feyenoord-psv-1-0-knvb-beker-achtste-finale-jim-breeman-sports-photography-13

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

MATCHDAY • PSV - Feyenoord

Van de redactie

In speelronde 24 van de Eredivisie staat het uitduel tegen koploper PSV op het programma. Voorafgaand aan het duel bedraagt de voorsprong van de Eindhovenaren tien punten op nummer twee Feyenoord. De aftrap van het duel is om 14:30 uur in het Philips Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Het is alweer de vierde keer dit seizoen dat de nummers 1 en 2 van Nederland tegenover elkaar staan. "De vorige drie keer lag het heel dichtbij elkaar, daarbij aangetekend dat wij drie keer thuis speelden en teams die thuis spelen toch vaak in het voordeel zijn. We weten dat het zwaar wordt zondag. Iedereen kent de kracht van PSV, ze hebben in ruim een jaar tijd maar een nationale wedstrijd verloren en dat was tegen ons", aldus Slot vrijdag op de persconferentie.

Feyenoord speelt zondag de dertiende (!) wedstrijd in anderhalve maand tijd. Hoewel de vermoeidheid en blessures hun tol beginnen te eisen in de groep, werd er na de winterstop nog altijd niet verloren. Slot: "Met ons puntenaantal hadden we in elke andere competitie en in elk ander jaar nog om de titel gespeeld. Dit jaar lijkt het erop van niet en dat is een groot compliment aan PSV."

De aftrap van het duel is om 14:30 uur in het Philips Stadion en ESPN2 zendt het duel live uit. Het topper tegen de Eindhovenaren is uiteraard ook te volgen in het liveblog op 1908.nl.

Delen

Reacties

Laten we niet vergeten dat we dondag nog gespeeld hebben, Stengs op de valreep geblesseerd raakte en onze Duracell konijn Lingr missen waardoor nog een beetje energie in de ploeg niet mogelijk was.

PSV speelt thuis, heeft bredere selectie op niveau en 7 dagen rust ipv wij 2.

Gezien die omstandigheden hebben we het gewoon goed gedaan. Beelen is Til kwijt maar heeft ons al meer gebracht dan wel van hem mochten verwachten. Hoort erbij.
Meteen alles of niks : ivanusec en Minteh op de vleugels en Lingr op 10
Als je Europees speelt ja dan speel je veel wedstrijden, laten we er blij om zijn. Het is een feit hoor, maar om elke keer hetzelfde verhaal te horen helpt ook niet. PSV dit jaar gewoon te sterk gebleken in competitie. Ik maak me meer zorgen om dat Twente daar zijn we nog niet vanaf.
@Robert010, Twente moet nog naar PSV, AZ en Ajax toe. Die gaan daar wel punten laten liggen.
Heb je gelijk in, maar dat is ook meer de angst dat het nog mis kan gaan. Vind dat Twente gewoon gevaarlijk team, zit aardig in elkaar.
Ja, maar wij moeten nog naar Go Ahead en Heerenveen (beide teams zijn zeer wisselvallig) en krijgen nog Utrecht. 020 moet geen probleem zijn.
@Toon, klopt maar dat moet echt geen probleem zijn voor ons. Zelfs als Twente alles wint (wat al onwaarschijnlijk is) mogen wij nog een paar keer punten laten liggen
Daarin heb je helemaal gelijk. Het leek even de goede kant op te gaan met Vitesse, maar helaas...
Wordt heel lastig, teveel spelers lopen op het tandvlees. Het drukke schema van zondag/donderdag/zondag eist zijn tol. Verliezen is geen schande, psv is dit seizoen heel erg sterk.

2e plaats en de beker en het is alsnog een mooi jaar. Met de inkomsten uit de CL je selectie verbeteren en volgend jaar weer voor de titel.
De dubbele wedstrijden zijn één ding. Het helpt ook niet mee dat je in de laatste tien wedstrijden zes topwedstrijden (PSV, Twente, twee keer AZ, twee keer Roma) speelt (waarvan je er 7 wint en 3 keer gelijkspeelt).

Bovendien hebben we ook wel wat pech met spelers die geblesseerd zijn geraakt en al op het randje van overbelasting zaten.
Eens, en wat ook niet meehelpt is het moeten knokken voor elke meter, elke corner en elke goal. Niks gaat makkelijk, alles kost kracht. Als je dan zo’n wedstrijd als PEC-PSV bekijkt, waar ze als een heet mes door warme boter door die verdediging glijden, geeft dat wel te denken.

In Eindhoven is dit seizoen een enorme financiële gok genomen, maar het betaald zich wel uit.
@SergioHerman, ik denk dat zelfs dat deels komt door die zware wedstrijden (en de blessures). Het is dan veel moeilijker om makkelijk te winnen. RKC speelden wij ook van de mat maar werden er twee ballen van de lijn gehaald en nog op de lat/paal geschoten.

De wedstrijd tegen Almere was echt van een minder niveau maar dat kwam doordat je drie dagen eerder 120 minuten tegen AS Roma (in Rome) moest spelen
Heb ik altijd gezegd, maar over het algemeen maak je - hoe realistisch ook - met een dergelijke uitspraak geen vrienden.
Vanaf kwart over 4 zijn er dit seizoen geen dubbele wedstrijden meer.
Word eens tijd dat we ervoor zorgen dat zij in ieder geval niet ongeslagen kampioen kunnen worden. Come on Feyenoord❤️🤍
Ik vermoed dat het een heftige wedstrijd gaat worden met in elk geval een rode kaart. Voor welk team, durf ik niet te zeggen. Statistieken wijzen uit dat Gözübüyük voor beide teams niet altijd voordelig fluit. We gaan het zien.
het is te hopen dat meneer de jong geen Sevilla achtige trekken gaat vertonen door wanneer hij aangeraakt wordt weer gaat vallen en zijn eigen aanstellen om zo iemand een kaart aan te smeren en een penalty te krijgen want voetballen ken tienie
Als het lang 0-0 blijft en Beelen + Hancko houden hem uit de wedstrijd, dan gaat ‘ie klieren ja.
Eerst een kwartier beton op het middenveld dan schakelen naar ons normale spelletje.
Kom op boyz!! Tov de wedstrijd tegen Groningen 1000x energie aub