode bij Feyenoord en een mogelijk kampioenschap.

"Als ik met mensen in het team praat, zijn ze zeer aangenaam verrast", vertelt Hancko over zijn transfer. "In het begin werd er meer gesproken over andere versterkingen, ik kwam een beetje in hun schaduw te staan. In Tsjechië en Slowakije werd het gezien als een grote transfer, in de context van andere versterkingen van Feyenoord of andere spelers die naar de Eredivisie kwamen, was ik een kleine vis. Nu wordt er meer over me gesproken en dat maakt me blij, ik ben blij dat mensen te spreken zijn over mijn prestaties. Ik zie het als een verplichting om die lijn door te trekken in de volgende wedstrijden."

Inmiddels twijfelt niemand meer aan zijn overstap, zo weet de speler in kwestie. "Ik denk dat iedereen er nu zo over denkt. In augustus was er veel ophef over, maar mijn zaakwaarnemer, mijn familie en ik wisten dat het de juiste beslissing was. We hadden Feyenoord uitgekozen als de club waar we heen wilden, dat zou geweldig zijn gezien mijn stijl. En het werd zonder meer bevestigd."

De zomeraanwinst is dan ook erg te spreken over zijn eerste half jaar in Rotterdam: "We hebben een uitstekend begeleidingsteam en ook de andere medewerkers van de club zijn geweldig. Ik kijk elke dag uit naar de training. Belangrijk is ook dat we het als familie leuk vinden in de stad en dat we hier gelukkig zijn. Bovendien spelen we nog drie competities, dat is een extra bonus. Ik probeer het heel intens te voelen, want ik weet dat deze periodes in je carrière niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben dankbaar voor wat ik nu heb."

Hancko merkt dat ook de Feyenoord-fans dankbaar zijn dat de mandekker voor hun club speelt: "Ja, ze zijn erg blij met hoe het gaat. Als ik in de stad fans tegenkom die me herkennen, zeggen ze vaak dat ze me na het seizoen op het stadhuisplein zullen zien, omdat ze daar traditioneel de titel vieren. Iets wat ik natuurlijk graag wil, maar zoals ik zeg, het einde van de competitie is nog ver weg en een voorsprong van drie punten zegt nog niet al te veel."

Titel in eerste seizoen?

De 25-jarige verdediger hoopt natuurlijk net als heel Feyenoord dat de ploeg van Arne Slot het seizoen als koploper kan afsluiten: "Als ik voor mezelf mag spreken, weet ik ergens in mijn achterhoofd dat het een geweldig eerste jaar bij een nieuwe club zou zijn als we meteen de titel zouden winnen. Het zou geweldig zijn voor de fans en de club, maar ook voor mijn carrière."

Toch wil de Slowaak voorlopig nog niks weten van een kampioenschap. "Nee, dat zou erg voorbarig zijn. Alle teams staan dichtbij elkaar, we weten dat één misstap alles kan veranderen, maar natuurlijk zijn we blij dat we nog steeds op de eerste plaats staan. We hebben enkele belangrijke wedstrijden gehad tegen onze rivalen en die hebben we meestal gelijkgespeeld, maar nu hebben we AZ verslagen. Dat is weer een grote opsteker voor het team voor de komende weken."

Delen

Reacties

Fantastische aankoop is dat, die blijft hoop ik nog een jaar en dan zie ik hem zomaar naar Engeland gaan.
En dan te bedenken dat hij helemaal niet naar ons toe wilde komen ;-)
Tevreden? Een van de beste misschien wel de beste die ik bij Feyenoord heb gezien laatste 10 jaar