yv2024222yv2024222a1c02702-1

VK Sportphoto

Nieuws

Wellenreuther in uitstekende vorm: "Ik ben nog niet op mijn hoogtepunt"

Karst

Timon Wellenreuther laat de afgelopen weken zien in uitstekende vorm te verkeren. De Duitse doelman die dient als vervanger van Justin Bijlow doet een serieuze gooi naar een vaste basisplaats als Bijlow weer fit is. In gesprek met Transfermarkt.de praat Wellenreuther over zijn rol bij Feyenoord en de toekomst.

Wellenreuther voelt zich goed bij Feyenoord. "Ik ben nog niet op mijn hoogtepunt. Ik heb bloed geproefd en wil nummer één blijven. Als keeper wil je spelen, je bent niet blij als je op de bank zit. Ik zal zien hoe het gaat tot de zomer, dan zal er een beslissing zijn." Het contract van Wellenreuther loopt nog tot medio 2025.

Voorheen moest Wellenreuther terug naar zijn rol als reservekeeper wanneer Bijlow weer fit was, maar nu ligt die kwestie anders. Hij is nog overtuigender dan vorig seizoen. Velen zijn van mening dat hij in het doel moet staan als Bijlow weer fit is. "Ik ben er trots op dat ik inmiddels zo'n status heb bereikt. Het is niet gemakkelijk om terug te moeten naar de rol van back-up, maar daar moet ik mee omgaan."

Wellenreuther en Bijlow zijn concurrenten, maar ook goede vrienden. "We zijn heel collegiaal en goede vrienden. We praten open met elkaar en hebben wederzijds respect. Ik denk niet aan de strijd om eerste keeper te zijn. Ik denk van wedstrijd tot wedstrijd en wil presteren. Als ik niet speel, dan probeer ik harder te trainen om weer onder de lat te komen."

Delen

Reacties

Hij kan voor een gelimiteerde transfersom een stap maken, nog maar 1 jaar contract.
Die kan gaan cashen, denk dat hij weg zal gaan.
Hij doet het prima, ik zou hem laten staan, hij is zeer betrouwbaar. Als een spits niet scoort en zijn vervanger wel blijf hij staan. Hoe moeilijk het ook is.
Ik had vroeger een hekel aan keepen, dus een kenner ben ik allerminst. Ik denk dat voor hem het enige minpuntje de hoge ballen zijn. Hij blijft soms twijfelen en juist de hoge ballen is een sterk van Justin. Maar nogmaals: als er hier keepers op het forum zitten moeten die zich maar even melden stel ik voor.
Idd, dat en met de bal aan de voet spelen zijn 2 dingen waar Bijlow echt veel beter in is. Ook in de 1 op 1 vind ik Bijlow iets sterker. Wellenreuter is beter op de lijn en met afstandsschoten. Ben zelf altijd keeper en keeperstrainer geweest. Zou persoonlijk Wellenreuter opstellen in Europa en de beker, omdat dat om 1 of 2 wedstrijden gaat. In 90% van de eredivisie wedstrijden heb je echter meer aan de kwaliteiten van Bijlow, zeker omdat de verdediging zo weinig kansen weggeeft.
@FeyenoordTM, zal het kunnen dat hij volgend seizoen 1e keeper kan worden?
Als hij dat wordt dan zie ik hem blijven, en anders is hij weg. Deze man is goed en wil gewoon elke week aan de bak