slory-1

VK Sportphoto

Jeugd

Feyenoord O19 wint ook tweede wedstrijd in de Youth League

Twan

Feyenoord Onder 19 heeft woensdagmiddag ook de tweede wedstrijd in de Youth League gewonnen. In Madrid wist Feyenoord vlak voor tijd afstand te nemen van Atlético Madrid. De wedstrijd eindigde in 1-2.

Feyenoord Onder 19 begon goed tegen de Madrilenen. De ploeg van Van Persie had in de beginfase het meeste balbezit, maar kon het niet belonen met grote kansen. Atlético Madrid O19 loerde vooral op de counters, en creëerde daar enkele pogingen uit. De Spanjaarden speelden net als bij het eerste elftal een hard spelletje, waarbij veel pittige overtredingen gemaakt werden. 

Vlak voor rust is het de thuisploeg die de score opent. Givairo Read schopt zijn been wat onhandig naar achter in het strafschopgebied, en El Jabari maakt daar gretig gebruik van. Niño benut in de 42ste minuut de strafschop, waarmee de ruststand bepaald wordt. 

De tweede helft is vooral Atlético Madrid gevaarlijk. De Spanjaarden komen een aantal keer in de buurt om de voorsprong te vergroten, maar de verdediging en doelman waren scherp. In de 67ste minuut is het toch Feyenoord dat gelijk maakt. Na een overtreding op Milambo op de rand van de zestien, wijst de scheidsrechter naar de stip. Milambo blijft koel achter de bal en schiet de gelijkmaker binnen. 

In de 89ste minuut wordt de bal voor de derde keer op de stip gelegd. Feyenoord krijgt vlak voor tijd de uitgelezen kans om de winst te pakken, daar waar Atlético gedurende de tweede helft een stuk sterker leek. Slory kan zijn zenuwen in bedwang houden en schiet Feyenoord op 1-2. In de vijf minuten extra tijd ontstaat nog een penibel moment na een inschattingsfout van Ka, die verder een goede wedstrijd keepte, maar Feyenoord weet stand te houden. Met twee overwinningen staan de talenten van Feyenoord bovenaan in de groep met zes punten.

Stand groep E

Een gunstig resultaat in Schotland zorgt ervoor dat Feyenoord met drie punten verschil aan kop gaat  na twee wedstrijden. Uitploeg Lazio scoorde voor rust de 0-1 en leek er lange tijd met de overwinning van door te gaan. Toch kon Celtic vanuit een benutte strafschop diep in blessuretijd, een punt redden. 


  Gespeeld Punten Doelsaldo
Feyenoord 2 6 4
Atlético Madrid 2 3 1
Lazio  2 1 -2
Celtic 2 1 -3

 

Scoreverloop

42' 1-0 |  Niño (pen.)

68' 1-1 |  Milambo (pen.)

90' 1-2  |  Slory (pen.)

 

Opstelling Atlético: Esquivel; Vasiljevic (71' Seydou), Rosado, Julio, Spina, Darío Frey, Caste (71' Rayane), David Muñoz (86' Javichu), Niño, Javi Alonso, El Jebari (71' Luque).

Wissels: Mestre, Seydou, Rayane, Javichu, Iker Luque, Taufik, Izan.

Opstelling Feyenoord: Ka; Read, Giersthove (c), Sebbar (86' Arnaud) , Plug; Zechiël (86' Kraaijeveld), Milambo, El Harmouz (79' Van der Heijden); Slory, Redmond (60' Rust), Sauer.

Wissels: Mojanaga, Arnaud, Haksteeg, Cruz, Kraaijeveld, Rust, Van der Heijden.

 

 

 

Delen

Reacties

Opvallend om te zien was dat beide slachtoffers van de overtreding ook de penalty namen. Maar een 1 - 2 is een prima voorbeeld.