groen

VK Sportphoto

Jeugd

Feyenoord O21 wint uitduel bij hekkensluiter PEC Zwolle O21

Van de redactie

Feyenoord Onder 21 heeft een 0-2 overwinning geboekt tegen de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. In het uitduel op Sportpark De Elshof kwam de ploeg van Melvin Boel al snel op voorsprong en gaf deze niet meer weg. Komende week mag Feyenoord Onder 21 zich opmaken voor het thuisduel tegen directe concurrent FC Groningen O21 op Varkenoord.

Feyenoord Onder 21 begon het duel als koploper in Divisie 1-A sterk. Jaden Slory bracht de ploeg van trainer Melvin Boel al na vier minuten op een 0-1 voorsprong. Het doelpunt van Slory, die afgelopen week zijn contract in Rotterdam-Zuid verlengde tot de zomer van 2027, bleek ook de ruststand te zijn in Zwolle. 

Feyenoord O21 begon ongewijzigd aan de tweede helft. Halverwege de tweede helft verdubbelde Feyenoord Onder 21 de voorsprong. Ditmaal schoot Joep van der Sluijs uit de rebound binnen na opnieuw een goede actie van spits Nesto Groen, die in eerste instantie stuitte op de Zwolse doelman. Door beide trainers werd nog een aantal keren gewisseld, maar dat deed de stand niet meer veranderen.

Directe concurrent in de strijd om plek 1, FC Groningen O21, won zaterdagmiddag van nummer drie De Graafschap O21 met 2-1. De Groningers staan momenteel tweede met een punt achterstand op Feyenoord en een wedstrijd minder gespeeld. Komende week, op zaterdag 9 maart, staat het thuisduel tegen FC Groningen op het programma. De aftrap van dat duel is om 15:00 uur op Varkenoord.

PEC Zwolle O21 - Feyenoord O21 0-2

Scoreverloop:
4' 0-1 Slory
65' 0-2 Van der Sluijs

Opstelling Feyenoord O21: Van Sas; Arnaud, Netten (60' Giersthove), De Blok, Candelaria, Hokke (85' Zaal), Kleijn, Van der Sluijs (75' Essanoussi), Slory, Groen (75' Rust), Alemayehu (60' Rais).

Delen

Reacties

Ze moeten volgende week winnen.
Volle bak met Milambo, Read en Sauer wat mij betreft
Jong Almere en Jong Sparta staan op plek 8 en 10. Als zij allebei bij de eerste negen eindigen kan je niet promoveren.

Ik blijf er ook bij dat die Jong teams in de KKD geen groot verschil maakt. Maak gewoon een sterke jeugdcompetitie met tien ploegen en laat die twee competities tegen elkaar spelen. Je bent dan ook af van die hele competitievervalsing.
Alleen al de commercie in KKD gaat je winst opleveren.

Je moet gewoon zelf winnen en hopen op dat jong almere en jong sparta niet bij de eerste 9 eindigen
@Ragnar, ik denk niet dat de commercie zo'n groot verschil gaat maken. Het levert vaak gekke situaties op zoals een Fitz-Jim die gisteren meedeed bij Jong Ajax terwijl hij de eerste seizoenshelft nog in de Eredivisie speelde.

Als je de Jong teams uit de KKD haalt dan levert dat een veel eerlijkere competitie op. Geen gezeik meer met of je op vrijdag of maandag tegen een Jong ploeg speelt. Clubs als Ajax en PSV die overal maar de beste jeugdspelers weghalen en dan stallen in de KKD etc.
Maar daar ben ik het mee eens.
Alleen gaat dat nooit gebeuren.
Probleem is dat je niet genoeg teams hebt in de KKD zonder de Jong teams, want de Tweede Divisie clubs willen niet promoveren. Dat is waarom er überhaupt Jong teams zijn toegelaten, anders krijg je een competitie met 16 teams.
@MathikN, wat is er mis met een competitie van 16 teams? In België hebben ze zelfs op het hoogste niveau maar 16 ploegen.
Omdat je dan teveel weekenden niks ertussen hebt, dat is voor het ritme helemaal ruk.
Wel handig als je die intensieve wedstrijden speelt waar Slot het over heeft 🙄
@MathikN, daar kan je net als in België ook wel een mouw aanpassen met extra playoff wedstrijden
Wie zit er nou op nog meer play off wedstrijden te wachten? Zelfs die in de ED voor plek 5 tm 8 zijn al te belachelijk voor woorden.

Als je van voetbal houdt zijn dit soort gefabriceerde wedstrijden alles wat je niet zou moeten willen.
@MathikN, maar de wedstrijden met de Jong teams zijn toch ook gefabriceerde wedstrijden? Elke week weer een ander team dat speelt en ze kunnen niet promoveren (en zelfs degraderen komt eigenlijk niet voor)
Helemaal mee eens dat er vaste selecties moeten komen voor de Jong teams. Nu is het een wereld van verschil qua selectie tussen een vrijdag of maandagwedstrijd.

Moet je op maandag tegen een Jong team zitten er makkelijk vijf spelers van het eerste bij de Jong selectie on minuten te maken.
Ligt het aan mij of zijn ze vergeleken met vorig seizoen opeens veel vaker aan het winnen?
De laatste weken wel. De eerste seizoenshelft was het overigens nog niet best.
De o21 heeft in de winter toch echt wel stappen gezet. De kwaliteit is omhoog gegaan en het lijkt ook veel meer een team te zijn. Ze moeten trouwens wel vertrouwen hebben in die Alemayehu als ze die met zijn 17 jaar hier laten meedoen