senesi union sint gilles

Foto: VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord in 120 minuten onderuit tegen Union Sint-Gillis

Ference

Feyenoord heeft de tweede thuiswedstrijd in de voorbereiding verloren. Union Sint-Gillis zegevierde zaterdagmiddag op een zonovergoten en drukbezocht Varkenoord met 0-4, mede dankzij een treffer van oud-Feyenoorder Bart Nieuwkoop. Arne Slot stelde twee ploegen op, verdeeld over het eerste en tweede uur van de 120 minuten durende confrontatie.


Het treffen met Union Sint-Gillis, dat afgelopen droomseizoen afsloot als de nummer twee van België, was een weerzien met Bart Nieuwkoop. De rechtsback uit Feyenoords kampioensteam van 2017 was regelmatig de directe tegenstander van Javairo Dilrosun. De buitenspeler maakte zijn officieuze debuut op Varkenoord.

Dilrosun liet zich zien met enkele individuele acties, maar het was Nieuwkoop die zijn naam op het scorebord zette. In de 44ste minuut dook hij op in het strafschopgebied en liet hij Justin Bijlow kansloos. Aan het eind van de eerste helft – van zestig minuten – verdubbelde Dennis Eckert de marge voor de club uit Brussel door na een vrije trap volledig vrij binnen te schieten.

Feyenoord stelde daar voor rust, met de beoogde basisspelers, en na de pauze, met voornamelijk jeugdige talenten én de clubloze Jean-Paul Boëtius, amper kansen tegenover. De gestopte strafschop van goalie Thijs Jansen in de 71ste minuut was een van de spaarzame hoogtepunten. Uiteindelijk viel de 0-3 alsnog (Ross Sykes) en kreeg Feyenoord ook nog een vierde treffer om de oren (Ilyes Ziani). 

Feyenoord komt volgende week zondag weer in actie, als Olympique Lyon op bezoek komt in De Kuip. Wil jij bij Feyenoord – Olympique Lyon aanwezig zijn? Seizoenkaarthouders, Legioen-leden en Junioren Kameraadjes kunnen kaarten bestellen in de Online Ticketshop (klik hier).

Feyenoord – Union Sint-Gillis 0-4 (0-2)
Scoreverloop:
44’ Bart Nieuwkoop 0-1
58’ Dennis Eckert 0-2
98’ Ross Sykes 0-3
120’ Ilyes Ziani 0-4

Opstelling eerste helft: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Hendrix; Geertruida, Toornstra, Aursnes; Jahanbakhsh (30’ Wålemark), Danilo, Dilrosun.

Opstelling tweede helft: Jansen; Benita, Valk, Diemers, Baars; Taabouni, Boëtius (90’ Milambo), Hartjes; Naujoks, Groen, Wålemark (90’ Dermane).

Bron: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

Een grote schande, als ik lees dat de genoemde gerucht spelers ook te duur zijn krijg ik nog meer buikpijn en zorgen voor het nieuwe seizoen
Het is gewoon wachten op een nederlaag in Arnhem voordat men wakker schiet en er een lading paniekaankopen/huurlingen arriveert.
De vorige transferwindow was prima maar in de winter zijn er alleen maar spelers gehaald die niets toevoegen en ook in deze window zijn er tot op heden spelers gehaald die het elftal niet beter maken
Het veldspel is bij vlagen best aardig, maar er zit heel weinig dreiging in dit Feyenoord. Ook het pressiespel vind ik wat minder ver dan vorig jaar, er lijkt minder intensiteit in de pressing te zitten. Ik mis daarnaast spelers met diepgang, creativiteit en een actie. Voorin wordt te weinig gecreëerd, dat vind ik ons grootste probleem. Op het middenveld mis je diepgang en creativiteit. Achterin staan twee matige backs, maar gelukkig oogt ons centrum nog wel stabiel. De conclusie lijkt me dat er op enkele posities echt een kwaliteitsimpuls zal moeten komen om mee te strijden voor plek 2/3 (ik ga nog niet mee in de PSV hype).

Vooral voorin is het -op Dilrosun na (hopelijk gaat hij dit jaar werken aan z'n rendement)- matig bezet momenteel. Alireza lijkt in een permanente vormcrisis te verkeren, al was ik bij zijn komst al sceptisch omdat hij maar één echt topjaar heeft gehad in Nederland. Walemark lijkt de volgend stap nog niet te zetten en oogt ietwat dromerig op het veld. Danilo vind ik als aanspeelpunt ondermaats. Achter deze spelers staat helaas niemand klaar. Groen legde het af tegen de fysiek sterke defensie van de Belgen, Naujoks is een 10 en geen vleugelaanvaller (en komt op de 10 handelingssnelheid en creativiteit tekort), Tabouni mist snelheid voor een vleugelaanvaller (maar zou op 10 nog kunnen renderen mogelijk).

Op het middenveld zijn Geertruida en Aursnes een uitstekend controlerend duo. Toornstra zou voor de bank nog wel oké zijn, maar voor de basis komt hij al tijden tekort. Je mist een diepgaande middenvelder (een technisch betere versie van Til) en een middenvelder met creativiteit (Kökcü). Hierachter vind ik de bezetting wederom erg mager. Dermane -overal volop geprezen- is technisch in orde maar moet tactisch nog veel stappen zetten (oogt een beetje als Mokotjo vroeger). Hartjes lijkt stil te staan, evenals Milambo (al is die pas 17, dus ik schrijf hem zeker niet af). Boëtius oogde niet als een (fysieke) versterking, maar is pas net weer in training.

Achterin waren Senesi en Trauner redelijk, de backs in de eerste wedstrijd -Pedersen en Hendrix- kwamen tekort. Nu is dit op de rechtsback positie niet noodzakelijk een probleem, want Benita lijkt zich goed te ontwikkelen. Centraal heb je met Baars (hield zich knap overeind op de linksback overigens) en Hokke (waarom geen kans?) twee talenten met potentie, al komen ze uiteraard nog lang niet in de buurt van het centrale duo Trauner en Senesi. Linksachter hebben we een probleem, er zal toch binnenkort minstens één speler bij moeten om in elk geval één volwaardige linksback in de selectie te hebben. Hancko hopelijk?

Meevaller van de wedstrijd: Thijs Jansen. Vond hem nooit heel sterk keepen, maar hij houdt zich al twee oefenwedstrijden op rij heel goed staande met uitstekende reddingen. Z'n lange uittrappen komen nauwelijks aan, maar hij is in de opbouw wel vooruit gegaan. Mag van mij nog steeds een goede tweede keeper bij (waar is Marciano eigenlijk?), maar Jansen profileert zich wel.
Volledig mee eens. De jeugd die (niet) doorkomt heeft vrijwel geen wapens. Neem zo’n Naujoks, dat soort jongens gaan je niet beter maken. Jansen maakte nog een prima indruk tot dusver, zo’n jongen zou ik eerder verhuren aan een ploeg uit de kkd.

Wat betreft het centrale duo zie ik de afgelopen wedstrijden, inclusief einde vorig seizoen, Trauner helaas veel betrokken bij tegengoals. Ergens misschien wel logisch aangezien hij werkelijk alles moet spelen, maar het begint wel wat op te vallen.

Wat betreft Danilo volledig met je eens, allemaal net te min, niet snel, niet sterk, redelijk in de combinatie maar dat is enorm lastig.

Er moet nog enorm veel gebeuren in ieder geval, zo veel tijd is er inmiddels niet meer, aangezien je direct naar de lastige uitwedstrijd naar Vitesse mag.
Misschien een paar spelers kopen?