yv20231128yv20231128a1b04012

VK Sportphoto

Jeugd

Feyenoord O21 speelt gelijk in Groningen dankzij discutabele beslissing van arbitrage

Van de redactie

In het hoge noorden stond voor Feyenoord Onder 21 de kraker tegen directe concurrent FC Groningen Onder 21 op het programma in Divisie 1-A. Het beloftenteam van de Rotterdammers speelde met 1-1 gelijk bij de directe concurrent door een doelpunt van Jaden Slory. In de tweede helft leken de Rotterdammers de 1-2 te maken, maar de scheidsrechter besliste echter anders.

De ploeg van trainer Melvin Boel had voorafgaand aan het duel vier punten voorsprong op de leeftijdsgenoten van FC Groningen. In de eerste helft kwam Feyenoord Onder 21 al binnen tien minuten op een 0-1 voorsprong. Jaden Slory schoof de bal oog in oog met de Groningse doelman Jasper Meijster in de lange hoek en scoorde hiermee zijn zesde doelpunt in de afgelopen drie duels voor Feyenoord Onder 21. In de vierenveertigste minuut kwam Groningen langszij via David van der Werff en bepaalde hiermee de ruststand op 1-1.

In de tweede helft moest FC Groningen O21 na een uur spelen verder met tien man. Doelman Jasper Meijster haalde Jaden Slory, die alleen op de doelman af ging, onderuit en moest het veld verlaten. Een discutabel moment omdat de bal echter nog wel doorrolde het doel van FC Groningen in. Een beslissing waardoor de ploeg van Melvin Boel een zuiver doelpunt ontnomen werd (zie video onderaan de pagina). In het laatste halfuur werd niet meer gescoord en behoudt Feyenoord in ieder geval de voorsprong van vier punten op de tegenstander van vandaag.

FC Groningen O21 - Feyenoord O21 1-1

Scoreverloop:
10' 0-1 Slory
44' 1-1 Van der Werff

Opstelling Feyenoord Onder 21: Van Sas; Read, Valk (C) (81' Giersthove), De Blok, Candelaria; Hokke, Zaal (73' Plug), Groen; Slory, Rust (73' Van der Sluijs), Sauer (79' Van der Heijden).

Wissels: Berger, Giersthove, Arnaud, Plug, Rais, Van der Heijden, Van der Sluijs.

Delen

Reacties

Heb ik op de zaterdagmiddag bij uitwedstrijden ook vaak last van.
We kunnen de scheidsrechter de schuld geven, handig was het inderdaad niet om niet even het voordeel af te wachten. Aan de andere kant staan ze een half uur tegen tien man en krijgen ze er ook geen bal meer in …
Ik ben erg benieuwd naar de plannen van volgend seizoen voor de hoogste jeugdteams. Voor o21 gaat het natuurlijk uitmaken of ze promoveren maar ook de verandering van o18 naar o19 heeft grote gevolgen. Dan is het ook de vraag of er nog jeugdspelers naar Dordrecht gaan (Hokke, Slory en Groen zijn misschien wel kandidaten daarvoor)
Denk dat ze gewoon weer spelers van buitenaf gaan halen voor Dordrecht. Dordrecht zelf wil op uitzonderingen zoals T'Zand na, eigenlijk geen jeugdspelers omdat ze niet gezien willen worden als sattelietclub. Iedereen is vol lof over de samenwerking, wat ergens begrijpelijk is. Maar als je die spelers als Feyenoord zijnde direct weer door gaat verkopen (Zoals gesuggereerd wordt), is het vooral een verdienmodel dan dat wij er sportief echt wat aan hebben.
Ik denk dat ze allebei gaan doen. Er gingen dit seizoen ook twee jeugdspelers naar Dordrecht: Baars en 'T Zand. Alleen besloot Baars al vrij snel te stoppen met voetballen. De directie van Dordrecht mag sowieso wel aan de bak want volgens Transfermarkt hebben ze voor volgend seizoen nog maar 14 spelers onder contract (waarvan een aantal waarschijnlijk nog vertrekt)
Bij het lezen van de titel dacht ik: hebben wij ook eens de arbiter mee.
1-1 dankzij en niet 1-1 door
Gelukkig staan we nog bovenaan.
Jammer dat HFC zich door een laagvlieger heeft laten verrassen en niet over Jong Sparta heen gegaan is. Van HHC in Scheveningen had ik ook meer verwacht. Jong Sparta dreigt nu in het linkerrijtje te blijven.
Het is heel lullig natuurlijk. Maar hij fluit voordat de bal het doel in gaat dus is het geen doelpunt. Zo zijn de regels nu eenmaal. Dat er wat mis is met die regel is een ander verhaal natuurlijk, maar het is geen doelpunt volgens de geldende regels en dus kan de scheidsrechter niks anders doen.
Voor de duidelijkheid. Het is wel een fout van de scheidsrechter die fluit te snel.
Maar nadat hij gefloten heeft kan hij niets anders meer doen.
de regel is dat hij eerst had moeten kijken of er voordeel was
dus fout van de schijdsrechter
Dat zeg ik toch ook in mijn 2e reactie.
Niét voor te stellen deze beslissing en die kluns komt er nog mee weg ook.