img-0132

Jeugd

Feyenoord O21 verliest 'verhit duel' in slotminuten

Ference

Feyenoord Onder 21 heeft de goede lijn in de competitie zaterdagmiddag niet doorgetrokken. Op Sportpark De Aftrap werd met 2-1 verloren van ADO Den Haag Onder 21. De verloren wedstrijd, die in de 88ste minuut zelfs tien minuten werd gestaakt, betekent duur puntenverlies met oog op het vervolg van de voorjaarscompetitie.

De eerste dertig minuten van het duel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Beide ploegen wisselden kleine kansen af, maar het werd nauwelijks gevaarlijk in het zestienmetergebied van ADO Den Haag. De eerste echte kans voor ADO Den Haag O21 was meteen raak. De thuisploeg kreeg een vrije trap aan de rechterkant van het Feyenoord-doel, die vervolgens feilloos binnen werd geschoten. De beloften keken in de rust tegen een 1-0 achterstand aan.

Feyenoord O21 kwam in de tweede helft vele malen beter voor de dag en dit leverde in de 75ste minuut de gelijkmaker op. Leo Sauer stoomde op aan de linkerkant van het veld en koos tegen alle verwachtingen in om zelf op goal te schieten. Een goede keuze, want de bal belandde strak in de rechterhoek. Na de gelijkmaker klopten de beloften nadrukkelijk op de deur. Onder anderen Shiloh ’t Zand, Ilyas El Moussaoui en Dermane Karim hadden grote kansen op de 1-2, maar tevergeefs. In de 87ste minuut viel het doek voor Feyenoord O21. De thuisploeg kreeg een penalty en benutte deze: 2-1.

In de slotfase liepen de gemoederen hoog op in Den Haag. Na een opstootje tussen beide ploegen werden ADO Den Haag-verdediger Gylermo Siereveld en Amir Rais met rood uit het veld gestuurd. De verhitte situatie bleek niet snel genoeg te sussen voor scheidsrechter Michielsen en de arbiter zag geen andere optie dan het duel tien minuten te staken. De wedstrijd werd wel uitgespeeld, maar ook in de zes minuten extra tijd kwam Feyenoord O21 niet tot de gelijkmaker.

De ploeg van Melvin Boel krijgt komend weekend de mogelijkheid om zich te revancheren. Zaterdag 18 februari staat om 15:00 uur de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle O21 op Varkenoord op het programma.

ADO Den Haag O21 – Feyenoord O21 2-1 (1-0)