Tekst: Feyenoord.nl | Foto: Jim Breeman Sports Photography

Jeugd

Feyenoord O21 komt niet verder dan gelijkspel in Groningen

Ference

Het is Feyenoord Onder 21 niet gelukt om te winnen van FC Groningen Onder 21. In het hoge noorden werd zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld. In de tweede helft kwam het team van trainer Melvin Boel via Youssef Amyn terug van een achterstand.

In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar, maar het was FC Groningen Onder 21 dat als eerste op voorsprong kwam. De thuisploeg strafte in de 26ste minuut een defensieve fout van Feyenoord af: 1-0.

Na rust domineerde Feyenoord O21 de wedstrijd. Youssef Amyn verving de in de kleedkamer achtergebleven Shiloh ’t Zand en bekroonde zijn invalbeurt al na één minuut met een prachtige goal. De aanvaller volleerde de bal uit de corner van Jaden Slory feilloos in de linkerbovenhoek: 1-1.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd waren er nog levensgrote kansen weggelegd voor invallers Jayden Candelaria en Ilyas El Moussaoui. Candelaria schoot uit de kluts nét naast en het stiftje van El Moussaoui werd knap gepareerd door FC Groningen O21-keeper Jan Hoekstra.

Volgende week treedt Feyenoord Onder 21 weer aan; op zaterdag 12 november om 15:30 in Zwolle tegen koploper PEC.

FC Groningen O21 – Feyenoord O21 1-1 (1-0)