Primeur Bevestigd
yv202345yv202345a9a05049

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord laat veiligheidsnetten de rest van het seizoen staan

FeyenoordTM

Het aanstekerincident van afgelopen woensdag in de halve finale van de KNVB Beker tegen Ajax (1-2) heeft er voor gezorgd dat Feyenoord desastreuze maatregelen moet nemen voor (een deel van) het restant van het seizoen.

De clubleiding van Feyenoord is bezig om de tien meter hoge veiligheidsnetten langs het veld voorlopig te laten staan. Daarbij worden as we speak ook de netten aan de Olympiazijde weer bevestigd voor het komende thuisduel in de Eredivisie tegen RKC Waalwijk. Het duel staat zondag om 20:00 op het programma, aanstaande donderdag gevolgd door het treffen met AS Roma in de kwartfinale van de UEFA Europa League.

De maat is vol voor de Rotterdamse clubleiding. Feyenoord kan zich niets meer (laten) permitteren tijdens de ingezette route naar de landstitel. De KNVB heeft eerdaags bij Feyenoord aangekaart dat een vervolg op het incident uiteindelijk kan leiden tot forse straffen, met in een uiterst geval puntenaftrek.

Update 17:14: RTV Rijnmond bevestigt het nieuws. Kort daarop volgt ook Feyenoord zelf. (onderstaande tekst via Feyenoord.nl)

Feyenoord heeft besloten tijdens de resterende Eredivisie-thuiswedstrijden van het lopende seizoen het speelveld af te schermen met palen en netten aan alle vier de zijdes. Komende zondag zal dit al toegepast worden tijdens Feyenoord - RKC Waalwijk.

De club ziet zich genoodzaakt deze ingrijpende maatregel te nemen door de afkondiging van nieuwe, strenge protocollen op het gebied van speelveiligheid die gisteren door de KNVB zijn gecommuniceerd en per direct van kracht zijn.

De nieuwe voorschriften van de KNVB dicteren dat herhaaldelijke misdragingen vanuit het publiek zoals het gooien van voorwerpen kunnen leiden tot het definitief staken van wedstrijden. Met oog hierop wil Feyenoord geen enkel risico nemen, zeker gezien de grote sportieve belangen die er voor de club zijn in de nationale competitie.

Feyenoord is inmiddels in overleg met ESPN om een zo goed mogelijke beeldregistratie te realiseren, ondanks het zeer korte tijdsbestek dat de televisiezender heeft om zich aan deze nieuwe situatie aan te passen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

De enige tegenstander van Feyenoord is niet Ajax, niet de KNVB, niet de UEFA, maar een deel van zijn publiek. Het zijn de hersenlozen die de club uiteindelijk kapot maken, straks bij de huldiging op het stadhuis bij een hopelijk kampioenschap zich weer zullen misdragen, vernielingen zullen aanbrengen op de vernieuwde Coolsingel en dan ook nog eens geen Rotterdammers zijn. Hoe komen we van dat tuig af?
Eigenhandig optreden en zo'n malloot ter plekke straffen.
Op een ludieke manier, bijvoorbeeld compleet uitkleden en de kleding het bordes op gooien.

Op z'n voorhoofd schrijf je met varkensstift "ik ben een malloot die de club benadeeld" schrijven.

. Want zo'n stadionverbodje of een dagje cel gaat niet helpen.
Zou wat zijn als we door puntenaftrek de titel zouden verspelen 😏
Kunnen we voorkomen om eens zo'n tyfushond die loopt te kloten op tribune zelf eigenhandig op z'n bek timmeren... i.p.v. toekijken en wegdraaien.
Volgende raddraaier die onze club benadeeld moet in z'n eentje op het veld staan, 5 meter van het publiek af.. Lijkt me wel een mooie consequentie.
Vervelende, maar terechte maatregel. En nu ook veel duidelijker afspreken als club dat we absoluut niet gediend zijn van dit gedrag, veel strakker fouilleren, geen drank meer op de parterre. En in gesprek gaan hoe supporters zich opstellen, want we kunnen echt niet doen alsof het maar één dader was of dat een incident was.
Dank je wel 35 jarige kloothommel uit Roelofvarendsveen ! 🖕🏼

Het is wat het is…
Nogmaals als men niet kan beseffen waarom er zulke hoge netten rondom het veld staat en aan 1 zijde niet..
En dan lekker te gaan gooien met aanstekers..

Dan is dit niets meer dan een logische gevolg voor de rest van het seizoen.

Mensen thuis krijgen weer beelden vanaf Jupiter of Mars te zien.
En dat in aanloop naar het kampioenschap.

Goed van het Feyenoord bestuur om zo een moeilijke maar noodzakelijke beslissing te nemen.
Boeie wat de mensen thuis te zien krijgen. Moeten ze maar een seizoenskaart nemen
Jij weet toch wel dat er meer fans zijn dan er plaatsen zijn in de Kuip??
Er zijn ook mensen die moeten werken aan de andere kant van NL. Feyenoord is groter dan Rotterdam alleen.
Kansloze reactie, 1: sommige komen van grote afstand. 2: niet iedereen heeft het geld ervoor. 3: iedereen beleefd Feyenoord op zijn eigen manier
Nu al die mafkezen het stadion nog uit die steeds met dat vuurwerk bezig zijn... Kan een ieder weer genieten van voetbal in de kuip
Schijt eraan wat ESPN er van vindt.
Beter het zekere voor het onzekere nemen, zodat Feyenoord er alles aan doet om zich niet te laten benadelen door bepaalde bezoekers.
Tegen clubs als rkc….. wat een gigantische dieptepunt!
Het kwam van vak Z waar dus straks geen netten zullen hangen, beetje krom dit ?
Dat is op last van de UEFA voor de competitie geldt: "Feyenoord heeft besloten tijdens de resterende Eredivisie-thuiswedstrijden van het lopende seizoen het speelveld af te schermen met palen en netten aan alle vier de zijdes."
Ik zou het stuk nog eens lezen netten en palen langs ALLE 4 de zijdes....

Je mag en kan geen risico nemen als er ******** zijn die dit en het vuurwerk blijven doen....
Dit heeft niets met vuurwerk te maken, het gaat om mongooltjes die spullen op t veld gooien
Klopt máar vuurwerk is ook niet nodig....

Heb geen vuurwerk gezien bijvoorbeeld bij BENFICA tegen FC PORTO
Maar was een super gave sfeer...
Wat een overdreven reactie van Feyenoord leiding stelletje prutsers, wat een k u ‘t maatregel slaan nergens op
Lees de nieuwe regels van de KNVB anders ff nog een keer door...
Prima maatregel, dat je het nu nog niet snapt, ligt toch echt aan jezelf
Kutmaatregel klopt, verder vooral van jezelf een overdreven reactie. Uiteraard is het nodig. Wel fraai dat we over twintig jaar de beelden nog eens terug kunnen kijken van een kampioensfeest in de Kuip dat gefilmd lijkt vanaf de Euromast. Laten we hopen dat we dan concluderen dat dit weldegelijk een keerpunt was...
Moet je tegen die achterlijke imbecielen zeggen die maken dat dit nodig is
Aangezien er zojuist bij MVV weer idioten vuurwerk gooiden, en hoogst waarschijnlijk ook in De Kuip wel weer een mafjoekel iets gaat ondernemen is dit de enige juiste maatregel.
Het gedrag dat slaat nergens op klopt helemaal mee eens.

Als het tuig wordt uitgebannen en we in Nederland eens wat harder gaan straffen en handhaven..... Wordt een stuk leuker in de stadions
Verstandig van Feyenoord maar diep triest dat het nodig is. Lekker de rest van het seizoen tegen een paal aan kijken omdat een paar andere ******** zich niet kunnen inhouden..
Zou wel terecht zijn. Feyenoord moet er alles aan doen om dit weer te voorkomen. Ook tegen andere clubs wordt er genoeg gegooid… zeker als het tegenzit.
Zwaar triest dat dit nodig is, al geloof ik er niks van dat t tegen kleinere clubs opnieuw zou gebeuren, maar goed begrijp Feyenoord heel goed hierin, je wilt alles doen om de titel veilig te stellen..
De knvb heeft medio jaren ‘90 hier al eens mee gedreigd toen het echt altijd chaos was waar Feyenoord ook kwam. De knvb zag al snel af van het dreigement af nadat ze ‘bezoek’ kregen.
Breng sommige nou niet op ideeen 🤦‍♂️😅
Nu handhaven en doorzetten en bezoek gelijk dumpen in de Amsterdamse grachten
Heel goed, alles om de titel veilig te stellen!
Die netten werken natuurlijk uitermate perfect tegen aanstekers...
Uuuh, ja. Want de kans dat je daar doorheen iets gooit zonder dat het de structuur van het net raakt is wel heel erg klein. Dan valt de aansteker direct naar beneden met veel minder snelheid.
Je kunt ook doorslaan. Tegen RKC slaat dat nergens op.
Gaat niet om het risico dat er iets gebeurt, gaat erom om aan de bond te laten zien dat de club er alles aan doet om een herhaling te voorkomen.
Ik hoor wel weer erg veel gejammer en geklaag. Ik zou zeggen doe dat eens tegen de idioten die ervoor zorgen dat dit blijkbaar nodig is en ja ook tegen de kleinere clubs
Waarom die netten aan de Z kant niet 1/3 korter maken(zijn hoog zat)?
Dan heb je veiligheid en camerazicht!
Weet ook zeker dat dit in scene is gezet door hen om juist daar voor Vak Z waar geen netten hangen de boel te laten escaleren. Dat was hun enige kans.
En op basis van welke kennis die jij blijft blijkbaar hebt weet je dit zo zeker?
Ik zag Bin Laden na de wedstrijd de trein naar 020 palken.
Seww.. Jij bent ver weg.. Vermijd ook het stadion maar voordat je ipv gekken dingen zegt ook gekke dingen gaat doen.. Hebben we er al te veel van.
Wat kraam jij een onzin uit zeg maar goed dat jij nog bij Twente zit
Er zit voor Feyenoord niks anders op denk ik.
Tegen RKC netten gaan ophangen lijkt overdreven, maar ze kunnen nu geen enkel risico nemen, juist met de titel in zicht. Hopelijk is dit het begin van een omslag om die groep die het voor de club en de rest van de supporters verpest eindelijk eens te gaan aanpakken. Lijkt me ook verstandig dat tegen AS Roma (en alle andere risicowedstrijden) nu eens echt wordt gecontroleerd op vuurwerk. Anders kun je ook Europees de volgende wedstrijd zonder publiek spelen, of erger.
Wie gaat alle schoenen onderbroeken en BH's controleren..
Desnoods zet je daar ME neer of special forces... Laat effe een keer zien dat het tuig gewoon niet welkom is

En inderdaad ook geen drank toestaan
Ik vind die netten een drama, maar tien keer liever dat dan dat we weer benadeeld worden door zo'n halve zool die zijn spullen niet bij zich weet te houden.
Dreigen met punten aftrek? Er zullen nu wel wat amsterdammertjes incognito komen wat spullen op het veld te flikkeren zeker…?!
Jij doet alsof dat geen optie zou zijn voor ze…😂 enige manier waarop ze nog kampioen kunnen worden, als wij punten aftrek krijgen.
Zouden de 'supporters' die spullen op het veld gooien nu trots zijn?!
Vooral de laatste zin in het artikel. Draait mijn maag van om. Door een aantal “supporters” dadelijk ook nog de titel verspelen.
De KNVB en Uefa kijken mee met de maatregelen die getroffen worden. Dit is de beste oplossing voor nu.
Momenteel eerste werkzaamheden in de hoek bij Z1.
Hoe zit het dan met de camera positie, weer aan het dak tegen RKC?
Zou het een optie kunnen zijn om de sk houders van Z 1 als straf voor bijvoorbeeld één wedstrijd te blokkeren?
Dan ben ik als onschuldige al de ***, want ik heb daar heel toevallig mijn seizoenkaart.
De aansteker kwam van Z4, dus dat zou beetje raar zijn
Hoe vervelend ik het ook vind dat het nodig, volkomen begrijpelijk voordat we straks nog erger; wedstrijden helemaal zonder publiek moeten gaan spelen. Alleen ESPN gaat hier toch nooit mee akkoord?
Ze kunnen ook doorslaan, slaat nergens op dit
Je krijgt wat je verdient helaas…
Ah ja door al die incidenten tegen RKC, Cambuur etc verdien je nu netten. Oh wacht.....
Ben jij nou zo dom of Feyenoord zo slim....???