candelaria

VK Sportphoto

Jeugd

Feyenoord O21 prolongeert koppositie na gelijkspel tegen FC Groningen O21

Karst

Feyenoord O21 speelt 1-1 gelijk tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen en blijft daarmee koploper van de voorjaarscompetitie. Het gat met nummer twee FC Groningen blijft slechts één punt. Het enige doelpunt aan de kant van Feyenoord kwam van de voet van Timo Zaal.

Feyenoord begon met een sterke opstelling aan de strijd om de koppositie. Onder andere Thomas van den Belt, Leo Sauer en Givairo Read begonnen in de basis. De Rotterdammers kwamen goed voor de dag. Na ruim tien minuten voetballen stond de ploeg van Melvin Boel al op voorsprong. Na een aantal geblokte schoten vond het Timo Zaal een gaatje in de Groningse muur en zette hij de Feyenoord O21 op 1-0. 

Na 45 minuten spelen stond het nog steeds 1-0 en gingen beide ploegen aan de thee. Thomas van den Belt en Leo Sauer bleven achter in de kleedkamer. Ook na rust bleef het spannend. Beide ploegen creëerden hier en daar kansjes, maar kwamen niet tot doelpunten. Totdat Steyn Potma in de 79e minuut de bal achter Mikkie van Sas kopt. Met nog ruim tien minuten te gaan stond het 1-1 op Sportpark Varkenoord. 

De Rotterdammers gaan door het gelijkspel tegen directe concurrent FC Groningen O21 nog steeds aan kop in de voorjaarscompetitie. Maar met een wedstrijd meer gespeeld en slechts één punt voorsprong op de nummer twee lijkt het gelijkspel te weinig. Feyenoord O21 heeft het kampioenschap nog altijd in eigen hand, maar dan moet het wel zien te winnen van FC Groningen O21 op zaterdag 20 april in Groningen.

Stand voorjaarscompetie:

Team Gespeeld aantal wedstrijden Punten Doelsaldo
Feyenoord O21 7 17 +13
FC Groningen O21 6 16 +10
SC Cambuur O21 6 10 0
De Graafschap O21 5 9 +2
FC Twente/Heracles Academie O21 5 8 +1
Go Ahead Eagles O21 5 3 -6
VA N.E.C. O21 5 1 -8
PEC Zwolle O21 7 1 -12

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente/Heracles Academie O21 op het programma. De gecombineerde jeudopleiding won de najaarscompetie, maar staat nu slechts vijfde. 

Delen

Reacties

Wat een slechte wedstrijd was dit. Slory bedroevend. De blok één van de weinigen die ik goed vond.
Vooral tweede helft vond ik Groningen sws agressiever en directer spelen. Feyenoord traag tempo, geen beweging...
De resultaten van de JO21 verbazen me niet meer.
Er staat een trainer voor de groep die zelf nooit in een eerste jeugdelftal heeft gevoetbald.

Het is een aardige kerel maar Melvin moet het hebben van boekenwijsheid, opgenomen oefenstof en een flinke dosis positieve arrogantie.

In een elftal onder je eerste zou het niet onverstandig zijn om iets meer voetbal ervaring te hebben. Jongens die in de top hebben gespeeld kunnen spelers echt beter maken. Maar een KNVB cursusmap gaat Sauer geen betere speler van worden.
Slecht verhaal, Leo Beenhakker nooit in eerste gespeeld maar we Real Madrid getraind.
De kop had moeten zijn: "Feyenoord neemt geen afstand van concurrent en virtueel koploper FC Groningen"....
Ik zou zeggen kom de redactie versterken 😄 https://1908.nl/artikelen/vacature-1908nl-zoekt-een-talentvolle-kameraad
Prolongeren hoort alleen niet in deze zin thuis, proliongeren gaat meer op voor titels, niet voor een koppositie, dan past eerder het woord behouden er in
Feyenoord verspeeld naar mijn idee hier de titel
Kian Slor of Steyn Potma die de goal maakte aan Groningse zijde? Hebben jullie de wedstrijd wel gekeken ?
Commentator riep Kian Slor. Mijn excuses dat ik niet elke speler van FC Groningen O21 ken.
Begrijpt er nu iemand nog wat van?
Wel met Givairo Read, Leo Sauer en Thomas van den Belt.
Sem Valk, Mike Kleijn, Joep van der Sluijs, Délano van der Heijden en Amadou Sanyang staan niet eens reserve?
Wat een teambuilding!!!??? Deze wedstrijd moest je winnen.
Tactisch zeer goed van wereldtrainer Melvin Boel, nou doe het licht maar uit.
Ik gok dat een aantal van die spelers die jij noemt niet fit waren. Kleijn en Van der Sluijs hadden er anders echt wel bijgezeten
Iedere wedstrijd van O21 zijn er maar 6 of 7 wisselspelers.
Ik verbaas mij er iedere keer meer over, om een team te smeden moet de jongens (zeker thuis) er allemaal bij moeten betrekken.
Nogmaals deze wedstrijd moest gewonnen worden Sauer kon maar 1 helft , dus er moet dan een linksbuiten van O21 zijn. Als dit niet kan dan uit O18 Aymen Slity of Zepiqueno Redmond.
Nou krijg je FC Groningen uit, geen zekerheidje. Jammer, een erg grote gemiste kans.
Zoals @arnegimenez al zegt inderdaad; een beetje kortzichtig om te stellen dat zij buiten de selectie zijn gelaten. Tegelijkertijd wel zonde dat ze (waarschijnlijk) niet helemaal fit waren, want met die spelers erbij had je vandaag gewonnen.
Net als tegen NEC was een gelijkspel niet nodig. Gewoon prima gespeeld maar een moment van onoplettendheid kost je weer punten. Aan de andere kant vind ik het veel belangrijker dat Milambo morgen gewoon in de basis staat, zo laat je zien dat je spelers zich kunnen ontwikkelen bij Feyenoord.
Je zag het van ver aankomen dat Groningen verdiend gelijk maakte , de tweede helft was bizonder slecht zonder enig beleving.
Het is een illusie dat feyenoord in groningen gaat winnen de laatste jaren verliest feyenoord in groningen.
Dit had al een genadeklap moeten zijn.
Waarom niet je beste spelers laten staan en Milambo erbij
Enorm zonde dit zeg. Zeker gezien het elftal van de eerste helft had je vandaag moeten winnen. Voeg je daar nog Valk, Kleijn en Milambo aan toe heb je ook een meer dan prima team om 'gewoon' kampioen te worden. Met spelers zoals Candelaria, de Blok en Arnaud ga je het simpelweg niet redden en heb je ook niks te zoeken een divisie hoger.