pieter-smorenburg

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord ontvangt ruim vier miljoen euro van de Rijksoverheid

Nigel

In de periode van 13 november 2021 tot en met 25 januari 2022 waren de voetbalstadions volledig gesloten en tot en met 17 februari 2022 gedeeltelijk gesloten voor publiek vanwege het coronavirus. De Rijksoverheid had een regeling opgezet om de clubs in die tijd te compenseren voor de inkomsten die ze misliepen uit thuiswedstrijden omdat er geen publiek werd toegelaten. Feyenoord heeft een bedrag van 4.392.282 euro ontvangen van de Rijksoverheid.

Voor het betaald voetbal werd de STIK-regeling opgezet: Subsidieregeling topsportwedstrijden en topsportevenementen inkomstenderving kaartverkoop COVID-19. De hoogte van de subsidie werd per topsportwedstrijd en topsportevenement bepaald op basis van referentiecijfers, waarbij gekeken werd naar de gemiddelde inkomsten uit kaartverkoop. Voor de wedstrijden van Feyenoord is vooral gekeken naar de inkomsten uit thuiswedstrijden in het seizoen 2018-2019. De subsidie bestaat uit twee elementen: element 1 betreft de gemiste inkomsten uit vrije verkoop, oftewel losse wedstrijdkaarten die niet verkocht konden worden, en element 2 betreft de compensatie voor seizoenkaarthouders en business unit houders vanwege het niet kunnen bijwonen van de wedstrijden.

Feyenoord heeft een compensatie ontvangen vanuit de STIK-regeling voor de thuiswedstrijden tegen Heracles Almelo, PEC Zwolle en Maccabi Haifa. De Klassieker op 19 december 2021 en de thuiswedstrijd tegen Vitesse werden ook zonder publiek gespeeld, maar er werd geen compensatie ontvangen voor deze wedstrijden. Voor het competitieduel met Sparta was één derde van de toeschouwers wel weer welkom, dus ook daarvoor ontving Feyenoord geen compensatie. De regeling liep tot en met 3 december 2021 en werd niet verlengd. De Rijksoverheid had ruim 36.000.000 euro gereserveerd voor de STIK-regeling. De thuiswedstrijd tegen Maccabi Haifa vond plaats op 9 december, buiten de regeling. Vanwege het feit dat het een Europese wedstrijd was, had Feyenoord nog steeds recht op compensatie voor deze thuiswedstrijd, maar dit werd gefinancierd uit de pot voor topsportevenementen. De wedstrijden in de Eredivisie werden gefinancierd uit de pot voor topwedstrijden betaald voetbalorganisaties (Eredivisie en KKD). Feyenoord Vrouwen speelde ook vier thuiswedstrijden zonder publiek, en ook daarvoor ontving Feyenoord subsidie.

Voor de thuiswedstrijden tegen Heracles en PEC Zwolle ontving Feyenoord per wedstrijd een subsidie van 1.594.231 euro. Voor de thuiswedstrijd in de Conference League tegen Maccabi Haifa ontving de club 1.153.000 euro. Vanuit Feyenoord Vrouwen ontving Feyenoord een bedrag van 50.820 euro voor de thuiswedstrijden zonder publiek. In totaal heeft de Rijksoverheid een bedrag van 4.392.282 euro op de rekening van Feyenoord gestort. 

Delen

Reacties

Toevallig dat het STIK regeling heet... Als in stikken wat die 'corona' patiënten deden...
Die stikten inderdaad ja. Ik heb er heel veel zien sterven.
Rutger hoe moet ik de bedragen in het artikel plaatsen t.o.v. de 3,5 miljoen welke in de jaarrekening wordt genoemd ? Het verschil is € 0,9 miljoen.
Ok leuk om te weten 2 jaar later
Gaat het transferbudget toch weer iets omhoog
Het lijkt mij dat dit al lang in de jaarrekening is verwerkt.
Met de huidige financiëel directeur zou ik daar niet van uit gaan. Is een wonder dat hij kan ******.
Domme opmerking. Daar zit gewoon controle op.
Gelijk hetzelfde bedrag verhalen aan DNZ. Kunnen we toch mooi Nakamura halen.
Dat is vast een derde van summerville