varkenoord

Jeugd

Liveblog • Feyenoord O21 speelt 1-1 gelijk tegen FC Groningen O21 • [FT]

Karst

Vanmiddag om 15:00 staat op sportpark Varkenoord een clash op het programma als Feyenoord O21 thuis FC Groningen O21 ontvangt. Met beide teams nog vol in de race voor de titel, kan deze wedstrijd bepalend zijn. Wie deelt de eerste klap uit in de strijd om het kampioenschap?

Feyenoord O21 voert momenteel de ranglijst aan met zestien punten uit zes wedstrijden. Onder leiding van Melvin Boel wist het team vijf overwinningen te behalen, maar liet het ook twee kostbare punten liggen tegen NEC O21. FC Groningen O21 heeft daarentegen nog altijd een perfecte score. Met vijftien punten uit vijf wedstrijden staat de Trots van het Noorden slechts één punt achter op de Rotterdammers. De Graafschap O21 volgt op een veilige afstand, waardoor het lijkt dat de strijd om het kampioenschap zal gaan tussen Feyenoord en FC Groningen.

Het duel begint om 15:00 op sportpark Varkenoord en wordt live uitgezonden op Feyenoord ONE of is te volgen op 1908.nl. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Stijn van Zuilichem, bijgestaan door assistenten Marck Fieret en Dennis van Berk.

Feyenoord O21 - FC Groningen O21 • 1-0 [15:00]

Scoreverloop:
'12 | Timo Zaal | 1-0
'79 | Steyn Potma | 1-1

Opstelling Feyenoord O21: Van Sas; Read, De Blok, Netten, Candelaria; Hokke (C), Van den Belt, Zaal; Slory, Groen, Sauer.

Wissels: Kroesen, Arnaud, Pusic, Rais, Rust, Mulugeta, Giersthove

Opstelling FC Groningen O21: Meijster; Beukers, Mariani, Bouland, Kuiper; Laansma, Kelder; Emeran, Turay; Slor, Lien.

Wissels: Petiet, Potma, Eggens, Mink, Van der Werff.

LIVEBLOG:

• 90+5 Einde wedstrijd. De wedstrijd tussen Feyenoord O21 en FC Groningen O21 eindigt in 1-1.

• 82' Djomar Giersthove komt Feyenoord versterken. Giersthove vervangt Luc Netten na 82 minuten voetballen.

• 79' FC Groningen komt op gelijke hoogte ... Invaller Steyn Potma kopt de bal knap achter Mikki van Sas. Het staat 1-1 met nog ruim tien minuten te gaan.

• 73' Einde wedstrijd voor Givairo Read. De rechtsback die sinds kort een plekje heeft in de kleedkamer van Feyenoord 1 wordt na 73 minuten naar de kant gehaald. Zijn vervanger is Arnaud.

• 62' Groningen wisselt. Turay verlaat het veld. Hij wordt vervangen door Eggens.

• 49' Luc Netten beboet door de scheidsrechter. Netten krijgt de gele kaart te zien van arbiter Stijn van Zuilichem. Hij kan zich geen fouten meer veroorloven.

• 46' Dubbele wissel aan de kant van Feyenoord. Leo Sauer en Thomas van den Belt zijn achter gebleven in de kleedkamer. Zij worden vervangen voor Alemayehu Mulugeta en Rais.

• RUST. Feyenoord O21 gaat met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

• 45+2' Mega kans voor Milan Hokke. Na het missen van de bal door Fabiano Rust krijgt Hokke de bal voor zijn voeten. Helaas maakt de keeper voor FC Groningen zich groot en keert hij de inzet van Hokke.

• 44' Schot Slory. Een vrije trap halverwege de helft van FC Groningen wordt voorgegeven door Van den Belt. Slory krijgt de bal voor zijn voeten en haalt uit, maar ziet zijn inzet in de handen van Meijster eindigen.

• 35' Een wissel aan de kant van Feyenoord. Nesto Groen raakt geblesseerd en moet het veld verlaten. Fabiano Rust is zijn vervanger.

• 33' Tijd voor een plek op de perstribune van Varkenoord! En weer loopt de streamingsdienst van Feyenoord vast ...

• 25' We zijn weer terug! De technische problemen lijken verholpen en we zijn weer live. Feyenoord leidt nog altijd met 1-0 op Sportpark Varkenoord.

• 16' Tot zover de livestream ... Na zestien minuten stopt de livestream op streamingsdienst Feyenoord ONE. We hopen snel weer verder te kunnen met het liveblog.

• 14' Penalty Feyenoord ... toch? Leo Sauer gaat met een mooie beweging langs twee spelers van FC Groningen en wordt daarna naar de grond gehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter wuift het weg.

• 12' GOOOAALLL FEYENOORD. De schiettent is geopend. Na een tal van geblokte doelpogingen weet Timo zaal een gaatje te vinden in de Groningse muur. Hij schiet na ruim tien minuten Feyenoord O21 op voorsprong.

• 10' Hoekschop FC Groningen O21. FC Groningen O21 krijgt een hoekschop na ingrijpen van Candelaria, maar de inzet wordt op tijd weggekopt door Nest Groen

• 1' Je zoekt een plaatsje in de zon! De zon schijnt op Sportpark Varkenoord en Feyenoord O21 heeft afgetrapt voor de eerste helft!

• Opstelling Feyenoord O21. Feyenoord O21 start met Thomas van den Belt in de basis. De 22-jarige middenvelder keert terug van een blessure en mag vandaag tegen FC Groningen O21 minuten gaan maken. Ook Leo Sauer en Givairo Read staan in de basis. Volledige opstelling Feyenoord O21: Van Sas; Read, De Blok, Netten, Candelaria; Hokke (C), Van den Belt, Zaal; Slory, Groen, Sauer.