Jim Breeman Sports Photography

Jeugd

Feyenoord O21 grijpt door gelijkspel in Deventer naast koppositie

Stan

De O21 van Feyenoord kon zich zondag via een winstpartij naar een gedeelde eerste plaats spelen, maar kwam tegen Go Ahead Eagles niet verder dan een gelijkspel. Het duel met de jeugdploeg uit Deventer eindigde in 1-1 door een late gelijkmaker.

Door een gunstig gelijkspel bij de wedstrijd tussen De Graafschap O21 en FC Groningen O21 kon Feyenoord doorstoten naar de eerste plaats op de ranglijst. Daarvoor moest dan wel gewonnen worden op Sportpark Ugchelen tegen de Go Ahead Eagles O21.

Waar het duel lang leek uit te lopen op een doelpuntloos gelijkspel, tekende Fabiano Rust tien minuten voor tijd voor de bevrijdende 1-0 namens de Rotterdammers. De net ingevallen aanvaller schoot bekeken binnen na een assist van Jayden Candelaria. Zo leek Feyenoord op weg naar een overwinning én de koppositie, maar kreeg het in de extra tijd een flinke domper te verwerken: de thuisploeg kreeg een strafschop toegekend en bepaalde de eindstand zo op 1-1.

Komende speelronde wacht voor Feyenoord een nieuwe kans in de strijd om de koppositie. Zaterdag 11 november om 14:30 nemen de Rotterdammers het namelijk op tegen concurrent De Graafschap O21.

Go Ahead Eagles O21 – Feyenoord O21 1-1 (0-0)
Scoreverloop:
79’ 0-1 Rust
92’ 1-1

Opstelling Feyenoord O21: Van Sas; Arnaud, Valk, Hokke, Candelaria; Zaal, Zechiël, Van der Sluijs (78’ Rust); Slory (92’ De Blok), Groen (92’ Essanoussi), Van der Heijden (53’ Rais).