Transfers

Feyenoord bezig met directe versterkingen voor alliantie

FeyenoordTM

Feyenoord en FC Dordrecht maken zich hard voor nóg eens vier versterkingen. De clubs hebben sinds dit kalenderjaar een alliantie en hopen daarmee een horde aan nieuwe aanwinsten te verwelkomen aan de Krommedijk.

In een eerder stadium wist Feyenoord zich te verzekeren met de transfervrije komst van Antef Tsoungui. De 20-jarige Belgische verdediger tekende in De Kuip een contract voor de duur van twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Hij wordt komend seizoen uitgeleend aan de Schapenkoppen. Buiten zijn komst hoopt Feyenoord ook op de handtekening van Jon Aramburu, een 20-jarige Venezolaanse rechtsback van het Spaanse Real Unión. Aramburu maakte afgelopen week zijn basisdebuut voor Venezuela in het met 1-0 gewonnen vriendschappelijke duel tegen Guatemala.

Bovengenoemde namen waren al bekend, maar er is méér versterking op komst naar de Krommedijk. FC Dordrecht wil oud-Feyenoorder Pascal Bosschaart snel toevoegen aan het trainersgilde. Als assistent-trainer kan hij op korte termijn hoofdtrainer Michele Santoni gaan bijstaan. Bosschaart heeft assisterende ervaring opgedaan in het trainersvak bij IJsselmeervogels en het uit de Eredivisie gedegradeerde SC Cambuur. Bij de Leeuwarders stond hij ook in achttien duels als interim-trainer voor de groep.

De Dordtenaren zijn al een tijd op zoek naar een sterke, diepe spits. De naam van René Kriwak biedt daarbij uitkomst. De 24-jarige Oostenrijker was deze week al in Dordrecht om eerste indrukken op te doen. Met zijn club SK Rapid Wien is reeds een akkoord gevonden over een transfervrije overname met daarbij een — voor de Oostenrijkers — leuk doorverkooppercentage. De bal ligt nu volledig bij de spits, die op de payroll van FC Dordrecht terecht kan komen.

Kriwak is niet de enige aanvallend ingestelde versterking die zich binnenkort aan FC Dordrecht kan gaan verbinden. De alliantie biedt goede papieren voor de mogelijke komst van Ilias Sebaoui. De 21-jarige aanvallende middenvelder voetbalt in België op het tweede niveau bij de Koninklijke Beerschot Antwerpen Club, waar hij tot medio 2025 onder contract staat. Mocht de komst van de Marokkaan beklonken worden, is het de bedoeling dat Sebaoui op de payroll van Feyenoord terechtkomt. Daarna lonkt een uitleenperiode bij FC Dordrecht.

Naast verdedigers Tsoungui (centrale verdediging) en Aramburu (rechtsback) is er met John Hilton mogelijk ook een nieuwe linksback op komst. De 22-jarige vleugelverdediger komt momenteel uit in de Jack's League voor de Koninklijke HFC uit Haarlem. Daarbuiten heeft hij een verleden bij AFC, MLS-club LA Galaxy en FC Volendam. Ondanks een dubbel Amerikaans-Braziliaans paspoort is er een mogelijkheid gevonden om Hilton op de payroll van FC Dordrecht te zetten, mocht het tot een transfer komen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Pfff ik zou eerst eens onze selectie op peil proberen te maken
Op zich allemaal leuk en aardig, maar met zo’n beperkte beschikbaarheid van ons technisch kader (geen technisch manager) snap ik niet waarom er hier zoveel vooruitgang wordt geboekt en richting transfers voor het eerste elftal zo weinig
Lekker belangrijk haal maar speelt lees voor feyenoord 1. Geld steken in Dordrecht maar niet in je eerste elftal... Voorbereiding begint over twee weken al
Maar wat is het idee erachter om een heel vreemdelingenlegioen bij Dordrecht te stallen waarvan je weet dat er geen 1 ooit bij Feyenoord 1 terecht zal komen?

Hoopt Feyenoord dat er 1, 2 misschien 3 spelers dusdanig goed presteren bij Dordrecht dat ze deze tegen een leuke winst kunnen doorverkopen?
Ik snap die investeringen niet echt. Voor mijn gevoel zit er geen top talent
Leuk hoor dat investeren in dort, maar feyenoord 1 heeft ook zeker aandacht nodig....
In ieder geval 2 goede buitenspelers (Geen idrissi dus). Kokcu vervanger, centrale verdediger...

Weet dat het nog vroeg is, maar hoe langer je wacht. Hoe duurder neem ik aan
Doorgaans zakken de prijzen juist naarmate het einde van de transferperiode nadert. Clubs proberen eerst een hoog prijskaartje aan een speler te hangen, en als dat geen kopers oplevert, gaat de vraagprijs vanzelf omlaag.
Ze kunnen beter eerst ff Feyenoord 1 beter gaan versterken, de categorie waar nu in gevist word is stuk makkelijk als die van eerste elftal namelijk!
@FTM en wat is het meerwaarde hieraan voor Feyenoord? Hier heb je toch helemaal niets aan
Spelers klaarstomen voor het 1e van feyenoord
Een 24 jarige spits van 300 duizend en één speler van HFC?
Dat zijn precies de spelers 'van' Dordrecht zelf volgens het bericht
Dordrecht rekende op de komst van een heel jonge Aziatische aanvaller. Een sensatie volgens vd Zeeuw. Is daar iets over bekend???
Hans de Zeeuw. Voorzitter Dordrecht 5 weken geleden.
🤣 🤣 wie heeft het over artikel? Interesseert me geen zak of je het geloofd of niet, maar dit heeft hij tegen meerdere mensen gezegd. Met Tsongui was het bijna rond, maar hij was vooral enthousiast over de Aziaat. “ velen zullen denken wat hebben we nou aan een 17 jarige jongen, maar die schopt er bij ons zomaar 20 in”.
Wordt dit allemaal gefinancierd door Feyenoord?
@FTM Is Ernest Nuamah nog een optie als het niet lukt om Summerville en/of Nakamura te halen?
Natuurlijk niet man. Veel te duur
Loopt uit zijn contract in december dus zo gek is het niet. Bovendien is het sowieso vreemd dat te kloese hem sinds kort volgt en na alle ophef vandaag ineens niet meer
@FTM Ik lijk een van de weinige te zijn die dit dus echt leuk vind, talenten laten ontwikkelen bij dordt op de hoop dat ze zich ontwikkelen zoals gehoopt en uiteindelijk aan kunnen sluiten bij ons!
Maar als ik het goed begrijp is het dus de bedoeling dat alleen Sebaoui verhuurd gaat worden door Feyenoord en de andere 2 direct naar dordt gaan. Maar wat is dan het nut van deze onder contract bij Dordrecht staande spelers voor Feyenoord? Is dat puur om het algehele niveau van dordt wat omhoog te tillen?
Waarschijnlijk wordt het hele team ingesteld zodat ze Slotball kunnen spelen. Dan kunnen de spelers die Feyenoord verhuurt makkelijker wennen aan de spelopvattingen. Ben het met je eens dat het een leuk project is, iets wat je ook in Football Manager zou kunnen doen.
Alleen heet het na volgend jaar geen Slotball meer denk ik zo.
Ik gok dat Feyenoord eerste optie op koop krijgt, en Dordrecht daarna weer een % doorverkoop, als Feyenoord de speler weer voor meer doorverkoopt. Anderzijds zal Dordrecht ook een deel van de winst op een speler krijgen, als die bij hun heeft gespeeld. Gok ik.
Al deze genoemde spelers zijn van feyenoord maar dordt betaald van sommige salaris? Of zijn ze van Dordrecht en dat we ze uiteindelijk voor een vriendenprijs kunnen overnemen
@ftm staan er nog O21 spelers op de shortlist om naar Dordrecht te vertrekken? denk aan bijvoorbeeld Slory
Ik snap niet zo goed hoe Feyenoord dan betrokken is bij een transfer van een 24-jarige spits die door Dordrecht betaald gaat worden. Komen dat soort spelers dan ook op voorspraak van Ruijl?
Ja, ze doen stuk van de scouting voor Dordt, las ik een vorige update
@FTM ik vroeg je naar team volgend jaar en je gaf volgende antwoord: Ik verwacht iets minder, vind dat we met Zerrouki - Belt - Minteh zeker nog geen goede window draaien.

Aanvalslinie gaat er wel op vooruit (maar dat komt niet door Minteh)

Betekend dit dat je geen vervanger van orkun verwacht? (Mag het geen vervanger noemen vind ik maar je begrijpt wat ik bedoel)
Nog geen uiterste prioriteit, vallen wel wat namen
@FTM Is Diego Gomez een van de namen die valt?
@ftm moet antonucci zich deze voorbereiding nu melden bij feyenoord of volendam?
Is nog niet gecommuniceerd naar de speler, ik verwacht snel duidelijkheid
Beschikken deze spelers ook over toekomstige kwaliteiten die na een tijdje ontwikkelen op het niveau van Feyenoord 1 zijn of niet?
@FTM wat heeft Feyenoord hier precies aan? Zijn de spelers van wie dord het salaris betaald dan (deels) eigendom van Feyenoord. En hoe zit het met het maximale te verhuren spelers van 8 stuks?
Dit is supertof, man. Neem zo'n Tsoungui. Intern zien ze hem als versterking voor het eerste, die kan zeker 'aanhaken' na een goed jaartje Dordrecht.
Ik ben benieuwd. Ook interessant om Dordrecht te gaan kijken op de vrijdag avond.
Er staat bij wie er op de payroll van Feyenoord of Dordt komt te staan.
Feyenoord mag maar een beperkt aantal spelers uitlenen, maar scouting helpt wel mee om Dordt flink te opwaarderen, zonder dat het teveel kost.
Beperkt aantal, behalve eigen jeugd. Dus Hartjes telt niet mee denk ik.
Zijn deze spelers ook interessant voor Feyenoord 1 of bedraagt het puur een vriendendienstje?
Een speler van koniklijke hfc is toch geen toekomstige speler van feyenoord 1 neem ik aan😂 alleen tsoungi denk ik dat ie zou kunnen aanhaken eventueel maar de rest denk ik niet
Waar kwamen Toornstra en Kuyt vandaan?
Spelert heeft eerst bij volendam gespeeld nu weer bij amateurs, ik laat me graag verassen, maar had het veel hoger ingeschat als het een jeugdspeler zou zijn die nieuw in de accademy komt