img-0132

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord O21 verliest ook tweede duel

Moreno

Ook in de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie is Feyenoord O21 er niet in geslaagd punten te pakken. De talenten van Almere City O21 waren in eigen huis met 3-2 te sterk voor de Rotterdammers.

Waar beide ploegen in de veronderstelling waren met de brilstand de rust in te gaan, was het toch Almere City dat in de 44e minuut op voorsprong kwam. Een bittere pil voor de formatie van Melvin Boel, die daardoor met een knauw de rust in gingen.

Maar die frustratie zette de O21 snel om in positiviteit. Na een goede actie buitenom van Jaden Slory tikte verdediger Milan Hokke als volleerd spits binnen en tekende voor de gelijkmaker. In de 57e minuut scoorde Feyenoord ook de 1-2 via Nesto Groen. De spits werkte na een goede actie van Noah Naujoks vakkundig af.

Toch ging het net als vorige week weer mis. Drie minuten na de 1-2 scoorde Almere vanuit de kluts alweer de gelijkmaker, waarna tien minuten later na geklungel in de Rotterdamse defensie ook de 3-2 volgde voor de club uit Flevoland. In de laatste twintig minuten probeerde Feyenoord het nog, maar het mocht niet baten. En dus staat Feyenoord na twee speelronden pijnlijk onderaan in de O21-competitie.

Scoreverloop

44’ | 1-0 | Jeffry Puriël
50’ | 1-1 | Milan Hokke
58’ | 1-2 | Nesto Groen
61’ | 2-2 | Layee Kromah
72’ | 3-2 | Ghilian Ilaria

Opstelling Feyenoord O21
Kroesen; Baars, Valk, Hokke, Kleijn; Karim, Milambo, Naujoks; Slory, Groen, Sauer

Delen

Reacties

Zijn er nog mensen die in Slory en Sauer op korte termijn spelers zien voor Feyenoord -21? Twee zaadwedstrijden in de voorjaarscompetitie en daar gaan je goede voornemens weer. Echt slecht. Laten Boel en Coolen nou eens komen uitleggen waarom dit steeds kan gebeuren.
Er gaan momenteel heel veel dingen goed, dat is genieten. De O21 is echter wel een hoofdpijndossier. Benieuwd of er geen andere manieren zijn in de piramide terecht te komen, dat werd volgens mij ergens gesuggereerd. Want door nu ook voor de ontwikkeling te kiezen en een half elftal in de KKD of bij het 1e aan te laten sluiten, blijf je hangen tussen wal en schip.
Volgens mij zit dit team toch vol met spelers die (veel) jonger zijn dan 21?
Een Q. Hartman was vorig jaar ook gewoon onderdeel van dit Jong Feyenoord, wat toen in de eerste seizoenshelft nog veel slechter speelde. Er zitten talenten bij (Kleijn, Sauer, Slory, Milambo), maar de ondergrens wordt telkens naar beneden gehaald door een aantal talenten die je eerder zou verwachten bij een ADO Den Haag. Idealiter promoveer je op eigen kracht, maar dan zal er extra geïnvesteerd moeten worden in dit team. Een andere optie is een deal sluiten met de KNVB/andere clubs. En als dat voorlopig niet lukt is verhuur van de grootste talenten misschien een optie.
Ik snap de teleurstelling hier wel. Maar er wordt wel vergeten dat bij de andere teams volwassen spelers meedoen uit het eerste.
Wat een ellende dat O.21 verhaal om in de voetbalpyramide toe te treden. Gaat met deze formule NOOIT lukken. Duiventil aan jonge spelers en trainers. Iedereen wil toch elders aan de slag halfjaarlijks. Feyenoord ONWAARDIG zo. Of goed doen, en investeren, of opdoeken!!!!!!!
Je kunt beter spelers bij Excelsior stallen, en terughalen bij goede ontwikkeling, of verkopen aan geïnteresseerde als de ontwikkeling stagneert. Of FC Dordrecht opkopen.
Kunnen ze niet gericht spelers aantrekken puur om kampioen te worden? 5 miljoen aan salaris per jaar moet voldoen toch?
Heel triest verhaal wordt dit zo. Deze wedstrijden na eredivisie kan helpen, dan kunnen bankzitters meedoen. Maar deze rem gaat nog lang negatief effect hebben. Omdat 1 miljoen destijds teveel was... Echt heel erg dom voor opleidingsclub die Feyenoord pleegt te zijn .
Al jaren ondanks verschillende coaches en elk jaar weer een halve nieuwe selectie is en blijft dit team wanprestatie naar wanprestatie afleveren. Dan zie ik maar 1 conclusie: onze jeugdopleiding kan het niveau niet aan.

En ik weet al wat mensen gaan zeggen: je moet spelers als Azarkan, Janssen, Hartjes, Conteh en Balde niet verhuren maar hij de o21 houden, want dan lukt het wel. Ik betwijfel dat. Ten eerste, je maakt hun ontwikkeling compleet kapot door ze een jaar (of zelfs langer) bij een team te houden dat in een competitie ver onder hun niveau speelt. Ten tweede, die spelers zijn niet gek, die weten dat ook en zullen daardoor dagelijks met tegenzin op Varkenoord komen en iedere zaterdag teleurgesteld en ongemotiveerd op het veld staan, met als resultaat dat het team onmogelijk optimaal kan presteren.

Het niveau van de jeugdopleiding moet gewoon omhoog zodat de wat oudere spelers die niet goed genoeg zijn om verhuurd te worden aan een KKD club op z'n minst goed genoeg zijn om dit team naar de Tweede Divisie te helpen, en de wat jongere talenten van 16 tot 18 jaar zullen eerder een hoger niveau aan moeten tikken.