Betrouwbaar
van-persie

VK Sportphoto

Nieuws

'Feyenoord probeert Van Persie in Rotterdam te houden'

Moreno

SC Heerenveen zich achter de diensten van Robin van Persie als opvolger van Kees van Wonderen. Het kan de eerste klus van de voormalig spits van Feyenoord als hoofdtrainer zijn. Maar de Rotterdammers proberen Van Persie te behouden, zo meldt het Algemeen Dagblad. 

In Friesland wordt Van Persie als serieuze kandidaat beschouwd om de nieuwe hoofdtrainer te worden. Ze zien in hem dé man om Van Wonderen op te volgen. Maar of Van Persie ook echt naar Heerenveen verkast, is nog lang niet zeker.

Feyenoord probeert de huidige trainer van de O18 langer aan zich te binden, maar die gesprekken zijn nog op niets uitgelopen. De club hoopt Van Persie komend seizoen naar het beloftenteam door te schuiven, weet de krant te melden.

Bij Feyenoord is bekend dat Van Persie, die bezig is met het behalen van zijn trainersdiploma, de ambitie heeft om zelf hoofdtrainer te worden. Gezien het doorlopende contract van Arne Slot is de vraag of dat in Rotterdam-Zuid kan, waardoor het kamp van de voormalig topspits al een eerste gesprek voerde met Heerenveen. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Assistent in Feyenoord 1? We hebben een beetje continuïteit nodig indien Arend volgend jaar vertrekt
Misschien naar Dordrecht ook jaartje daarna.
Als V Persie echt een gesprek heeft gehad dan lijkt het of Slot blijft.
Anders is hij het niet eens met de uitgestippelde route door Feijenoord en wil hij de boel onder druk zetten om bij de 021 trainer te worden.

Ik denk niet dat v Persie nu al gaat instappen in een interview laatst zei hij niet klaar te zijn voor zo'n stap.
Binnen Feyenoord is bij mijn weten al bepaald dat Van Persie bij promotie van o21 dat elftal gaat doen. Anders de nieuw te vormen o19 met YL.
Klopt het dat we interesse hebben in László Bénes? @FeyenoordTM https://www.transfermarkt.ch/laszlo-benes-zu-feyenoord-rotterdam-/thread/forum/154/thread_id/1072099/page/first
Aanvallend ingestelde linksbenige (!) middenvelder, dat zijn wel heel interessante kwaliteiten als je aan versterkingen denkt. Maar hoe goed hij precies is, is nog wel de vraag.
Heb hem zien spelen voor Slowakije keek uiteraard voor Hancko maar hij is wel echt sloom. Als hij samen met Zerrouki op een middenveld moet volgend jaar wordt dat echt helemaal niks.
Volgens mij heeft hij onlangs zelf een keertje gezegd dat hij nog niet klaar is om als hoofdtrainer aan de slag te gaan toen het ging over een eventuele opvolger van Slot als die weg zou gaan. Heeft denk ik heel helder in zijn hoofd welke stappen hij wil maken in de toekomst.
Trainer van de onder 21 lijkt een veel logischere vervolgstap. Daarna misschien assistent trainer bij het eerste elftal. Ik maak me in ieder geval nog geen zorgen dat hij vertrekt.
Het is wel algemeen bekend dat Van Persie de opvolger van Slot moet gaan worden, of althans dat ze hem daarvoor klaar (proberen te) stomen. Zie niet voor me dat Feyenoord hem dan zomaar laat gaan. Robin hoort ook gewoon op Zuid, nergens anders.
Vraag mij af of van Persie dat zelf ziet zitten aangezien hij het altijd rustig aan wilde doen. Eerst naar 021, dan jaartjes Excelsior of Dort en dan door naar de Eredivisie. Jaren zat om nog hoofdtrainer te zijn. Kijk hoe het met Kuyt is gegaan.
Hij stond er voor open om te verhuizen naar Friesland.
Ik snap wel dat ze hem in de organisatie willen houden. Aan de andere kant: als hij zich een paar seizoenen heel goed ontwikkeld bij Heerenveen, kan dat ook een mooie tussenstap zijn voor het hoofdtrainersschap bij Feyenoord.
Volgend jaar trainer van O21 als ze promoveren en mee laten lopen bij Slot
Assistent van slot volgend seizoen
Lezen is niet moeilijk, er staat toch echt WIL HOOFD TRAINER WORDEN. Hoezo dan schrijven assistent van slot???
Dat staat er niet.
"de ambitie heeft om zelf hoofdtrainer te worden"

Van O18 trainer naar hoofdtrainer in de eredivisie is ook niet erg realistisch en wat ik in veleden las ook niet de stap die Robin zelf in een keer ambieerde.
Precies.
Nu gaat baardgast natuurlijk weer reageren met "Ja, maar......"
Vermoeiend figuur blijft dat toch.
Lekker een ander op iets wijzen waar het bij jezelf ook mis gaat. Goed bezig weer, baardmans.
Zeker wanneer Slot blijft lijkt me dit geen slechte move om de eerste stappen als hoofdtrainer te gaan zetten. Maar goed, Heerenveen polst volgens mij legio opties voor het trainerschap volgend jaar.
Toch helemaal niet gek om hem een tijdje naar Heerenveen te laten gaan?
Ik vind het te vroeg. Zoveel oud-topvoetballers werden te vroeg hoofdtrainer en bijna altijd leverde dat flinke teleurstellingen op. Laat hem eerst nog maar wat meer in de jeugd bezig zijn of assistent onder Slot worden.
Wat jij vind is niet interessant van persie beslist toch echt zelf...
Uiteraard. Maar daarom mag ik er nog wel wat van vinden. Het komt toch ook een enkele keer voor dat jij ergens wat van vindt?
Ja, maar wij zitten dan weer niet te wachten op wat baardmans vindt; dat is namelijk zelden constructief, maar altijd irritant en afgestompt.
Mee eens Aart. Van Basten, Gullit, Rijkaard waren wereldtop. Als je dat afzet tegen Van Gaal, Hiddink en Advocaat - veel mindere voetballers - is dat qua trainersvak exact andersom. Er zijn zoals altijd uitzonderingen. Koeman bijvoorbeeld, maar speler en trainer zijn ook twee totaal andere vakgebieden.
Daar heeft Feyenoord 0 rechten in met je laten gaan...dat beslist van persie toch echt zelf.